Egy vidéki városban lakom, ahol pár hónapja érződik erőteljesebben a kormány hatása. Elegem van abból hogy kormány közeli emberek vagy azok rokonai túrnak ki több évtizede becsületesen dolgozó embereket a munkahelyükről. Ahelyett hogy a cégeken, intézményeken belül léptetnének elő több évtizedes tapasztalattal rendelkező embereket (tehát "belső" munkatársakat akik valóban tisztességesen megdolgoztak az előléptetésért) inkább benyomják valamelyik pártkatonát, vagy rokonát. A régi dolgozót plusszba megalázzák azzal, hogy tanítsa be az "utódját" aki valójában a neki járó posztba "ül bele". Ráadásul mennek a visszaélések mert őt úgysem küldik el mégha nem megfelelően teljesít, mert védve érzi magát, hiszen ő egy pártkatona rokona, barájta stb... Ti is tapasztaljátok a "korrupció" ezen formáját?
De most ha te fideszes polgármester lennél nem zavarna ha egy vér szoci végig ellened kavarna.Mert sajnos az ma nem elképzelhető hogy a közszférában dolgozók otthon hagyják a politikai nézeteiket.
2012. máj. 10. 22:50
12/17 anonim válasza:
"Az ötödik válaszolónak teljesen igaza van. Fogadjunk Fideszesek pontozták le."
Fogadjunk, hogy szinte senki sem emlékszik 2002-2003 környékére, amikor ugyanez történt, csak épp a Fideszeseknek volt viszlát? Politika...
2012. máj. 10. 23:28
13/17 anonim válasza:
11-es! Nem teljesen hülyeség, amit felvetettél. (Nem én pontoztalak le.) A válaszom az, hogy persze, a bizalomnak van jelentősége sok munkakörnél. Az viszont már beteges Magyarországon, hogy bizalmi állássá válik gyakorlatilag minden az alkotmánybírótól a takarítónőig. És az se lenne teljesen ördögtől való, amit a FIDESZ csinál, hogy jutalmul ad haveroknak bizonyos állásokat. Itt meg az a nagy baj, hogy a szakmai alkalmasság teljesen háttérbe szorul. Mert ha van egy kitűnő jogász, tanár, levéltáros, igazgató, kutató, beszállító stb, akkor egye fene, nyerjen ő a többi jó előtt olyan alapon, hogy haver. De sajnos azt látjuk mindenütt, hogy elképesztően hozzá nem értő emberek kapnak irdatlanul magas posztokat kizárólag rokoni-haveri alapon adott esetben olyan áron is, hogy egy egész iskola, egy egész tantestület kel ki ellenük. És ez így már tragikus.
2012. máj. 11. 10:05
14/17 anonim válasza:
Kedves kérdező.
Ha valaki úgy érzi, méltánytalanság érte vagy jogtalanul rúgták ki a munkahelyéről, ott a lehetőség munkaügyi per indítására.
Nem értem hogyha állítólag ennyi visszaélés történik, miért nem élnek ezek az emberek a jogaikkal ( mi veszítenivalójuk van, ha az állásukból kipenderítették őket?)
2012. máj. 11. 12:14
15/17 A kérdező kommentje:
A "Fideszt" perelni? Ne nevettes már, hiszen siralmas a helyzet.
2012. máj. 11. 14:19
16/17 anonim válasza:
Kérdező: ne legyél már ilyen szemellenzős.
Lásd pl. clubrádió és dávidibi esete. Ők is a "fideszellen" pereltek, és lám.
Szóval ne gyere nekem azzal hogy itt mindent a fidesz irányít meg diktatúra van, mert ez már több mint q*va unalmas.
A legkönnyebb hisztizni, és nem cselekedni.
2012. máj. 11. 18:12
17/17 anonim válasza:
És miből pereljek? Még a Gyurcsány-kormány törölte el a munkaügyi perek illetékmentességét. Aztán ott a több százezres ügyvédi munkadíj, meg hozzá ráadásként a teljesen kiszámíthatatlan magyar jogszolgáltatás. Ja, és a bizonyítási nehézség. Én hogy bizonyítsam be, hogy azért rúgtak ki, mert nem vagyok fideszes, vagy mert egy havernak kellett a hely? Te nem ismered ezek szerint hogy hogy működik egy per.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!