én is nézek híradót valóban mondtak ott pl ilyet....na azért a kész szerződés készüljön el míg itt felhergelitek egymást,szerintem nem egy sémára épül majd.a rektorok is helyeslik a szerződést ezzel az egy kitétellel hogy igényesen részletes kidolgozás legyen abcde esetekre
simán kiperkálja az orvos a külföldi fizúból?na megint úgy nyilatkoztok hogy azt se tudjátok mi mint hogy lesz.egy összegben kifizeti zsebből mikor hatósági bizonyítványt kérelmez külföldi munkavállaláshoz?? ha meg részletfizetést kér akkor kap hozzá egy olyan kamatot hogy ne járjon az állam se rosszul
nyugi van eszköztár az állam tárházában
"kifizeti zsebből mikor hatósági bizonyítványt kérelmez külföldi munkavállaláshoz??"
20 éven belül kell ledolgozni az időt, tehát logikusan csak a 20 év letelte után követelhetik a pénzt. Annyi idő alatt pedig bőven össze lehet spórolni.
"én is nézek híradót valóban mondtak ott pl ilyet....na azért a kész szerződés készüljön el míg itt felhergelitek egymást,szerintem nem egy sémára épül majd.a rektorok is helyeslik a szerződést ezzel az egy kitétellel hogy igényesen részletes kidolgozás legyen abcde esetekre "
MINDENKIRE ugyanazok lesznek a feltételek. Benne van a törvényben a feltételek amik mindenkire vonatkoznak.
A másik, hogy a rektorok is ellenzik mind a keretlétszámokat, mind a hallgatói szerződést.
Közben benne van a cikkben, hogy egyeztetni akarnak az érintettekkel. De hoppá ez elmaradt.
Szerintem nem a 20. év után követelik. Ha az első x (max) évet külföldön töltöd, akkor a 20-x(max) év után követelik.
Pl. ha gyógyszerész az illető, aminek a képzési ideje 5 év, akk 10 évet kell itthon ledolgoznia 20 éven belül. És a 10. év után követelik a pénzt, mert ha a 11. évet is külföldön dolgozza, nyilvánvaló, hogy felrúgta a szerződést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!