Azzal, hogy felfüggesztenék a pártfinanszírozást az ellenzéket tennék tönkre és még átláthatatlanabb lenne a finanszírozásuk? Lázár pár hónapja még az egyenlő esélyek mellet állt ki.
"A Fideszben felmerült, hogy például a könyvelési, könyvvezetési szabályokat kell szigorítani, és akár könyvvizsgáló kötelező alkalmazására lehetőséget kell biztosítani a pártok számára, illetve azt kötelezővé kell tenni. A Fidesz minden olyan kezdeményezést támogat, amely ezt két módon tenné lehetővé. Az egyik a választópolgárok általi támogatást jelenti a teljes nyilvánosság elve mellett, a másik az állami támogatás növelése lenne annak érdekében, hogy minden párt egyenlő eséllyel indulhasson a választásokon."
"Gyakorlatilag arról van szó, hogy pl. amikor a választások előtt megy a tv-ben a kampány, akkor azért én fizetek. Tehát gyakorlatilag én fizettem azért, hogy engem átverjenek."
SZerrinted ha megszűnik ez a forrás akkor nem a mi pénzünkből lesz fizetve? Sok vállalkozó fogja támogatni a pártokat, cserébe állami támogatást és megrendeléseket nyernek.
Mudri Lav!
"Miért a mi adónkból kell fizetni a pártokat? Gyakorlatilag arról van szó, hogy pl. amikor a választások előtt megy a tv-ben a kampány, akkor azért én fizetek. Tehát gyakorlatilag én fizettem azért, hogy engem átverjenek."
Azért fizeted te őket, hogy ne a magánvállalkozó, a karvalytőke, az oligarcha fizesse le őket. Azaz neki az legyen az érdeke, hogy a választót szolgálja ki, az átlag ember és az ország, és ne pedig a nagytőkés érdekeit szolgálja ki.
Hihetetlenül álszent amit művelnek egyesek a neten ezügyben. Az MSZP mögött nincs oligarchia? Ugyanmár! Hujber, Kapolyi, ezeket a neveket 1-2 év alatt elfelejtette a sok fogalmatlan kommentelő, ha egyáltalán hallott róluk valaha. Az is nevetséges hogy a kisebb pártok mögött nincsenek pénzes emberek, pl. Richard Field az LMP-nél. Bajnait az USA Demokrata Pártja pénzeli.
A Jobbik ki tudja honnan szerzi a támogatóit, én rájuk szavaztam de akkor se nagyon hittem el hogy csak magyar vállalkozóktól jött a lóvé. Ők legalább most nem ugrottak egy újabb debil ürüggyel a Fidesznek.
Mudri Lav!
Ráadásul most megy ez is. A pártok finanszírozása nem átlátható, azaz most is a magántőke nyomja be a pénzt a pártkasszába. Közgép, Strabag, Ezüsthajó, BKV, 4-es metró, sztrádák... mondanak ezek valamit? Ezeken keresztül talicskázták ki a pénzt, hogy aztán azok visszacsurgassák. Gyakorlatilag a pártfinanszírozás miatt kötelező, hogy a pártok korrupción keresztül szerezzenek forrásokat.
Így van. Egyik lehetőség megemelni az állami támogatást akkorára hogy ne legyen szükség másra. Szerintem lehetetlen, de már hallottam komoly embertől hogy lehetséges, csak a "nép" nem fogadná el. (Azon is őrjöng a sok hülye, hogy 750 000 lett a képviselők fizetése, pedig átláthatóbb lesz a rendszer, megszűnnek a költségtérítések.)
A másik lehetőség megszüntetni az állami támogatást. A pártoknak is van vagyona, támogatói, legálisan is szerezhetnek pénzt ha akarnak, az illegális csatornák meg mindig megvoltak és meg is lesznek. (Aki szerint ez a Közgéppel kezdődött 21 évvel a rendszerváltás után az nem tudom hol élt eddig, de mindegy.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!