Van aki még mindig úgy gondolja, hogy a magyar államnak érdemes volt 500 MD Ft (1,88 MD EUR) értékben MOL részvényeket venni?
Figyelt kérdés
Tavaly nyáron több kérdés volt ezzel kapcsolatban, és akkor sokaknak tetszett ez a lépés. Hivatkoztak arra, hogy nő a nemzeti vagyon, szélesedik a gazdaságpolitika mozgástere, meg arra, hogy hosszú távon ez mindenképpen megéri, csak mi egyszerű prolik ezt nem látjuk át.
A döntés óta eltelt közel egy év, ami még nem hosszú táv, de azért aktuális lehet a kérdés. Akkor 22 400 Ft volt egy részvény ára, ma 16 870. Akkor 265 Ft volt egy EUR ma 287. (Az állam euróban fizetett.) Ha jól számolom, ez a kettő együtt 34 %-os veszteség.
Ha nem szórják ki akkor ezt a pénzt, most nem kéne telefonadó, tranzakciós adó, és számos egyéb megszorítás. Vagy tévedek?
2012. máj. 8. 13:17
11/11 anonim válasza:
Nem akarok én se személyeskedni csak az 500>45 elégé annak tűnt.Na de amit írsz az teljesen igaz, a mostani kormány se folytat jobb politikát de szerintem a Mol visszaszerzése jó ötlet még ha marha sokba is kerül.A felelős vezetőkről én már nem álmodók, vidékiként meg csak sírni tudok ha a BKV és a ráköltött milliárdokról hallok.De a Mol pont olyan cég aminek egy állandó nyeresége van és lesz is remélhetőleg.Remélhetőleg ezt már senki sem fogja eladni, sem más nyereséges állami cégeket(MÁV Cargot is sikerült,Szerencsejáték ZRT-t majdnem a szociknak) hiszen ezek egy állandó pénzforrása az államnak még ha sok minden befolyásolja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!