Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj ha kiválnak a...

Miért baj ha kiválnak a tagállamok az európai unióból?

Figyelt kérdés
Miért fog lavinát elindítani Európában ha a júniusi görög választásokon egy IMF-et elutasító kormány kerül hatalomra?Miért baj ha kilép Görögország és miért baj ha többen követik közöttük Magyarország id,Miért kellene nekünk az Unió,miért ne élhetnénk önnállóan mint régen?

2012. jún. 6. 13:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A tagságot azért védik foggal-körömmel, mert megtörne az egyesítési hullám, és így lehet mondani, hogy "eddig még mindenki csak belépett, de ki senki, akkor nagyon jó itt". Másrészt, ha a kilépő ország jobban teljesít, mint az Unión belül, akkor 5 másik fogja követni. Ezért félnek.

De, ahogy előttem is írták, a eurozóna-tagság és a EU-tagság nem ugyanaz.

2012. jún. 6. 17:12
 12/25 anonim ***** válasza:

Néha úgy érzem itt a GYK-n én vagyok az egyetlen aki érti mi folyik itt...

Na akkor:

Ha a görögök kilépnek az eurozónából és visszavezetik a drachmát akkor azt leértékelve a hiteleik akár semmit sem érnek és így akik hitelt adtak nekik(legyenek bár "gonosz" bankárok vagy nyugdíjalapok ahol rengeteg ember jövőbeni nyugdíja van) azoknak hirtelen csak töredékét érik majd a kötvényeik a leértékelés miatt!

És ugye ha a görögök ezt megtehették akkor miért ne menekülnének majd így a spanyolok, olaszok, portugálok stb!

És akkor a gazdaság finanszírozása ezekben az országokban iszonyatosan veszélyes lesz hisz ha kilépnek és leértékelik a valutájukat akkor azok a kötvények sem fognak érni semmit(vagyis senki nem tudja hogy mennyit fognak de hogy bukó lesz az tuti)!

Magyarán onnantól az egész EU finanszírozása elszállhat a fenébe!

Az euroövezetből kilépés kb olyan mint a pénzrontás volt a középkorban! És ugye akkor is az uralkodótól függött hogy mennyit rontott és nem lehetett tudni hogy hol áll meg!

pedig akkor még az átlagember nem is sokat foglalkozott a pénzzel mert csak termelt aztán abból adózott. Most viszont már pénzzel él így minden ilyen hatás őt is érinti...

2012. jún. 6. 20:03
 13/25 Arisztoklesz válasza:
54%

Szerintem ez az egész politizálás

egy kalap sz@rt sem ér. Csak azoknak jó akik ott vannak. Az egész világnak 180fokos fordulatot kéne tennie. Biztos vagyok benne,hogy az egész unió tönkre fog menni és nem évek hanem hónapok kérdése. Ekkor fog jönni a Bibliában is megírt ,, NAGY NYOMOR ,, Bármennyire is lesz rossz a helyzet én szivem szerint örülnék neki. Rabszolgák vagyunk a saját Földünkön. Az embernek éjjel nappal dolgoznia kell csak hogy megélhessen az egész

életén át. Erről szól az élet? Mert szerintem nem. Csak segítenie kéne minden embernek egymáson csupán jóindulatból,ennyi! Számos olyan energia létezik

már amit a természetből nyerünk. Minden egyes házat ilyenekkel kéne ellátni és minden család saját magának termelné ki az ételt,betevőket,stb. Inkább dolgoznák

saját magamra mint 40 éveket robotolni muszályból! Nem értem, hogy nekem mért ne lehetne annyi jogom mint akik irányítják a világot. Kik ők? Én is ezen a Földön élek. Őszintén várom, hogy ez az egész

rendszer bedőljön és nem csak itt,hanem az egész világon. Ha az euró bukik azt mindenki megérzi. Csak bízni kell,hogy ennél már csak jobb lehet. Szerintem!

