Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha lenne sorkatonaság, akkor...

Ha lenne sorkatonaság, akkor is be kell vonulni, ha valakinek a katonáskodás ellenkezik a lelki/szellemi világával?

Figyelt kérdés

Ugyanis az Európai Unió Alapjogi Chartája kimondja (10. cikk), hogy:

"(1) Mindenkinek joga van a gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadsághoz. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy a meggyőződés megváltoztatásának szabadságát, valamint a vallásnak vagy meggyőződésnek mind egyénileg, mind együttesen, mind a nyilvánosság előtt, mind a magánéletben, istentisztelet, oktatás és szertartások végzése útján való kifejezésre juttatását.

(2) A katonai szolgálat lelkiismereti okból történő megtagadásához való jogot, az e jog gyakorlását szabályozó nemzeti törvények szerint, el kell ismerni."

2012. jún. 7. 18:18
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó , én nem hagyom hogy egy alkoholista idióta aki jól benyalt és tiszt lett parancsokat osztogasson és megalázzon.Mert a magyar katonaságnál ez ment , tudom.Mesélte édesapám meg nagyapám is.Minden tiszt alkoholista , puritán műveletlen idióta volt.Érteni nem értettek a munkájukhoz csak jól nyaltak vagy a nagybácsi párttag volt és benyomták tisztnek.
2012. jún. 7. 20:57
 12/41 anonim ***** válasza:
Lőfegyvert?Ez nem az USA.Itt max csak képen látsz lőfegyvert.
2012. jún. 7. 20:58
 13/41 A kérdező kommentje:

"Lőfegyvert?Ez nem az USA.Itt max csak képen látsz lőfegyvert."

Ez igaz. itthon max 2 golyót lősz el.

"Kötelességtudatot, fegyelmet, önuralmat, tiszteletet, fontossági sorrendet, szociális viselkedést, hierarchiát, kitartást, elkötelezettséget. "

Ezt nem a katonaságon kell megtanulni, hanem otthon.

2012. jún. 7. 21:02
 14/41 anonim ***** válasza:
82%

Édesapám mesélte hogy sok ember a katonaság után teljesen kifordult önmagából és megváltozott.Csak sajna nem előnyükre hanem hátrányukra.Alkoholisták lettek , idegbetegek , másképp viselkedtek a családjukkal meg egyéb problémák adódtak.

Édesapám azt mondta hogy szerinte felesleges és csak bohóckodás ez a katonásdi.Senkinek nem kívánja.Sőt ha még lenne és nekem is kellene menni ő maga intézné el nekem az orvosi papírokat hogy ne kelljen mivel vannak orvos ismerősei.

2012. jún. 7. 21:12
 15/41 anonim ***** válasza:
57%

figyu 10eske, a lófaxnak van arra szüksége ebben az amúgy is elbaszott országban, hogy egy rakat senkiházi szarjankó ugráltassa aki az életében nem melózott le egy napot a termelői magánszektorban, és olyan ostoba mint a segg, a középiskolát protekcióval seggelte ki aztán mondjuk ezzel a felállással egy egyetemet végzett 20 évet végigtanult embert osztogat.

Az meg kb ugyanannyira nem hiányzik hogy egy nagy rakat válogatás nélkül összezárt, buz1val legyen összezárva valami retkes vaságyas kantinban, és akár fél évig eszetlen baromságokat kelljen művelnie ahelyett hogy a karrierje építésével lenne elfoglalva, miután épp végzett a tanulmányaival. Arról nem is beszélve hogy a varangy segge alatt 10 méterrel le van égve ez a ganékupac ország, épp ez az utolsó ami kéne a költségvetésnek hogy ilyenekre verjenek el egy rakat lóvét.

Na én pl már a vén fejemmel ha visszavezetnék, ha nem se lenne ilyen baromságra szerencsére módom hogy ezek közé a bokorugró s*ggfejek közé toljam a képem, de ha véletlen kitörne egy háború, még pluszban az lenne a legvalószínűbb hogy pluszban kollaborálnék az ellenséggel, és ha rajtam múlna aszisztálnék ennek a szemétség országnak az eltörlésében.

Sajnos az osztrákok és a törökök annakidején félmunkát végeztek, pedig ha Romániáig érne az osztrák határ valószínű mindenkinek jobb lenne itt, de Európának mindenképpen.

