Nem kéne Magyarországon is abbahagyni az evolúció oktatását?
Sok neves ország is abbahagyta már pl. az USA és Dél-Korea, valamint Európában is voltak hasonló kezdeményezések Romániában és Szerbiában.
Szerintem jó ötlet lenne, mert az evolúció ideológiája az erkölcstelen nihilizmusba vezet.
A jövő mindenképpen az úgynevezett "vallásos tudományban" van, ilyen például a keresztény világban a "Christian Science" vagy a muszlim világban az "Islamic Science".
Ezen tudományos ideológiák a tudomány központi tanának a szent könyv (Korán/Bibliát) és Isten tiszteletét teszik meg, ezért engedik a tudományos fejlődést, de sosem engedik, hogy az ember Isten ellen lázadjon a tudomány felhasználásával.
"Sok neves ország is abbahagyta már pl. az USA és Dél-Korea, valamint Európában is voltak hasonló kezdeményezések Romániában és Szerbiában."
Az USA-ban és Dél-Koreában pont nem tiltott, Dél-Koreában vesznek ki egy részt a tananyagból, de nem az ember evolúcióját taglalót. Az európai helyzetről meg nem tudok sokat, illetve annyit mégis, hogy a kontinensen 80% környékén van az evolúciót elfogadók aránya, az USA béli 40%-os aránnyal szemben.
"Szerintem jó ötlet lenne, mert az evolúció ideológiája az erkölcstelen nihilizmusba vezet."
És a vallási dogmák másra kényszerítése mihez vezet?
"A jövő mindenképpen az úgynevezett "vallásos tudományban" van, ilyen például a keresztény világban a "Christian Science" vagy a muszlim világban az "Islamic Science"."
Ez jó, Christian Science-ről még nem hallottam, de ha olyan, mint az Islamic Science, amelyhez már volt szerencsém, akkor az a tudomány végét jelenti. Egyébként ez nem a jövő, hanem a múlt lenne.
Csak egy gyöngyszem az Islamic Science marhaságaiból:
Volt olyan is, hogy a drága mozlim tudósok a Korán, a szent, a megkérdőjelezhetetlen könyv alapján számolták ki a fény sebességét. A hivatalostól totálisan eltérő adat jött ki, gyakorlatilag semmire sem tudták használni, semmire nem volt jó, nem működött, de az nekik jó volt.
"Ezen tudományos ideológiák a tudomány központi tanának a szent könyv (Korán/Bibliát) és Isten tiszteletét teszik meg, ezért engedik a tudományos fejlődést, de sosem engedik, hogy az ember Isten ellen lázadjon a tudomány felhasználásával."
Ha a tudomány "központi ideológiájának" - egyébként ilyen nincs - a szent könyveket teszik meg, akkor már nem beszélhetünk tudományról. Ugyanis a tudomány ismérve mindennek a kétségbe vonása, próbára tétele. Na most, nem tudom, hogy jön össze a tudomány meg a szent könyv, ugyanis ez utóbbiakban dogmatikusan hinni kell, azokat nem lehet megkérdőjelezni, nem lehet kétségbe vonni, márpedig a tudománynak van ez a fránya, "rossz" tulajdonsága, hogy mindent próbára tesz, letesztel.
A véleményem az, hogy az ég óvjon minket az ilyen vallási fanatikusoktól, mert remélem, hogy a józan gondolkodású vallásosak elítélik az ilyen bomlasztó magatartást.
Az evolúció is csak egy elmélet, ezért hívják Evolúciós ELMÉLET-nek.
Ez persze nem változtat a tényen hogy a Biblia olyan mint egy felvizezett Gyűrűk Ura.
Válaszolva a kérdésre: nem, nem kéne abbahagyni az evolúció oktatását. Nekem nem azt tanították az iskolában hogy így lett az ember, hanem hogy ez is egy elmélet a sok közül.
Ha neked általánosban vagy középiskolában úgy jött le hogy a tanár azt sugallja hogy ez a helyes elmélet akkor vagy nagyon hülye vagy vagy a tanárod elfogult és rosszul tanított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!