Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A FIDESZ újabb trükkje: Csak...

A FIDESZ újabb trükkje: Csak előzetes regisztrációval lehetne szavazni?

Figyelt kérdés

A Népszabadság értesülése szerint nem kis esély van rá, hogy a 2014-es választáson való részvételt előzetes regisztrációhoz kötik. Ezzel akarnák elérni állítólag azt, hogy csak azok szavazzanak, "akik tudatos megfontolás alapján voksolnak a nemzet jövőjére", és nem kampányszövegekre vevő "vadbarmok". Nem tudom, hány száz trükköt vet be még a FIDESZ, hogy ők és csakis ők győzzenek 100 évre előre. Szerintem ugyanis egy ilyen előzetes regisztráció megint csak nekik kedvez. Mivel ők a leggazdagabb párt, és összetartó a táboruk, ők könnyedén meg tudják szervezni, hogy minden szavazójuk előzetesen regisztráljon, míg a többieknél, ahol nincs ilyen erős szervezettség és kötődés, ez elmaradhat.

A másik meg az, hogy így a "vadbarmokon" kívül kimarad egy csomó szegény, elesett, öreg, beteg ember, aki már nem tud vagy akar még egy regisztrációval is kínlódni, de esetleg az egy-két utcasarokra levő választóhelyre még elmenne, vagy eddig kimentek hozzá a szavazatszámlálók.

[link]

2012. máj. 22. 07:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
45%

Azt is jegyezzük meg itt félhalkan, hogy a kérdezőnek eléggé markáns véleménye van a balos-jobbikos szavazókról.

Én ebben sem cáfolni, sem megerősíteni nem szeretném. :)

2012. máj. 23. 17:05
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem állapodjunk meg abban, hogy ez az előzetes regisztráció azoknak a pártoknak árt, akikre több hülye szavazott eddig. És ne említsünk pártneveket :D
2012. máj. 23. 17:10
 23/27 anonim ***** válasza:

Részemről OK. :D

Kérdező?

2012. máj. 23. 17:13
 24/27 A kérdező kommentje:
Ti alapvetően tagadjátok a felvilágosodás vívmányát, a jogegyenlőséget, az emberek egyenlő méltóságát. Azt hiszitek, hogy ti és a pártotok fel van hatalmazva arra, hogy az emberek között szelektáljon, jogokat osztogasson vagy vonjon vissza. Lehet így is gondolkodni magánembereknek, csak akkor valljátok be, hogy nem a demokrácia, hanem a feudalizmus vagy a rabszolgatartó társadalom hívei vagytok. Ha viszont egy 21. századi kormány megy ebbe az irányba, az már tragédia. Ez az elmélet. És gyakorlatban sem hiszem, hogy a kevésbé képzett emberek eleve buták lennének, vagy alkalmatlanok a közéletben való megnyilvánulására. Ha a történelmi tapasztalatokat nézzük, nekem inkább a magyar "elitek" gyanúsak, akik csak a 20. században vagy háromszor nullázták le az országot, és most van folyamatban a következő.
2012. máj. 23. 17:25
 25/27 anonim ***** válasza:
45%
Te meg alapvetően állj át valami másik szerre, mert ez igencsak táplálja a paranoiádat.
2012. máj. 23. 17:47
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Nem tagadok én semmiféle jogegyenlőséget, a félidióta is ugyanúgy regisztrálhat mondjuk a helyi okmányirodában vagy nem tudom hol gondolják, a joga ugyanúgy megvan hozzá, nincs kizárva semmiből. De egyébként most is vannak olyanok, akik nem szavazhatnak.

Azt se gondolom, hogy a kevésbé képzett embereket eleve ki kellene zárni, bár én alapvető ismereteket elvárni, mégiscsak egyfajta döntés a szavazás, amihez nem ártanak ismeretek. Olyan egyszerűbb kérdésekre gondolok, hogy ki a közt. elnök., melyik Mo. északi szomszédja, melyik földrészen fekszik Afganisztán (ha már háborúskodunk ott). Ezt se támogatnád?

2012. máj. 24. 09:10
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kiegészítést.
2012. máj. 24. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!