A FIDESZ újabb trükkje: Csak előzetes regisztrációval lehetne szavazni?
A Népszabadság értesülése szerint nem kis esély van rá, hogy a 2014-es választáson való részvételt előzetes regisztrációhoz kötik. Ezzel akarnák elérni állítólag azt, hogy csak azok szavazzanak, "akik tudatos megfontolás alapján voksolnak a nemzet jövőjére", és nem kampányszövegekre vevő "vadbarmok". Nem tudom, hány száz trükköt vet be még a FIDESZ, hogy ők és csakis ők győzzenek 100 évre előre. Szerintem ugyanis egy ilyen előzetes regisztráció megint csak nekik kedvez. Mivel ők a leggazdagabb párt, és összetartó a táboruk, ők könnyedén meg tudják szervezni, hogy minden szavazójuk előzetesen regisztráljon, míg a többieknél, ahol nincs ilyen erős szervezettség és kötődés, ez elmaradhat.
A másik meg az, hogy így a "vadbarmokon" kívül kimarad egy csomó szegény, elesett, öreg, beteg ember, aki már nem tud vagy akar még egy regisztrációval is kínlódni, de esetleg az egy-két utcasarokra levő választóhelyre még elmenne, vagy eddig kimentek hozzá a szavazatszámlálók.
Azt is jegyezzük meg itt félhalkan, hogy a kérdezőnek eléggé markáns véleménye van a balos-jobbikos szavazókról.
Én ebben sem cáfolni, sem megerősíteni nem szeretném. :)
Kérdező: Nem tagadok én semmiféle jogegyenlőséget, a félidióta is ugyanúgy regisztrálhat mondjuk a helyi okmányirodában vagy nem tudom hol gondolják, a joga ugyanúgy megvan hozzá, nincs kizárva semmiből. De egyébként most is vannak olyanok, akik nem szavazhatnak.
Azt se gondolom, hogy a kevésbé képzett embereket eleve ki kellene zárni, bár én alapvető ismereteket elvárni, mégiscsak egyfajta döntés a szavazás, amihez nem ártanak ismeretek. Olyan egyszerűbb kérdésekre gondolok, hogy ki a közt. elnök., melyik Mo. északi szomszédja, melyik földrészen fekszik Afganisztán (ha már háborúskodunk ott). Ezt se támogatnád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!