A gazdagok közt látszólag miért nincs "hazaszerető"?
Ne forgassuk ki a kérdést kérem!
Arra gondolok,hogy aki gazdag, hatalmas villája van meg luxusautóval járkál annak sosincs pl. egy magyar zászló a házán, vagy egy Magyarország-os matrica az autóján ami sok autón van.
Igen nem ez a hazaszeretet, azért írtam,hogy látszólag és direkt ezért van idézőjelben a hazaszerető...
Persze kivételek mindig vannak, de nem sok.
Én azt tapasztaltam hogy a gazdagabbak között pont hogy nagyobb a hazaszeretet csak ők nem kürtölik szét meg nem maga mutogatóak.
Nem egy családot ismerek akik 1956-ban disszidáltak majd a rendszerváltás után visszatértek és mindegyikükben jelen van nagymértékben a hazaszeretet.Ugyebár rájuk nem hatott a kommunista agymosás.Többségük nemesi származású magyar ahol azért hagyománya van a hazaszeretetnek.
A "magyarkodók" általában csak mondják, hogy hazaszeretet így meg úgy, de amikor megkérdezed, mit tett a hazáért, még annyit sem tud felmutatni, hogy pl. kizárólag magyar termékeket vásárol vagy ilyesmi, ami nem pénzkérdés lenne, csak egy kis odafigyelés kell hozzá.
A hazaszeretők általában igyekeznek tenni valamennyit, mindenki annyit, amennyit tud. Lehet, hogy ez csak annyi, hogy nem veszi meg a görög epret a tescoban, és feláll, amikor meghallja a Himnuszt.
De a gazdagok általában ennél sokkal többet tesznek. Például számos tanulmányi ösztöndíjjal segítik a tehetséges, ámde szegény fiatalokat, hogy a pénz ne legyen akadály számukra. Emellett rengeteg különféle beruházásnál megjelennek támogatóként. Sokszor név nélkül, így ki sem derül, ki adta azt a pénzt.
Persze ez csak a hazaszerető gazdagokra igaz. Köztük is nyilván ugyanúgy vannak önzők, mint bármely anyagi helyzetű csoport tagjai között.
Honnan tudni azt, hogy az az autó amin van matrica kié?
Én mondjuk a környezetemben a szegények házán sem látok zászlót sem, meg matricát sem az autójukon.
Nekem sincs és ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem a hazámat. Hozzáteszem, nem vagyok gazdag, de még jómódú sem.
„A hazaszeretet nem pénz kérdése, csak akitől az állam évi többtízmillió adót szed be magán és céges tőke után, az már nem biztos, hogy olyan szívesen kitűzi ezen ország zászlaját a házára...”
Nem pártzászlót kell kitennie. Szerintem a magyar lobogót ettől még nyugodtan ki lehetne tenni. Már akinek jelent valamit.
Most nagyon össze vagyok zavarodva, mert nem értem a kérdést. Tehát az a kérdés, hogy miért nincs un. nagymagyar, vagy az, hogy miért nem mutatják ki a haza szeretetüket?
Amugy láttam már olyan házat, ahol rovásírással ki van írva valami, már elfelejtettem mi, meg a kapun egy magyar zászló van. Tehát vannak csak lehet kevesen és nem fedeztél még fel ilyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!