Akik nacionalisták, azok szeretik az országot, az itt élő embereket?
A haza szeretete egyszóval: hazaszeretet. A nacionalizmus a haza csőlátó imádata, ami a társadalomnak sem jó.
A nacionalista olyan, mint a gyerekimádó apa, aki esténként csupa imádatból összeveri a gyerekeit.
Én hazaszerető vagyok, de nem nacionalista, mert szerintem más ország is lehet szép, más nép is lehet rendes, és a szülőföldért nem hadakozni, ordibálni, hanem dolgozni és okosan taktikázni kell.
"A nacionalista olyan, mint a gyerekimádó apa, aki esténként csupa imádatból összeveri a gyerekeit."
Az a sovinizmus. A nacionalizmus nem egyenlő a hazafisággal, és nem egyenlő a sovinizmussal sem.
A sovinizmus már nem a gyerekeit összeverő, hanem az őket megerőszakoló és meggyilkoló apa esete.
A hazaszerető ember úgy szeresse a hazát, hogy az a hazának is jó legyen (nem elméletben, hanem a gyakorlatban), ennyi.
Aki azt mondja, hogy "de hülye műveletlen bunkók a magyarok", az általában nem magyar, de leginkább nem magyar nacionalista.
Hogy akkor kik is a nacionalisták?
Itt olvashatsz a nacionalizmusról bővebben (tudod, wiki a barátunk ;-)): [link]
A nacionalizmus kifejezés jelentéstartalma
* Egyik, ma már elhalványult jelentése az az érzelmi kötődés, amelyet az ember a családja, az általa használt és alakított környezete, a faluja, a városa, a megyéje, a hazája iránt érez, a patriotizmus.
* Másik jelentése a nemzetépítés feladatára utal, amely az ideológia megalkotásával, a kultúra egységesítésével és érzelmi élmények átélésével a közös nemzeti identitás kitalálását és megteremtését célozza.
* Harmadszor értelmében nemcsak a programot, hanem magát a nemzetépítés folyamatát is jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!