Lesz valaha olyan, hogy nem lesz adósága az Országunknak? (egyre jobban érzem azt, hogy nem is egy saját hazában élünk, inkább egy kiszolgáltatott reményltelen országban, ami nem a magyar népé)
"Elvileg az amerikaiak végett vettük fel ezt a hitelt, mivel az ő befolyásuk végett adósodott el az ország. A szovjetunió pedig nem támogatta a hitelfelvételt, Na meg hogy nem ő végettük lett felvéve a hitel..."
Ebben igaza van. Az oroszok megkerülésével a tudtuk nélkül vettük fel. Kellett a pénz a kapitalustáknak.
Drága barátom, engedd meg, hogy ízekre szedjem ezt a megszólalásodat is.
"Most jutt eszembe, azok akiknek érdeke politikát csinálni az amerikaiaknak... Valószinűleg az usa befolyást akar hazánkban..."
Először is leszögezném, hogy Magyarország azok közé tartozik, amik a legkevésbé érdeklik az USÁt. Kérlek nézz utána, hogy milyen befolyásunk van a világra. Ha az USA minket akarna, egyetlen szavába kerülne.
"Ne felejtsük ell, hogy a eu-ba lépéssel szabadon jöhetnek a cégek az országunkba amik kifosszák az embereket"
Nem, a cégek lényege, hogy gyártanak, eladnak dolgokat, vagy szolgáltatásokat nyújtsanak nekünk. Egyetlen bejegyzett cég sincs Magyarországon, aminek profilja magában foglalja a fosztogatást. Viccen kívül: Azért viszik el a pénzünket, mert önként nekik adjuk cserébe azért, amijük nekik van! Akkor meg miről beszélünk? Ha veszel tőlem egy kocsit, akkor kifosztottalak ezzel?
"nem csak egyszerű cégek, hanem pénzintézetek is amik hitelt adnak, hogy az országban lévő emberek jobban eladósodjanak"
Nem, a bankok csak hitelt adnak. A sógorom is vett fel. Felfuttatta belőle a vállalkozását, visszafizette a hitelt. Aztán bebukott, mikor jött a válság, de ez már nem a külföldi bankok hibája.
A lényeg, hogy a hitel pénz, amit te kérsz a bankoktól, nem erőszakolják rád, és amiről te döntöd el, mit teszel vele. Akik felvették a hiteleket, azok pénzt kaptak a banktól, cserébe megígérték, hogy kamatostul visszafizetik. És most nyávognak, hogy nem tudják. Megszegték az ígéretüket, elköltötték a bank pénzét, és most sajnáljam őket? Kösz, nem.
"Tudjátok, a mi országunk nagyon jó helyen van , túl jó helyen..."
Negatív. A világ gazdasági centrumai: USA, Ny-EU, Kelet Ázsia, és bármelyikből bármelyikbe el lehet jutni akár vízen, akár repülővel Magyarország érintése nélkül.
"A vízünk kincset ér, és a központi helye európában, sokan rávetették a szemüket...."
A vizünk sz@rt sem ér, amíg folyóink mind külföldön erednek. Egy román döntés, és nincs Tiszánk. Egy szlovák döntés, és nincs Dunánk. A többi folyóra is leírhatnám ugyanezt, de kicsit hosszú lenne. A lényeg hogy a vízkincsünk értéktelen, mert a környező országoktól függünk általa.
"Kár hogy Magyarország elvesztette rége erős hatalmát, és azt hogy nincs többi erős Magyarország"
Szerintem is kár. És sajnálom azt is, hogy olyan sokan meghaltak a Verduni csatában, meg hogy olyan sok pontot vesztettem annó magyar érettségin. szóval akkor most mi van?
"Nekünk barátaim az utoló rugásunk a 56-os foradalom volt."
Én barátom még fogok rúgni néhányszor, tegyél te is így.
Szóval hagyd abba a hülye szövegek majmolását, és "Hass, alkoss, gyarapíts"
"Most jutt eszembe, azok akiknek érdeke politikát csinálni az amerikaiaknak... Valószinűleg az usa befolyást akar hazánkban..."
Nem az usa hanem a zsidók. Az usa eléggé kis pont ehhez.
Én csak egy mondattal akarok erre az egészre válaszolni, nem vagyok valami vitatkozós kedvemben.
"A cégek EU nélkül is szabadon jöhettek, ez alapvető demokratikus alapelv, a vállalkozás szabadsága.
A vállalatoknak a profit a lényege, nem a kifosztás. Ha kifosztanak egy országot akkor elbukják a piacot, a vásárlóerőt, ez pedig nem érdekük.
A pénzintézetek nem azért hiteleznek, hogy adósságod legyen, senkire se kényszerítik fegyverrel a pénzüket. A termelő szektornak szüksége van a hitelekre, hiszen azok segítségével tud fejleszteni és versenyképes maradni. A lakossági hitelek pedig a háztartások beruházásait hivatottak segíteni, illetve a fogyasztás előrehozását, ami pörgeti a gazdaságot.
"
Tudod, a kérdés az, hogy ezek a cégek tudnak-e különbséget tenni a kifosztás éa a profit között, és hogy szerinted vagy az emberek szerint őket érdekli-e az hogy ne fosszák ki az országunkat. Ne felejtsük el, hogy mi mindnyájan emberek vagyunk, akik ebben a világban a pénzért élnek, a nagyobb haszonért és azért hogy éljenek -egyben életben maradjanak.
