Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Balek vagyok ha szó nélkül...

Balek vagyok ha szó nélkül hagyom hogy nem adnak nyugtát/számlát amikor fizetek?

Figyelt kérdés
Adózás,Magyarország,a jövőnk,a közpénz.
2012. jún. 5. 23:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem vágom mi szükséged számlára.
2012. jún. 5. 23:25
 2/15 anonim ***** válasza:
69%

Miért nem kéred el ha nem adnak??

Mielőtt fizetnél,szólj előre hogy

" ne haragudjon,de tud adni számlát? köszönöm"

Ha nem ad akkor nem kell fizetni,akkor hagyj ott mindent, vagy mond meg neki, hogy hívja a főnökét mert te számlát akarsz és kötelesek adni.

2012. jún. 5. 23:37
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
Ha nem ad nyugtát, azonnal kérj ÁFÁ-s számlát. Hátha leesik neki. Egyébként ez még egyes közintézményekben is előfordul, hogy alkoholos italt nyugta nélkül árulnak. ;-)
2012. jún. 5. 23:42
 4/15 Shai-Hulud ***** válasza:
69%

Nekem például azért jó a számla, mert így az eladónak be kell fizetnie AZT az adót (pl. ÁFA néven), amit utána már nem nekem kell befizetnem (pl. csekk-adó néven).

Ha mindenki szabályosan adózna az országban, akkor lehet, hogy tán kevesebb nyomorgó vállalkozó járna BMW terepjáróval, de talán több dolgozó után fizetnének társadalombiztosítást is. És esetleg nem válságadókkal kellene kipótolni az állam bevételeit.

2012. jún. 5. 23:46
 5/15 anonim ***** válasza:
19%

Balek vagy.

Illetve: gyáva

mert ezek szerint valahol zavar a dolog, csak nem akarsz ok nélkül kekeckedni.

Teszem azt, ha a bolt a "megspórolt" áfa felét Neked adná. De nem. Úgyhogy én szólok mindig.

Már csak amiatt is, mert mi van, hogy ha az adott tábla csokiban, nyalókában valami ártalmas méreg van, hogyan bizonyítom utóbb, hogy a bolt termékeitől lettem beteg, pl.

Más termék esetén meg a reklamáláshoz kell a blokk.

Meg ha máshol még vásárolok, akkor is jó, ha nálam van a blokk.

2012. jún. 6. 00:04
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

"Ha nem ad akkor nem kell fizetni,akkor hagyj ott mindent, vagy mond meg neki, hogy hívja a főnökét mert te számlát akarsz és kötelesek adni."

Jó-jó, de mijaráknak neki az a számla? Nincs budipapírja?

2012. jún. 6. 00:07
 7/15 anonim ***** válasza:
24%

"Már csak amiatt is, mert mi van, hogy ha az adott tábla csokiban, nyalókában valami ártalmas méreg van, hogyan bizonyítom utóbb, hogy a bolt termékeitől lettem beteg, pl."

Bótba nem tudsz olyasmit venni amiben ne lenne ártalmas méreg, de attól hogy számlákat gyűjtögetsz ez még nem fog kiürülni a szervezetedből, csak te hiszed ezt.

2012. jún. 6. 00:10
 8/15 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem vagy balek, az adóhatóság dolga ezt ellenőrizni, nem a tied.
2012. jún. 6. 00:53
 9/15 anonim ***** válasza:

4-esnél a pont.

Szólj nyugodtan, hogy legalább egy blokkot üssön. Rajtad kéri az ÁFÁT (máramennyiben áfás árat fizetsz) aztán mégse áfa lesz belőle, hanem a hibrid lexust tankolja. Persze a rafkósabbak visszadobják a labdát, és megkérdezik, hogy irjanak-e róla számlát, mert ha nem kérsz úgy olcsóbb. Azaz az elcsalt áfát elosztjátok. De ha nincs osztozás, akkor fizesse csak be. Az mindenkinek jó.

2012. jún. 6. 10:20
 10/15 anonim ***** válasza:
55%

Mindenképpen kérj számlát, ez a saját, jól felfogott érdeked.

Ökörköri

2012. jún. 6. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!