Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lett téma Gyurcsány...

Hogyan lett téma Gyurcsány két diplomája és szakdolgozata?

Figyelt kérdés

Vagy csak az ellenfelei (Az Ő esetében szerintem nyugodtan lehet használni az ellenségei definíciót is) viszont-lépése a Schmitt-ügyre?

Egyébként - a szavahihetőséget és a rejtélyes dolgokat leszámítva - milyen jelentősége van annak, hogy egy pártelnöknek vagy miniszterelnöknek van-e diplomája vagy nincs?

Tudtommal nem feltétele az sem a jelölésének, sem a megválasztásának sem a hivatalba lépésének.

Tisztelettel, nem anyázást kérek, részletes választ, mert nem tudom!

2012. máj. 1. 17:05
1 2
 11/15 bumbi02 ***** válasza:
Mindenki tudja, hogy teljesen mindegy hogy ártatlan-e vagy sem, mert nem fér bele az amúgy se magas népszerűségi indexébe az, hogy állandó téma legyen a szakdogája, tisztázatlan ügy legyen, illetve a jobb oldal példálózása hogy. bezzeg palibá lemondott...Gyurcsánynak volt legkevésbé az érdeke, hogy azok a dolgozatok eltűnjenek.
2012. máj. 2. 14:32
 12/15 anonim ***** válasza:

"Gyurcsánynak volt legkevésbé az érdeke, hogy azok a dolgozatok eltűnjenek."

KIVÉVE, ha tényleg plagizált!!!

Akkor igenis érdeke, hogy eltűnjön. Miért? Azért, mert ha nem tűnik el a doga, akkor hipp-hopp kiderül,és mehet Pali bá' után. Bár...úgyse menne....

Így meg nem kell mást tennie, mint 5000 nyugdíjas előtt szónokolnia, játszania a tiszta lelkiismeretű, tisztességes, ártatlan áldozatot (ami nagyon jól megy neki). Hőbörögni, hogy mindenkit kiperel a vagyonából aki megvádolja, stb....:)

Ez a "játék" eltart majd 2-3 hónapig. Elfelejtik az emberek, és minden megy tovább...

2012. máj. 2. 14:39
 13/15 Kormi13 válasza:

Elvileg valóban nincs túl nagy jelentősége a diploma meglétének, de ha már van, az jó, ha becsületes úton szerzett és nem plágium, vagy netán pénzen vett végzettség.

Ez nem is annyira jogi, mint morális kérdés szerintem. Mindenképp az illető szavahihetőségét, hitelességét kérdőjelezi meg, ha történt csalás. Meg talán az intellektuális kvalitását is, hogy nem tud önállóan megírni egy szakdolgozatot... Lehet persze időhiányra hivatkozni, hisz belátom, hogy ha valakit nagyon lefoglal a politizálás és a pénzkeresés, akkor nem nagyon jut ideje saját szellemi produktumra, de akkor is, talán az önbecsülésnek jót tesz, ha maga oldja meg az ember a feladatot.

Az teljesen nyilvánvaló, hogy plágiummal szerzett (netán vásárolt) diplomák, végzettségek voltak, vannak és lesznek. Utóbbit - mint okirat hamisítást - a törvény is bünteti. Egy közszereplő életében semmiképp sem szerencsés fordulat, ha bármi hasonlóra fény derül, én személy szerint óvakodnék attól, hogy ilyen nyilvánvaló támadási felületet adjak.

Hogy Gyurcsány esetében mi az igazság, természetesen nem ítélhetem meg, de azon azért elgondolkodtam, hogy ha valaki egy tanárképző karon folytatta technika–biológia tanárszakos tanulmányait, az vajon milyen inspiráció alapján írta szakdolgozatát épp a Balaton szőlészete témakörben? Talán, mert épp ez akadt a keze ügyébe?

Ezek után nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a közgáz szakdolgozata sem túl releváns témában íródott...

2012. máj. 5. 13:41
 14/15 anonim ***** válasza:
46%

# 6/13: Ha Göbbels élne, te nem írnál ilyen kommenteket.

Félkegyelmű:)

2012. máj. 5. 18:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Azt Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij írta, 1869-ben.

És ha már pontosak szeretnénk lenni: dr. (Joseph, Paul) Göbbels! A korabeli híradások mindig dr. Göbbels-ként említették.

2012. máj. 6. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!