Viktorék ezt is megoldották......
Hallgatói szerződés?És mi van ha a röghöz kötött nem talál munkát?Az dögöljön meg?
Egy országban sincs röghöz kötés nem tudom hogy minek kellett.
"Egy országban sincs röghöz kötés nem tudom hogy minek kellett."
Fehéroroszországban van. (itt van az utolsó diktatúra Európában) Annyi a különbség, hogy ott 1 év és az állam garantál munkahelyet.
Ez csak akkor működne, ha mondjuk azt mondja, hogy igen, kifizetem a műszaki diplomádat, de utána kötelező lesz neked ennél a cégnél dolgozni X évig. Ahol van röghöz kötés, ott így működik. Nem úgy, hogy munka nincs, de külföldre sem mehetsz.
Egyébként a cikk egy hülyeség. Ahhoz, hogy külföldön tanulj nagyon jó nyelvtudás, és nem kevés pénz kell. Azért ez a nagy átlagnak nem elérhető.
"Egyébként a cikk egy hülyeség. Ahhoz, hogy külföldön tanulj nagyon jó nyelvtudás, és nem kevés pénz kell. Azért ez a nagy átlagnak nem elérhető."
Ahhoz képest jóval megnőttek a külföldre jelentkezők száma.
Mexikóban volt egy két évig ilyen szerződés, de hamar visszavonták mert nem működött.
Azt nem értem, hogy Hoffman Rózsikáék a csöpp eszükkel miért vezették be, hogyha már valahol ki volt próbálva és nem jött be.
a csehek is megcsinálták hogy otthon tartsák az orvosaikat.
egyébként hányan írtatok már alá ilyet?ahány szak annyiféle szerződési feltétel.nyilván akinek nem túl biztos hogy a szakmába idehaza el tud helyezkedni azt nem kötik annyira a röghöz,kap kibúvót ésatöbbi.az orvosok nos azokat keményen ideláncolják a drága képzési költségeik miatt. sok vita volt erről de még be sem mutatkozott ez a szerződés....nyilván azért érint és ijeszteget mindenkit álmában a tartalma mert ha csak az orvosokkal kötnének ilyet akkor a "röghöz kötés"féle ajvékolást a "Diszkrimináció!"váltaná fel
"egyébként hányan írtatok már alá ilyet?ahány szak annyiféle szerződési feltétel.nyilván akinek nem túl biztos hogy a szakmába idehaza el tud helyezkedni azt nem kötik annyira a röghöz,kap kibúvót ésatöbbi"
Hát nem. Mindenkire ugyanazok a feltételek vonatkoznak. Most őszintén. A fideszről beszélünk. Ott mindenki egy idióta fasz.
Úgy tudom hogyha valaki külföldre megy akkor pedig vissza kell fizetnie a tandíjat.Külföldi fizetésből meg nem annyira nehéz visszafizetni , főleg ha orvos az illető.
Az állam szakembereket nem nyer rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!