2012. jún. 7. 21:20
 16/41 anonim ***** válasza:

ma 21:12

Aki hajlamos ezekre a dolgokra, abból katonaság nélkül is simán lehet alkoholista, idegbeteg s a többi.

2012. jún. 7. 21:26
 17/41 Pro Patria ***** válasza:
56%

Kedves 21:57-es!

"én nem hagyom hogy egy alkoholista idióta aki jól benyalt és tiszt lett parancsokat osztogasson és megalázzon."

- Erről beszélek. Csupa sztereotípia.

Kedves Kérdező!

"Ezt nem a katonaságon kell megtanulni, hanem otthon."

- Ennyi erővel az iskolát is szüntessük be, olvasni, írni, számolni is meg lehet tanulni otthon.

Egy átlagos szülőnek, délután hazaérve a munkából, főzés és takarítás után, kicsit sem arra lesz gondja, hogy ezekre tanítsa a gyerekét, de mégha szánna is rá időt, nem tudna eleget.

Magam példáján tudom, hogy milyen káros, ha a gyerek nem emberek között nő fel, én ugyanis csak egy évet töltöttem óvodában, és nem is tudok könnyen kapcsolatot kialakítani, azóta sem megyek diszkóba, bulikba, csavarogni barátokkal.

A katonaság RÉSZE a felnőtté válásnak, a jellemformálásnak, szüksége van rá minden férfinek, át kell esnünk rajta, akárcsak az érettségin, akármennyire is pontoztok le mínuszba.

2012. jún. 7. 22:15
 18/41 A kérdező kommentje:
A megoldás, hogy akit érdekel az elmegy, a többit hagyják békén. Én személy szerint inkább a fősulit csinálnám.-
2012. jún. 7. 22:15
 19/41 A kérdező kommentje:

"Magam példáján tudom, hogy milyen káros, ha a gyerek nem emberek között nő fel, én ugyanis csak egy évet töltöttem óvodában, és nem is tudok könnyen kapcsolatot kialakítani, azóta sem megyek diszkóba, bulikba, csavarogni barátokkal. "

Tehát csak a katonaságban lehet emberekkel tölteni időt?

ÉS mi van az iskolával? Ott is azért elég sok időt eltölt az ember. Többet mint a katonaságban. Tehát ha az iskola nem javít vele akkor fél év a katonaságban igen?

"A katonaság RÉSZE a felnőtté válásnak, a jellemformálásnak, szüksége van rá minden férfinek, át kell esnünk rajta, akárcsak az érettségin, akármennyire is pontoztok le mínuszba."

Egyáltalán nem része, csak azoknál akik nagyon miltiárisok. Sok ismerősöm van aki nem járt katonaságra és mégis normális emberek, jó munkával, barátokkal.

Viszont olyat is ismerek bőven akik nem vitték sokra és mégis jártak katonaságra.

Kérdem én, hogy akkor mi van a nőkkel? Nekik nem kell semmi jellemformálás, mert alapból jók?

Mondom. Akit érdekel azoknak nyissuk meg a lehetőséget, de ne kötelezzük rá a többiekre, mert azt gondolod, hogy jó.

Ismerőseim szerint semmi értelme nem volt. Csak szívatás és időelbaszás. Volt aki ezért elpazarolt egy évet az egyetemről.

2012. jún. 7. 22:22
 20/41 anonim ***** válasza:
77%

De most tényleg, ez bárhonnan nézem egy csont baromság, méghogy része a felnőtté válásnak ez a fasszal csallánverés, hát szánalom. Akkor ezekszerint ahol erről a hülyeségről sose hallottak, mert jóléti társadalom normális gazdasággal a háta mögött amiből futja profi hadseregre, és soha senkinek nem kellett kötelezően bevonulnia max önkéntesen, ahogy Európa javarésze ilyen, meg a jenkik is, ami köztudottan az egyik legerősebb katonai hatalom, de ott mindenki munka státuszban van a seregben, dönt egyet, és elmegy azt csinálni normális fizetésért.

Vietnamba meg az összes háborúba is tisztán önkéntes alapon ment el a sok marha p1csánlövetni magát egy tőle teljesen idegen ügy kedvéért, dehát mindenki maga dönti el hogy mire és miképp pazarolja el magát...

2012. jún. 7. 22:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!