Ne hidd azt, hogy ezek a válaszok amiket addtál helyesek lennének. Egy rövid válasszal indokolnám: Az országunk hitelre rendezkedett be,(nem érdekel a többi ország) egy hiteles országban , hitelt felveő emberekkel élünk, eladósodott emberekkel. Tudod a pénzintézetek foszák ki az embereket a köztük lévő versennyel.
Tudod rendet kéne teni, egy központi bank megoldaná a helyzetett.
"Ne hidd azt, hogy ezek a válaszok amiket addtál helyesek lennének. Egy rövid válasszal indokolnám: Az országunk hitelre rendezkedett be,(nem érdekel a többi ország) egy hiteles országban , hitelt felveő emberekkel élünk, eladósodott emberekkel. Tudod a pénzintézetek foszák ki az embereket a köztük lévő versennyel.
Tudod rendet kéne teni, egy központi bank megoldaná a helyzetett."
De jó, hogy helytelennek nyilvánítottad a válaszomat, anélkül, hogy megcáfoltad volna. :)
Mi az, hogy egy ország hitelre rendezkedett be? Komolyan kérdem, indokold már meg nekem! Ha az adósságspirálra gondolsz, akkor mondd azt, de most nem ez volt a téma.
Bazzeg, hitelt CSAK AZ VESZ FEL AKI AKAR! Értsd már meg végre. Ne másokra mutogassunk már, hogyha mi cseszünk el valamit. Ha én most elkoptatom a billentyűzetemet amíg választ írok, akkor nem téged foglak hibáztatni mert kommenteltél és én arra válaszolni akartam.
A versennyel fosztják ki az embereket? Ezt ugye nem gondoltad komolyan. Pont akkor van probléma, ha nincs verseny és monopol a piac. Az erős verseny a fogyasztónak kedvez a termelő/szolgáltató "kárára". Mikroökonómia 1. tanóra (vagy második).
Központi bank semmit nem oldana meg, hihetetlen korrupciót okozna és a verseny hiánya miatt semmi sem ösztönözné, hogy magas minőségű szolgáltatást nyújtson.
Megtudom magyarázni.
Egy kicsit talán összesküvés elmélet szerűen fog hangzani...Minket embereket folyamatosan befolyásolnak, a tudatalatinkkal. Keres rá a neten és érdeklődj ezekről a dlgokról. Na ényeg az, hogy nem is selytjük a dolgokat és a tudatalatinkat befolyásolják. akármilyen erős személyiség, folyamatosan kapjuk a befolyásoló híreket reklámokat. A tv-ben újságokban , sőt még az interneten is, sőt még itt ezen az oldalon is"amit máshol nem mertél itt megkérdezheted" De nem is filyelsz oda a dolgokra de a tudatalattid igen , és mindent megjegyez, lehet hogy nem ma , vagy holnap-de valamikor csak úgy a tudatalatidból előjön és a befolyás nyer rajtad tudatosan.
Nem vagyok politikus.. Próbálom úgy nézni a válaszodat hogy egyben elfogadjam is. Mivel a másik félnek is megkell hogy halgattasson.
Érzem a szavaidban az igazságot, és részben egyet értek veled, de semmi féleképpen nem teljesen.
Hidd el bőven tisztában vagyok a társadalom befolyásoló erejével, megkockáztatom, hogy jobban is mint te. Nézz utána a determinizmus indeterminizmus ellentétének, a büntetőjog témájában, sok érdekeset fogsz olvasni.
A szocializáció során alakul ki a személyiségünk, itt jelennek meg a különféle formáló erők, ezek nagy része nem tudatos azonban. Az oktatás feladata lenne az, hogy olyan szintre jusson az ember, hogy képes legyen átlátni saját berögződésein, megkeresse a mögöttes okot és esetleg képes legyen megkerülni az "ösztöneit". Nem összeesküvéseket kell kitalálni, mert végiggondolva őket rájöhetünk, hogy a legtöbb alaptalan. Megfogalmazásuk során nem emberként kezeljük az alanyokat és emiatt tűnik csak hihetőnek az elképzelés. Ha végiggondoljuk az egészet, és arra alapozunk, hogy minden szereplője valós ember, akinek pozitív és negatív tulajdonságai, céljai, érzelmei, értékrendje, félelmei vannak akkor rájövünk a hibákra.
Bocsi, nem olvastam végig ezt a helyesírási ámokfutást, a kérdésre csak annyit, hogy egyrészt nem is lenne jó a 0%-os államadósság, másfelől kivitelezhetetlen, hiszen ha mondjuk valamilyen csoda folytán holnap eltűnne az államadósságunk, azzal, hogy egyetlen ember venne egy állampapírt, máris államadósságot okozna.
Japán meg sem érzi a 200%-os államadósságot, mert olyan a gazdasága. Magyarország már megérzi a 80%-osat, Görögország meg láthatjuk milyen állapotban van a 300%-ossal.
Semmi probléma nem lenne az államadóssággal Magyarországon, ha olyan 40-45% körül lenne. Volt is 52%-os 2001-ben, csak hát ugye....... nem is folytatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!