Magyarországon el tudnátok képzelni a jövőben egy ilyen technikai fejlődést és szeretnétek benne élni?
Én élnék ilyenben , nagyon tetszik.Az autó berendezése is tetszett.
Egy valamit nem támogatok: az elektromos hajtású autókat.
El tudom képzelni, hiszen az ilyen "mindennapok technikája" nálunk is megjelenik (okostelefonok, tabletek, stb.stb.)
Az, hogy szeretnék-e vagy sem, szerintem nem kérdés. A technika fejlődik, és mi folyamatosan beépítjük a mindennapjainkba.
Életünk részévé válik, és csak a hiányát vesszük észre.
Én nem vagyok "öreg", de már éltem elég időt ahhoz, hogy visszagondolva gyermekkoromra, és összehasonlítva a mai mindennapokkal, hatalmas különbséget lássak a "mindennapok technikájában".
Szeretek a mai technika nyújtotta lehetőségek egy részével élni, amit fölöslegesnek tartok, azt nem használom (pl. internetező telefon, mert megvettem a telefont és benne volt, de nem használom ki), vagy nem veszem meg (pl. LCD TV, mert még működik a régi képcsöves), de ez az én döntésem, és senkinek semmi köze hozzá.
Gondolom, majd ha a kisfilmben bemutatott dolgok természetessé válnak, ugyanígy leszek vele, mint a mostaniakkal.
Ami kell és használom, az meglesz, ami meg nem kell, azt nem veszem meg.
"Magyarországon el tudnátok képzelni a jövőben egy ilyen technikai fejlődést..."
Nem, ahhoz olyan szemlélet is szükséges, gyakorlatilag Magyarországon a konzervativizmus mindent megfojt, visszafog.
"...és szeretnétek benne élni?"
Igen.
"El tudom képzelni, hiszen az ilyen "mindennapok technikája" nálunk is megjelenik"
Pl az asztal amire rárakták a telefont és áthúzták a cuccokat is létezik már. a microsoft gyártja.
"pl. LCD TV, mert még működik a régi képcsöves"
Személy szerint nem csak akkor veszek újat. A régi lekerült a földszintre. De az lcd-vel lehet gépen keresztül is filmet nézni.
"De hogy a műtrágya az olyan mértékbe rontja az élelmiszert meg a sok vegyszer amivel locsolják őket hogy eszméletlen."
A jövőben még fontosabb lesz a génmanipuláció és társai. Nem lesz elég termőföld a növekvő lakosság számára.
Háromas!
Most mondtál egy jó nagy bar.mságot!
Szerinted ha Magyarországon a "konzervativizmus" olyannyira fojtogatna mindent, és meggátolná a filmhez hasonló irányú fejlődést, akkor szerinted lenne a zsebedben mobiltelefon, meg laptop az asztalodon?
Te id.óta!
Bocs, kérdező, de ezt nem bírtam szó nélkül hagyni!
Nem vagyok konzervatív, sőt, úgy gondolom hogy amennyire csak lehet a tud.-tech. fejlődést követem, de a promóban látható dolgokat (többségüket) egyszerűen nem találom hasznosnak. Az állatokat és magadat sem tudod elektromos árammal etetni, a növények sem nőnek meg érintőképernyőn, satöbbi. A videóban egy urbanizált életmódot élő nőt mutatnak be, aki foglalkozását tekintve valami ruhatervező lehet. Az emberek 99,99%-a nem ilyen. Ez csak szemfényvesztés. 50 éve azt gondolták hogy az autók repülni fognak. Lett belőle valami? Nem. Az ember a legnagyobb változásokat mindig olyan dolgoktól várja, amiket fel tud fogni és a hétköznapokban használ: borotva, autó, tv, stb. Aztán végül mindig valami forradalmian új dolgot találnak ki aminek semmi köze az addigi irányvonalhoz. Ha 50 évvel ezelőtt azt mondják neked hogy az emberek majd a napjuk nagyrészét az interneten töltik csak lestek volna ki a fejükből, mert nem értik mi az. És lám, eltelt az 50 év, változtak a borotvák, autók, tv-k? Nem igazán, az alapelv ugyanaz maradt, de feltalálták az internetet és a minden gyökeresen más lett tőle.
Ugyanakkor az embernek van egyfajta vonzódása a valós, materiális dolgok iránt. Magyarán 10 éve azt gondolták hogy ma már mindenki az interneten fog vásárolni mindent. Részben igaz is lett, de mindenki szívesebben fogja meg az adott termék anyagát, mintsem nézi meg egy webes katalógusban. A videóban is csupa-csupa ilyen "mű" dolog van. Lehet hogy ezek jópofa ketyerék, de a teljes térnyerésük elképzelhetetlen a számomra. A "letisztultság", jelszava (ami általában a virtualitásban jön létre) a valós dolgok rovására nem történhet akármekkora mértékben. Már pedig ha az itt ábrázolt világképet nézzük, akkor egy olyan világba láthatunk bele, ahol nincsennek kézzel fogható tárgyak, csak ilyen ketyerék amelyekkel egy-egy virtuális valóságba jutunk el. Nincs könyv vagy könyvtár, mert e-book olvasó van, ami tartalmazza a világirodalmat. Nincs redőny, mert olyan ablak van ami szimulálja a sötétedést. Viccesen hangzik, de az ember egy természetes lény és nem tud alkalmazkodni egy ilyen világhoz. Ezt nem magának teremti, hanem a ketyeréi számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!