Sokszor azt állítják, hogy a Jobbiknak két szárnya van egy konzervatív, és a radikális. Akkor ki hová tartozik?
Jelenleg a jobbikra szavaz a vérnáci aki legszívesebben minden cigányt és zsidót a Dunába lőne(és ezt várja a jobbiktól ha hatalomrakerül) és az is aki megcsömörlött az mszptől, fidesztől és azt reméli hogy a jobbik majd tisztességes lesz, megszűnik a korrupció és munkahelyek teremtődnek(és nem lett bizonytalan szavazó mint az emberek nagy többsége).
Nah ezen két véglet között van a legtöbb ember.
Nekem van borsodi ismerősöm aki azért jobbik szavazó mert szeretné ha a lopások a faluban befejeződnének.
Mikor beszéltem neki a "zsidó gén" vizsgálatáról, vagy a miskolci jobbikos ötletéről a cigányok gettóba zárásáról vagy sok jobbikos polgárháborús tervéről na akkor iszonyat megrettent!
Míg egy pesti haverom teljesen evidensnek veszi a zsidók deportálását és vagyonelkobzását. A nyugati cégek 20-30%-os extra adófizetési kötelezettségét és a cigányok megrendszabályozását vagy kiűzését! Na meg az EU-ból kilépést és minden adófizetés felmondását, mondván hogy az úgyis ránkeröltetett hitel...
Igazából egy hatalmas lutri hogy ha a jobbik hatalomra kerül akkor melyik irány valosul meg! A nyilas diktatúrától a mérsékelten radikális rendteremtésig bármi benne van a pakliban...
"Sokszor azt állítják, hogy a Jobbiknak két szárnya van egy konzervatív, és a radikális"
Én ezt most hallom először :))))
"Kik a konzervatívok és kik a radikálisok?"
Erről kb.l könyvtárnyi könyv szól. A konzervativizmus és radikalizmus egyébként módszerek vagy politikai stílusok. A konzervativizmus arra törekszik, hogy fokozatosan javítgassa a fennálló intézményrendszert, de amiben nem talál súlyos hibát, azt nem cseréli le. A radikalizmus ennek az ellentéte, mindent újra akar kezdeni, meg akar változtatni, előre elkészített tervek alapján új intézményekkel kívánja helyettesíteni a régieket. A Jobbikban nyoma sincs a konzervativizmusnak, teljesen radikális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!