2012. jún. 7. 10:00
 14/25 A kérdező kommentje:

Az utolsóval én is egy állásponton vagyok teljesen.Lehet engem ostobának tartani mert nem tudok semmit az unióról,de nem tudom hogy nem az az ostobaság-e hogy ők ragaszkodnak a politikához és a pénzhez?!Az élethez és a békés élethez nem kellenek bankok,bankárok,nem kellenek politikusok,unió,.semmi ilyen.Ahogyan a háborúkra sincsen semmi szükség ezt is mindenki tudja hogy ez is csak üzlet nekik aminek a többi millió issza a levét!Mégis mennyi idióta helyesli..!!!?

Valóban egy rabszolgatartás folyik a Földön,gyakorlatilag a légből kapott pénz által generált adósságot kell vissza fizetnünk,ezek mögött valós fedezet sincsen!

Nem indokolt a napi robot a körmünk szakadtáig,főleg a mai szintre eljutott korszerű technológiák mellett!

A nem megújuló energia bőven biztosítana annyi energiát ami untig elég lenne mindenkinek a Földön ahhoz hogy békében és szeretetben éljen.

Csak amig vannak bizonyos hmm gazdasági érdekcsoportok akik az embereket akarják sarcolni és a végletekig kizsigerelni és ezért hitelt és háborúkat,rabszolgatartás stb kényszerítenek rájuk addig sosem lesz jó.

Olvassatok utána ökorendszereknek mennyire élhető jövőt élhetnénk velük,fény,zaj,légszennyezés nélkül...és ez már nem utópia.Muszáj lenne inkább ezzel foglalkozni és nem a politikával,ami mint tudjuk semmi más csak egy nagy üzlet egy pár csalónak a sok milliárd ember pénzéből és NEM pedig az emberek és a közösség irányítása,segítése.

Teljesen érthetetlen hogy pár száz ember miatt hogy tud milliárd ember nyomorban és nehéz körülmények között élni.

2012. jún. 7. 10:48
 15/25 anonim ***** válasza:
43%

Már ne is haragudj, de ez az elmélet, hülyeség. A megújúló energiák sem jönnek csak úgy a természetből. A napenergiához napkollektorok kellenek, egy falu ellátásához meg egy egész naperőmű - ahhoz meg emberek és cégek kellenek akik gyártják, beüzemelik, karbantartják ezket a dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy a fény/zaj/légszennyezettséget ezek a megújúlónak nevezett energiák is termelik.

Téves nézet, hogy azért dolgoznának az emberek, mert ez mások érdeke, vagy mert fedezet nélküli adósságot kell visszafizetni. A haladásért dolgoznak. Igen, eljutottunk egy egész korszerű technológiai szintre, de nem mondhatjuk azt, hogy megállunk, mert rengeteg megoldatlan kérdést és problémát is ad a jelenlegi fejlettség. 150 évvel ezelőtt sem mondhatta volna azt senki hogy oké, van már gőzgépünk meg vasutunk - itt álljunk meg és ne dolgozzon tovább senki. Az, az elmélet, hogy mindenki saját magának termel nem korszerű látásmód, simán önzöség - ez mindig is jelen volt a történelemben, sokra nem ment vele senki - hiába, egységben az erő. A totális egyenlőség utópisztikus gondolat és az emberi társadalomban nem megvalósítható.

A modern rabszolgatartásban van valami, de azért nem egészen így kell elképzelni. Azzal is eggyetértek, hogy az átlagembernek nem kell a politikával foglalkoznia - csinálja a saját dolgát, de ez nem azt jelenti, hogy a pokolba kell kívánni az egész rendszert. Bármilyen hihetetlennek is hangzik, de a "rendszert" szüleink és nagyszüleink hagyták ránk abban a reményben, hogy egy jobb és szebb világot teremtettek nekünk, mint amiben ők éltek.

"Bármennyire is lesz rossz a helyzet én szivem szerint örülnék neki."

"Csak segítenie kéne minden embernek egymáson csupán jóindulatból,ennyi!"

