Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nekem van egy kertes...

Selim a trolloló kérdése:

Ha nekem van egy kertes házam, és szeretnék szuverén lenni, akkor a területemet kijelölhetem egy külön országnak? Lent a többi

Figyelt kérdés
Értem én hogy enyém a föld, de mégis pl: a Magyar Köztársaság (új nevén Magyarországhoz) tartozik, de ha ha én gondolok egyet és a saját területemet kinevezem, akkor ugye nem fognak jönni a katonák visszafoglalni azt? Vagy hogy van ez?

2012. ápr. 23. 20:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Moldova György: Rottenbiller utca 93/A Alkotmányos Köztársaság

[link]

2012. ápr. 23. 21:51
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem csinálsz olyat, ami Magyarország törvényeibe ütközik, addig senkit nem érdekel, hogyan nevezed a területedet. Legfeljebb a látogatóid fognak szép lassan elmaradni, ha útlevél-ellenőrzéssel nyaggatod őket, esetleg bevitetnek a pszichiátriára. Ha meg olyasmit csinálsz, ami az ország törvényei szerint büntetendő, akkor a bíróságon bizonyára vidám perceket fognak okozni az érveid, miszerint te egy másik ország állampolgára vagy, de komolyan venni nem fogják.
2012. ápr. 23. 21:52
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ennek így se füle se farka. Amikor függetlenedik egy terület, annak:

1. Komoly okai vannak

2. Általában sok (!) ember akarja és áll ki mellette

3. Modern demokráciákban népszavazást is ki szoktak írni

2012. ápr. 23. 22:37
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kutyát nem érdekelne pár négyzetméter elvesztése. A kaját akár meg is tudnád termelni magadnak, nade például orvosi ellátást honnan szereznél?
2012. ápr. 23. 23:24
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet próbálni, de a legtöbb állam nem szereti, ha a területi integritását piszkálják. Haderő nélkül nem működik sokáig. Ha elég haderőd van ahhoz, hogy megakadályozd az anyaország hatóságait az intézkedésben, akkor de facto állammá válhatsz. Ha kapsz egy elismerést is, akkor már de jure is állam leszel, de ehhez meg diplomáciai apparátusra lesz szükség.
2012. ápr. 24. 10:14
 16/18 anonim ***** válasza:
39%

Ezen én is gondolkodtam egy 12ezer fős város méreteiben.Van orvosi ellátás,rendőrség,tűzoltóság,iskolák,gimnázium,mezőgazdasági szövetkezet,pékség,húsüzem.De hát ennyi ember nem fog teljesen egyetérteni.

Kisebb méretekben max egy faluba begyűjtesz olyan embereket,akikre szükség van,elkezditek az önnellátó gazdálkodás alapjait és arra lehet építgetni,meg újjabb embereket meggyőzni,hogy csatlakozzanak.

2012. ápr. 24. 11:27
 17/18 anonim ***** válasza:
a területemet kijelölhetem egy külön országnak? Csakhogy az nem a tiéd!Hanem a magyar államé!Ezért,ha akarják bármikor elvehetik(szanálják)A földse a miénk,csak az unokáinktól kaptuk kölcsön!
2012. ápr. 24. 15:54
 18/18 A kérdező kommentje:

"A török haramiák elfoglalták Észak-Ciprust, kiírtva sok 10 ezer ott lakót.

Észak Ciprust senki se ismeri el a törökökön kívül. Ha egy Déli Északra akar levelet küldeni, az sokba kerül, mivel az először elmegy törökországba, és onnan Északra."

Erre reagálnék: A koszos görögöknek semmi köze nem volt ciprushoz, csak az I. világháború után megszállták. Ez ugyanolyan mint ahogy a Románok megszállták és ma is megszállás alatt tartják Erdélyt. A török az nem volt akkora fatökű mint a magyar, hanem visszafoglalta ciprus felét. Nem kell elismernie senkinek sem, mert a görögnek nincs annyi ereje hogy visszavegye, A NATO 2. legerősebb tagállamával (Törökország) nem fog senki vitába szállni.

2012. máj. 2. 17:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!