Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Balek vagyok ha szó nélkül...

Balek vagyok ha szó nélkül hagyom hogy nem adnak nyugtát/számlát amikor fizetek?

Figyelt kérdés
Adózás,Magyarország,a jövőnk,a közpénz.
2012. jún. 5. 23:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%

Mi van akkor ha sétálgatsz hazafelé. Megáll melletted egy rendőrautó és azt mondják a pénztáros nem "emlékszik", fizettél e és kérik a számlát.

Vagy ami megtörtént, autópályán megtankolsz a kutas miközben pötyögi a pénztárgépet édeleg egy leányzóval fizetsz, tovább indulsz de kb 15km után megállít a rendőrautó, hogy fizetés nélkül tetszettél elhagyni a benzinkutat....

....szerinted mi a jobb ha van számlád vagy ha nincs....

Ökörköri

2012. jún. 6. 10:54
 12/15 anonim ***** válasza:
76%

ma 00:07

Mond te tetteted hogy lüke vagy vagy tényleg nem érted miért jó számla

Akkor felsorolok párat amit már írtak is.

1. előfordulhat hogy a vásárolt termék rossz.PL: mérgezett (ne mond,hogy ilyen nincs.Pár éve a piros paprikában is réz volt, vagy bár nem Magyarországon de külföldön a babatápszerbe kevertek mérget..Szóval sosem lehet tudni.

De vannak termékek amit csak otthon lehet kibontani,megnézni,hogy jó vagy sem.Pl: Liszt.A lisztet a boltban nem tudod megnézni,hogy jó-e. lehet hogy otthon kibontva meg észreveszed hogy tele van lisztkukaccal.

Vagy volt aki úgy vett lisztet több kilót,hogy döglött egér volt benne.

2. A bolt egész területén, sőt egy nagyobb üzletben(pl: Árkádban) bármikor kérheti egy rendőr hogy mutasd meg a blokkot,mert éppen lopás történt és keresik az illetőt. A bolt területén a biztonsági őr is kérheti a blokk felmutatását.

3.A számla egyben garancia papír

4.Van aki minden számlát összegyűjt,és otthon pontosan ki tudja számolni a napi/ heti /havi költségét.

5. A banki kimutatásokat is tudja számlákkal ellenőrizni.

Na ezért kell a számla és nem budi papírnak..

2012. jún. 6. 11:15
 13/15 A kérdező kommentje:

Igazság szerint nem nagyon tudom hogy mi a különbség a számla és a nyugta között,de gondolom a számla amit mondjuk a vállalkozásom nevére kérhetek és költségként elszámolhatok és visszaigényelhetem a 20 % adót?!

A nyugtánál/blokknál meg csak adnak egy papírt ami igazolja hogy átvették a pénz.

Ha számlát kér az ember akkor sok helyen külön hozzácsapják az ÁFÁT pluszba,tehát nem a kiírt árat fizeted,hanem többet.Szerintem ez tök becsapás.Nyugtánál miért nincsen ilyen plusz?

Ez a szólás dolog meg gyávaság dolog ez kicsit kétélű.Például magánrendelésen,magánultrahang,nőgyógyász,állatorvos,gyógytorna stb,tehát ahová az ember visszajár és az egészsége a fontos,ott nem szokott senki kekeckedni,márpedig Magyarországon a számla kérés sajnos kekeckedésnek minősül,általában pofavágás nélkül kevés helyen adnak.

Tehát egy részről meglopva érzem magam,hiszen a közpénzből vesz el az aki nem ad nyugtát/számlát,hiszen ez nem látható jövedelem,nem adózik utána,másrészről az ember nem akarja maga alatt sem vágni a fát.Mert az aki nálunk nem kér számlát az szerintem ilyen cinkosnahk számít,aki meg kér az ellenséges erő :)

Vagy tévedek?

De azért azt kicsit túlzásnak tartom hogy mondjuk egy magán fogorvos,vagy gyógytornász mondjuk NAPI 150 ezer Ft bevételről ne adózzon.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..

2012. jún. 6. 12:19
 14/15 anonim ***** válasza:
Olyan extrém példákat hoztok fel a számla megtartása mellett, hogy az hihetetlen. Ti komolyan tartogatjátok évekig a számlákat, mert hátha jön a rendőr, hogy loptam? Vicc a köbön.
2012. jún. 6. 12:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Nos, én általában nem kérek számlát. Ha mégis, akkor az nekem lesz drágább, mivel ráteszik az áfát. Nem gondoljátok, hogy majd a saját pénzéből fizeti ki?

Pl. amikor az ácstól kértem árajánlatot, és mondta, hogy 1,5 milla. Mire én: és, ha nem kérek számlát?

Ez természetesen számla nélkül, ha kér számlát, akkor plusz az áfa.

Igen, garancialevél is. Kérdés, hogy nekem megér ez még 375 e Ft-ot. Attól még azt is le tudja tagadni. Nagyon ügyesek ebben. Inkább olyannal csináltatom a dolgaim, akinek jók a referenciái.

Ruháról, cipőről, mindig kérek számlát, s visszaviszem, ha rossz.

A sarki élelmiszerboltban nem kérek. Alig van bevételük, jól jön neki, ha nem ad számlát.

Azt tudod, ha a vállalkozó mindent befizet, mindenről számlát ad, akkor nem marad neki semmi?

Nem véletlenül ügyeskednek ám, nem azért, mert szemetek, hanem azért, mert különben nem élnének meg.

2012. jún. 6. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!