Az Európai Unió még működhetne is "normálisan" ha csak a következő országok lennének tagállamok?
> Neked mi a véleményed?
Nem.
Egy EU-ország (politikai-gazdasági unió, amolyan Európai Egyesült Államok) gazdaságilag erős lehetne. Versenyképes lehetne a többi nagy országgal (usa, india, stb.). Ehelyett a sok kis k*csög nemzetállam az együttműködés helyett egymás kárára próbál meg előnyöket szerezni.
"amolyan Európai Egyesült Államok"
Hát nem tudom. Én valamiért nem hiszek abban, hogy az EU "továbbfejlődik", és EEÁ lesz belőle. Az egyes tagországok között túl nagyok a gazdasági, kulturális, nyelvi stb. különbségek.
> Én valamiért nem hiszek abban, hogy az EU "továbbfejlődik"
Én sem. De remélem azért nem esik szét. Ha szétesik az EU akkor az egész térség le fog maradni a p*csába... :(
ma 18:31
Csehországot azért írtam, mivel véleményem szerint stabilnak mondható a gazdasága, államadóssága, munkanélküliségi rátája az EU átlagnál alacsonyabb, az egy főre jutó GDP-je is az EU-s átlag 82%-a stb.. Ciprust viszont lehet, hogy nem kellett volna idesorolnom, nem tudom :).
Igen, szerintem is ilyen irányban megy el az EU.
Én annyit változtatnék a listádon, hogy Ciprust és Spanyolországot kivenném belőle, viszont úgy gondolom, Szlovénia, Szlovákia, Lengyelország és a balti országok fel fognak zárkózni ehhez a szűkebb, fejlett EU-hoz.
# 8/9
2. vh eggyáltalán nem gyarmatszerzés végett indult:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!