Először anarchiát akarsz, utána meg ellenzed. Szerintem te sem tudod mit írtál pontosan, csak láttad valahol, jól hanzott és tetszett neked.

2012. jún. 7. 11:29
 16/25 A kérdező kommentje:

utolsó 15-ös kommentelő.Van amiben egyetértek veled,de van amiben nem.

Kérlek néha nézz ide vissza,mert majd megpróbálok neked egy idekapcsolódó videót belinkeltni,csak meg kell keresnem és jelenleg arra nincsen időm,de majd igyekszem a nap folyamán!

2012. jún. 7. 14:34
 17/25 Arisztoklesz válasza:
70%
Én nem csak láttam valahol. Sokat olvasok ilyenekről. Hát hidd el,hogy csak úgy lehet vége ennek a rendszernek ha totális káosz tör ki először. Másképp semmiképp. Sajnos ez a helyzet. Az emberek csakis akkor mennek ki az utcákra amikor már késő. Szóval nem írtam össze-visszaságot. A káoszból tud csak rend kialakulni. Egyre több ember érzi azt,hogy valami nincs rendben ezzel a világgal és egyre csak éleződik a helyzet.
2012. jún. 7. 15:11
 18/25 A kérdező kommentje:

Na megleltem a vidit,tessék.

Nagyon hosszú,de érdekes és érdemes végignézni.

[link]

2012. jún. 7. 16:13
 19/25 anonim ***** válasza:

A Zeitgeistben leírt világkép anno nekem is tetszett, de aztán évek alatt rádöbbentem a dologra hogy ez lehet, hogy jól hangzik, de nem reális. Persze ha valaki mutat egy olyan rendszert (falut, tanyát, várost, országot) amiben egyszerre jelen van a fejlődés, természet-barátság, fenntartható és nem rombolja le magát egy-két évtizeden belül akkor fejet hajtok előtte.

"Sokat olvasok ilyenekről. Hát hidd el,hogy csak úgy lehet vége ennek a rendszernek ha totális káosz tör ki először."

A jelenlegi rendszer nem tökéletes, de élhető, sőt, viszonylag igazságos is. Csak az emberek mindig többet akarnak. Hamar megszokják a jót és utána még többet, még jobbat akarnak. Ez is az emberi természet része, sőt az egész civilizációnk, történelmünk ezen alapszik. S mi lesz, ha lefut a totális káosz? Eljön a Kánaán? Javaslom Madách Imre: Ember tragédiája c. művét, ha annyira szeretsz olvasni. Az pont arról szól, hogy nincs tökéletes rendszer. A Zeitgeist jövőképe egy phalanszter.

2012. jún. 7. 17:43
 20/25 Arisztoklesz válasza:
48%

,,de élhető, sőt,

viszonylag igazságos is. Csak az

emberek mindig többet akarnak.

Hamar megszokják a jót és utána

még többet, még jobbat

akarnak.,, hát nagyon el vagy tájolódva. Hol itt az igazság?írd le nekem légyszives. Igazság az,hogy pár ember dönti el hogy mit szabad és mit nem. Az

emberek többsége minimálbérért dolgozik a főnökeik meg beszedik a milliókat. Maguk a politikusok lopják meg legjobban az országot. Ez ha

jó rendszer akkor te nem tudom,hogy hol nőttél fel. Ha a ,,NAGYOK,, kirobbantanak egy háborút annak ki issza meg a levét? Csak is mi! Kötelező volna bevonulni még háborúba is ha ők

azt mondják,ha meg

nem mész lecsukatnak vagy agyonlőnek.(én akkor se mennék) Közben persze ők mit csinálnának?

Egy kávé mellett üldögélnének nem kint a golyók mellett. Ez szerinted

a jó rendszer? Hát lehet te tele vagy pénzel és nem érzed a helyzet sújosságát,de megjegyzem az emberek többsége gürcöl,éjjel-nappal dolgozik csakhogy megéljen. Ideje lenne felébredned!Téma lezárva!

2012. jún. 7. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!