Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A zsidók mit tettek Magyarorsz...

A zsidók mit tettek Magyarországért az elmúlt ezer évben?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor lehet olvasni,látni hallani a médiában hogy saját magukat zsidónak tartó emberek magyarnak mondják magukat,az országra azt mondják hogy az az övék,ugyanakkor nem tartják/ápolják a magyar népi hagyományokat,szokásokat,gasztronómiát stb és folyamatosan arrogánsan és csúfolódva beszélnek a magyarságról ahol ezt csak megtehetik.

Én a tanulmányaimból nem emlékszem olyanra hogy a mi múltunk szervesen összefonódott volna a zsidókéval vagy hogy bármi említést is tettek volna a könyvek róluk.

Ti ezt hogy látjátok?Mi az alapja hogy magukénak mondják ezt az országot,mi az amivel hozzájárultak a fennmaradáshoz a sok sok évszázad alatt?

Rasszistázó óvódások kíméljenek,valós történelmi momentumokat említsetek kérlek!

2012. máj. 16. 18:30
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
89%

"És most már ne lovagoljatok ezen az elmúlt 100 éven,ezt akkor kitárgyaltuk,oké voltak zsidó költők, színészek,írók de ezen kívül mondjatok légyszíves! "

Ezen besírtam :D "Oké, oké, sokat tettek, dee most mondjatok olyat, ahol nem!"

És ha felsorolunk egy csomót, akkor meg "Oké, akkor is sokat tettek, de most mondjátok meg, mit tettek a honfoglalásért!" :D

A siralmas fajta provokátorok legbénább egyede vagy :)

2012. máj. 16. 18:56
 12/52 anonim ***** válasza:
7%

"(Nobel díjasaink közt találni zsidó származásúakat)"

Természetesen arról nem tudsz miért, ugye? :)

2012. máj. 16. 18:56
 13/52 anonim ***** válasza:
86%
A trianoni összeomlás után is életképes ipar jelentős részét zsidók igazgatták, remek példa Goldberger Leó.
2012. máj. 16. 18:58
 14/52 A kérdező kommentje:

De miért 12es,te fel tudod sorolni?Vagy esetleg zavarba hoztalak hogy arrogánsan visszakérdezel?

Esetleg nem tudtok a magyar történelemben ilyet mondani...?

NEM VITÁZNI akaror meg hallgatni a sok visszakérdezést meg KIBÚJÁST a kérdés alól,hanem felsorolás érdekelne,komolyan kíváncsi vagyok hogy csak én vagyok tanulatlan vagy tényleg nincsen 100 évnél régebben zsidóság említve a magyar történelemben?!

2012. máj. 16. 19:00
 15/52 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem kell ahhoz zsidónak lenni hogy valaki ne szeressen egy országot.A zsidó egy vallás.Én ismerek zsidó vallású embereket de ők még csak nem is gazdagok.A nő középiskolai tanár a férje pedig vízvezeték szerelő.Persze ők nem vallásosak nem kósereznek és ugyanúgy étkeznek mint az átlag magyarok.

A zsidó vallásnak is több ágazata van.

2012. máj. 16. 19:01
 16/52 Valaki0702 ***** válasza:
10%
A kérdés inkább az, hogy mit tettek Magyarországgal az elmúlt 22-évben?!
2012. máj. 16. 19:02
 17/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondhatunk sokkal régebbről, mert olyan törvények voltak, amik kizárták a zsidóságot sok tevékenységből. A zsidóság nagy része a 19. század elején jelent meg Magyarországon, mert az 1825-ös országgyűlés már engedélyezte, hogy lehet 1 házuk például. Kaptak még más jogokat is, amit máshol nem, még Nyugat-Európában sem, ezért sokan letelepedtek és gyárakat alapítottak, kereskedtek.

Ha érdekel találtam egy oldalt, a soproni zsidóság történetéről.

[link]

2012. máj. 16. 19:15
 18/52 Problem2 ***** válasza:
84%

A zsidókkal békés együttélést támogatnám ,de az ország dolgaihoz először nekik kell igazodni.Vagyis elfogadni a magyar értékeket.

Sok zsidó származású tudós öregbítette külföldön Magyarország hírnevét.Bizony a magyarok mellé álltak a Szabadságharc alatt.De volt pár zsidó (Rákosi,Kun Béla,Kádár) ,akik ártottak ennek az országnak.

Nem kéne az egymás marása ,de ők igazodjanak Magyarországhoz és fogadják el a magyar értékeket és Magyarország érdekeit szolgálják ,ne a sajátjukét.

2012. máj. 16. 19:17
 19/52 anonim ***** válasza:
90%

"De volt pár zsidó (Rákosi,Kun Béla,Kádár)"

Ők történetesen elsősorban kommunisták voltak. Most komolyan nekem kell bemutatni az ateizmust a korabeli munkásmozgalmakban?

2012. máj. 16. 19:21
 20/52 Shai-Hulud ***** válasza:
93%

Bár már sokszor idézték, de nem tudom megállni, hogy ne linkeljem ide:

http://www.youtube.com/watch?v=ym3LiPig7NM

"A kérdés nem provokáció volt,tényleg kíváncsi vagyok rá hogy miért vannak melldöngetős zsidók akik magyarnak mondják magukat. "

Azért, mert itt élnek. Itt élt apjuk, nagyapjuk, stb. Ebben az országban születtek, itt nevelkedtek fel, itt alapítottak családot, itt teremtettek egzisztenciát.

Itt élnek, ugyanúgy, mint te vagy én.

Ugyanolyan emberek.

Ugyanúgy örülnek, mint te, ha az olimpián meghallják a himnuszt.

Ugyanúgy féltik a családjukat, gyerekeiket, mint te (illetve a szüleid).

Mitől ne lennének magyarok???

Attól, hogy valamelyik ősük bevándorolt ide?

Hiszen itt annyi népet telepítettek be a tatárjárás és a török hódoltság után, hogy garantáltan mindenkinek vannak bevándorló ősei.

Mitől is magyar, vagy nem magyar valaki?

Ugye NEM attól, hogy mások zsidónak nevezik őket?

2012. máj. 16. 19:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!