A csador és a hijab miért számít "kultúraidegen" elemnek Európában amitől annyira rettegni kell egyesek szerint?
" 2 vallás közt az az óriási különbség hogy az egyik elfogad másokat, illetve más vallás törvényeit tiszteletben tartja, a másik radikálisan nem."
A keatolikus elfogadja az iszlámot??? JUJ DE TOLERÁNS LETTÉL HIRTELEN. A saját írásodban hatalmas ellentmondás van!: toleránsnak tartod magad , tiszteletben tartod a másik vallást???? Te tudod hogy miket írsz????? TE ítélsz és leterroristázol???? Elég ebből az egészből. Elegem van az ilyenekből mint te. ELég a sorozatos sértésekből. Minden egyes iszlámmal kapcsolatos fórumtéma arra jut: muszlimok=terroristák.
Nekem nem lehet érzésem??? Nekem el kell tűrnöm a sorozatos sértegetéseket amit a vallásomról tesztek???? Jogomban áll megvédenem azt, ami az életem, és azért mert nem ez a magyar államvallás minden egyes mondatomat ki kell forgatni és leterroristázni mert van pár elmebeteg aki robbantgat???? Miért én tehetek róla??? Miért az "átlag" muszlimokat kell mocskolni?????
Utolsó: teljesen igazad van, hogy a sztereotipizálni tilos bárkit. Attól hogy felbukkan egy katolikus pap, aki pedofil vagy maffiakapcsolatai vannak, nyilván nem gondoljuk, hogy minden katolikus ember hasonló. Ugyanez igaz a muszlim terroristákra.
DE: minden országban vagy kultúrában vannak alapvető normák, amikhez muszáj igazodni azoknak, akik egy másik kultúrából jöttek át. Gondolj abba bele egy percre, hogy egy iszlám országban hogy reagálnának, ha néhány nyugati család odaköltözne és követelnék, hogy hadd hordjanak rövid szoknyát és mély dekoltázsú szűk felsőket közterületeken meg közintézményekben, iskolában stb., megengednék nekik?
"Véleményem szerint is legtöbben a sztereotípiáknak hisznek"
Hát nem akarlak elkeseríteni, de ezt a sztereotípiát a fenti mondatot követő kisregényben tökéletesen alátámasztottad. A burqa pedig igenis nem való az utcára, mert nem lehet megállapítani, hogy te azért hordod mert jó muszlim vagy, vagy azért hogy rejtegesd magad. Na és ha egy férfi rendőr igazoltatna? Beviteted magad az örsre? Nevetséges, ez nem Európába való, vallásszabadság ide-oda. Nem is értem, te magad is azt írod, hogy a Korán nem kötelezi a nőket a megalázkodásra, akkor meg minek? Megyjegyzem nemcsak két véglet van, fel lehet öltözni tisztességesen mindenféle csuklyák meg köpenyek nélkül is, elég sok nőnek sikerül szerte a világban.
"A burqa nem éppen olyan mint a símaszk"
Nem olyan? Na ne viccelj már.
Ayesha22 !!
Tudod itt nem az a gond, hogy mással foglalkozik valaki, hanem az, hogy igenis kultúridegen dolog a burka meg ezek. A csador még elmegy, de a burkát igenis be kell tiltani!
Ebben a régióban fontos az azonosítás. Te sem mehetsz be egy bankba bukósisakban. Ha annyira nem szeretnék az arcukat megmutatni, akkor miért nem maradtak a szülőhazájukban? Ott senki sem kötelezné őket erre. Viszont, ha vállalták, hogy Európába költöznek, akkor fogadják el, hogy itt másképp megy mint odahaza, itt fontos az azonosítás. Ha ezt nem fogadja el, nem hajlandó alkalmazkodni a befogadó ország törvényeihez, akkor menjen haza. Ennyi.
Kérdező: óriási a különbség az asszonyok által hordott fejkendő és pl a csador között.
A muzulmánok tehetnek róla, hogy "kultúridegen" lett, mert mert állítólag az új bevándorlók körében (elsősorban Franciaországban és Angliában) nagyon népszerű lett a lopás, és a csador meg a burka alá rejtették a lopott holmit. Nem is gondolva arra, hogy a többi csadoros-burkás nőt is magukkal rántják ebbe.
A burka miatt pedig nem tudták beazonosítani az elkövetőket.
Na ezért tiltották be Belgiumba pl a burkát. Ott is a lopások miatt.
Mellesleg addig ne lázongjanak a burka meg csador kultúridegensége meg betiltása miatt, amíg én sem mehetek végig rövidnadrágba a párommal egy iszlám ország utcáján.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!