Erről van szó. Egyébként is elvonnák. Nem azért néznek ki így a kórházak, mert nyugdíjra költik a pénzt. Pontosan erről beszéltem. Mert, ha nyugdíjra költenék, akkor úgy azért kinézne, mint egy szerbiai kórház, mert akkor csak kevés pénz lenne, de amit lenne értelmesen költenék el.
Oktatásügy dettó. Ott rengeteg pénz van, amit el is szórnak. Nem az a gond az egészségügyre / oktatásra, hogy nincs pénz. Ha az lenne, akkor talán igazad lenne.
Az államadósság növekménynek meg nem sok köze van a nyugdíjasokhoz. Abból a pénzből ők ugyanúgy nem láttak egy $ - t sem, ahogy én sem.
07:22
"Az államadósság növekménynek meg nem sok köze van a nyugdíjasokhoz. "
Dehogynem. A Medgyessy-Gyurcsány-korszakban megduplázódott államadósság nagyrészt a fedezetlen nyugdíjkiadások következménye. A nyugdíjaknak durván a 30 százalékára egyszerűen nincs fedezet.
Egy ilyen szélsőséges példa esetén is, minimum az ÁFA visszakerült az államhoz, a maradék pénz nagyobb része meg a magyar gazdaságba. Ezzel a hitelfelvétel a körülményekhez képest a legjobban hasznosult. Ugye a többi része a hitelnek nem hasznosult, mert kifizették védelmi pénznek a maffiának, vagy olyan beruházásokra fordították, amik haszontalanok, drágák, környezeti károkat okoznak, a költségük maximum 20% marad Magyarországon és még fenn is kell tartani őket értelmetlenül.
A hitelt meg így is - úgy is felvették volna, mert ez volt a gazdaságpolitikai koncepció.
Kicsit irigylem őket.
Talán ezek az utolsó generációk akik ,még rendes nyugdíjakat is kapnak. Mi 2040ben amikor nyugdíjba kéne menjünk már nemfogunk mert nem lesz kitől behajtani a mi nyugdíjunkra valót.
Ahogy elnézem a köröttem jövő menő nyugdíjasokat ,az egyik könyvtárosnő a másik minőségi ellenőr, a harmadik háztartásbeli ,a negyedik valami funkcióba vt a komcsi világban stb stb.Nem dolgoztak és nem stresszelték ezek magukat a langyos ,biztonságos szocivilágban tized annyit sem mint mi középkorúak mostanság.De kapják sokan a kiemelt nyugdíajakat mert "a munka hősei voltak".
Apám 35 évig fizette a nyugdíjalapot egy napot se volt nyugdíjas.Anyám 25 évig és ő sem.De volt egy nagyanyám akinek volt tsz nyugdíja, kb két kiló kolbászt lehetett venni rajta.Mégis neki volt a legtöbb pénze a családban.
Mi mostaniak ,már akik dolgozunk, olyan kopást teszünk a szervezetünkre,hogy vajmi kevés esélyünk van arra ,hogy megérjük azt a kort.Mert aki dolgozik és odateszi magát (nem csak fizikailag értem) az meg se éri.De ha sikerül megérni az lesz a legnagyobb szívás nekünk!
Az olyanok akik csak úgy elvoltak, szürkén ,kikímélve magukat és folyton csak magukkal törődve ,elsősorban saját magukra vigyázva ,azok megérték.
Najó vannak köztük olyanok is akik csak simán mákerek mert olyan szervezettel rendelkeznek, hogy a legnagyobb igyekezetükkel sem sikerült még teljesen leamortizálják magukat alkohollal és egyéb káros dolgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!