Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jobboldal mért utálja a...

Szittyatarzan kérdése:

A jobboldal mért utálja a tudományt?

Figyelt kérdés
Prédául Amerikában vannak nagyon vicces jobboldali anti tudományos mozgalmak :Az egyik kedvencem a lapos föld társóság ,vagy az evolúciót tagadok: D Aki mellesleg a földet 5000 évesre teszik mind olyat. Szóval a jobboldalnak mindig baja van a felvilágosodással mint olyan az jól látható ,de mennyire vannak nálunk jelen ezek a mozgalmak és melyik párt képviseli ha képviseli ezeket a Csoportokat ?
2012. ápr. 28. 23:18
1 2
 11/18 Pro Patria ***** válasza:
100%

Eleve hülyeségek, amiket ír a kérdező.

"Amúgy a szovjetek nagyon tudomány pártiak voltak! Nem véletlen ők lettek az elsők az űrben is ,és részben ennek is köszönhetik hogy megnyerték a 2 dik világháborút..."

- Azért álltak élen az oroszok és az amerikaiak az űrkutatásban, mert összeraboltak a háború végén minden fellelhető német tudóst... Ha ennyit nem tudsz a témáról, akkor az szomorú. Olvass egy kicsit szakirodalmat.

A háborút meg nem haditechnikával, hanem mérhetetlen emberfölénnyel nyerték meg.

2012. ápr. 29. 01:22
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Az oroszok az emberfölény miatt nyertek csak!

Haditechnikájuk egy NAGY SZ@R VOLT! :D

2012. ápr. 29. 01:48
 13/18 anonim ***** válasza:
77%
Te szittyatarzan, te olyan szinten tökkelütött vagy, hogy az állatkertben kéne téged mutogatni.
2012. ápr. 29. 03:12
 14/18 anonim ***** válasza:
60%

Ez elég jobboldali: [link]

(A szovjet technika talán nem volt kifinomult, de mindenképpen hatásos volt.)

2012. ápr. 29. 05:01
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"A jobboldaliak a keresztény konzervativizmusban hisznek."

Én konzervatív vagyok, de számomra a keresztény vallás csak egy keret. Meg vagyok keresztelve, saját akaratomból, jártam hittanra, saját akaratomból, olvastam a Bibliát, saját akaratomból.

A Tízparancsolat megtartására törekszek, de nem vagyok vallási fanatikus, nem akarom ráerőszakolni a vallást senkire, nem "bibliamagyarázok" és térítek erőszakkal. Szerintem a vallás mindenkinek a saját magánügye addig, amíg azzal nem zavar másokat.

Itt a gond.

Sokan sajnos különböző hatásokra fanatikus "megvilágosodottá" válnak, és átlépik ezt a határt.

Valamint sajnálaos módon vannak csoportok, akik vallási okokból a kérdésben szereplő "tudományos" eszméket hirdetik.

Ezzel persze teljesen lejáratják a vallás eszméjét, és támadási okot és felületet adnak az újra divatossá váló vallásgyűlöletnek.

Ez ellen sajnos tenni nem tudok, csak azt tudom elmondani, hogy a vak hit mindig szélsőséget szül, ami káros.

Ugyan ezt a vak hitet érzem sokszor egyes válaszadók hozzászólásaiban, akik észre sem vették, de egyes politikai nézetek egyfajta vallássá, és sajnos ezen túlmenően vak hitté alakultak bennük.

Ez a jelenség megtalálható mind a jobb- mind a baloldali válaszadók között. Ezeket a válaszadókat szokták legtöbbször "lezsidócigányballibsizni", meg "lenagymagyarhungaristanácizni".

Aztán kezdődik a másik eszmerendszerének, "hitének", "vallásának" pocskondiázása, gyalázása.

Csak az a gond ezzel, hogy elég sok olyan ember is bekerül ezzel a szórásba, akiket ezek a dolgok szintén sértenek, holott nem szolgáltak rá.

Szerintem mindkét oldalnak megvannak a maguk fekete bárányai, és a politikai sovinizmus nem iskolázottság kérdése.

Tény, hogy nagy átlagot tekintve a liberális eszméket vallók a tanultabb rétegből kerülnek ki, a tanultság azonban nem feltétlenül egyenlő a műveltséggel.

Aki tanultságát mások megalázására, önnön felsőbbrendűségének bizonygatására használja, az nem művelt, hanem egy ócska ripacs.

Mindezzel azt szerettem volna elérni, hogy kicsit rávilágítsak arra a tényre, hogy a kedves Kérdező az eléggé általánosító (amit ugye a baloldal elvileg szintén elítél) és intoleranciát sugalló (ami ugye a baloldal szerint is szintén elítélendő), és jónéhány válaszadó (bármely oldalról) sajnos szintén kimeríti ezt a kategóriát.

Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy az Egyesült Államokban azért működhetnek ilyen szervezetek, mert ott a liberalizmus eszméje valamilyen szinten, de nem szélsőséges formában beépült a társadalomba. Mivel a liberalizmus eszméje azt hirdeti, hogy az egyén szabadsága a legfontosabb. Így ha valaki abban hisz, hogy a Föld egy elefántok hátán egyensúlyozó korong, akkor azt nyugodtan megteheti.

Egy kicsit visszásnak tartom azt, hogy egy elvileg liberális embert ez zavar, és olyan elmarasztaló kijelentéseket tesz, mint a kérdező.

Ha ezt a dolgot humorosnak tartja, akkor tegyen fel ezzel kapcsolatban kérdést a humor rovatban.

Ha viszont politikai nézetek lejáratására használja fel nagyon általánosítva és egyoldalú módon, ráadásul a politika rovatban, az kimeríti az általa elvileg elítélt soviniszta hozzáállás fogalmát.

2012. ápr. 29. 09:15
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem utálja a jobboldal csak a hülyék utálják. Te is nagy értelmi szinten lehetsz ilyen helyesírással. Jobboldali vagyok, nacionalista, revizionista emellett olvastam Hawkingot, Michio Kakut, Paul Daviest és velük értek egyet Istennel kapcsolatban.
2012. ápr. 29. 11:02
 17/18 anonim ***** válasza:

a kérdező azt se tudja, mit jelent, hogy jobb és bal oldal

azt hiszi hogy csak fidesz és mszp van

és onnan analogizál

biztos azt hiszi hogy pl. egy holland és egy magyar szélsőjobboldali ugyanazt vallja hiszen mind2 szélsőjobboldali

2012. ápr. 29. 11:46
 18/18 anonim ***** válasza:
"Az anti tudományos és anti felvilágosodás mozgalmak mindig is jobboldaliak voltak." - Látom, neked eléggé elkéne egy kis felvilágosítás....
2012. ápr. 30. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!