Milyen hosszura nyúlhat a váltság magyarországon, és hogy lehetne kilábalni belőle mihamarább?
ha békés úton akarunk maradni, akkor csak azt tehetjük, hogy bízunk a Jobbikban, de ha ők is csak dumálnak(remélem nem), akkor sehogy se lábalunk ki ebből.
Nem akarok "grammar-whore"nak tűnni, de az nem váltság, hanem (gazdasági)válság.
válság, és nincs válság. :D
nem tudom, hogy tanultál-e az 1929-es gazdasági világválságról. na az válság volt. ami most van, az hazudozás, megvan az ok, hogy miért rúgjanak ki a cégek embereket, van mire fogni a dolgokat. az igazi válságnál éhezés, szegénység van.
na most nem élek gazdag családban, minimálbért keres anyukám, és az állítólagos válság előtt is ugyanilyen volt az életszínvonal, mint most.
12:40
igen, azzal szerintem(remélem) sokan tisztában vannak, hogy ez egy generált válság, de hiába csak erre kennek mindent, akkor is ezreket rúgnak ki, pofátlanul emelik az adókat, az árakat és csökkentik a béreket. Hiába még nem érezzük igazán a bőrünkön ezt, hosszú távon nagyon meg fognak minket szivatni, de ne legyen igazam. Bár személyes meggyőződésem szerint az előző válság is egy forgatókönyv volt, csak "jobban" sikerült.
10:48 voltam
Nem váltság, hanem válság. Helyesírás luxus?
Amúgy majd akkor lesz jobb, ha az emberek mernek fellépni a csalókkal szemben, a dolgozó a munkáltatóval szemben, én most ezt megléptem, de vajon hányan követik a példámat?
Az előrejelzések szerint várhatóan 2010 második felében kezdődik el a gazdaság megélénkülése. Fellendülés kb. 2011-ben vagy 2012-ben várható.
A kilábalást segítheti egy gazdaságélénkítő adóreform, amihez előbb kormányváltás kell.
Azok, akik annyira tudják, hogy a válságot "generálták" és "mesterséges", nevezzék már meg a felelősöket, akik "generálták", hadd tanuljak.
ismét azt mondom, hogy nem kéne bedőlni annak amit a média harsog, hogy itt a válság.
ha tanultál történelmet, tudod hogy ez ami van a nyomába sem ér az 1929-esnek. na az, gazdasági világválság volt. ez nem az.
éhezel?
nincs munkahelyed?
szegényebb vagy mint mondjuk 2 évvel ezelőtt?
ha mindháromra nem a válasz vagy egynél többre akkor te is megérted, hogy miről van szó.
"ez ami van a nyomába sem ér az 1929-esnek."
Attól, hogy ez nem az 1929-es válság (ugyanis nem 1929 van, hanem 2009), attól még válság. Válság volt 1992-93-ban, 1949-ben, 1873-ban, 1890-1900-ban, 1825-ben is. Súlyos félműveltség azt képzelni, hogy nincs válság attól, hogy nincs 1929.
"éhezel? nincs munkahelyed?"
Magyarországon a dolgozóknak vidéken 27%-a vesztette el az állását az elmúlt 1 évben. Nem akkor van válság, ha ÉN vagyok munkanélküli, hanem akkor, ha sokan munkanélküliek.
Azért nem éhezik senki, mert 1929-cel ellentétben van szociális rendszer, munkanélküli segély stb.
"szegényebb vagy mint mondjuk 2 évvel ezelőtt?"
Én nem, de nagyon sokan igen. Válság nem akkor van, ha nekem rossz, hanem akkor, ha sokaknak rossz a helyzetük.
"ha mindháromra nem a válasz vagy egynél többre akkor te is megérted, hogy miről van szó."
Csak annyit értettem meg, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!