Ha a parlamenti választásokon 45% MSZP 40% Fidesz és 15% Jobbik lenne az eredmény, a Jobbik koalícióra lépne a Fidesszel, vagy hagyná az MSZP-t hatalmon?
A jobbik nem csicskása a FIDESZ-nek, szóval biztos nem. A Fidesz ezt elfelejtheti, tehát hajtania kell a többségre, akit még maximum eltudnék mellettük képzelni: LMP
De akár az MSZP is hatalomra kerülhet, ha ezeket a pártokat maga mögé vonzza:
LMP (valamelyik közül úgyis választania kell, olyan lesz mint az SZDSZ) SZDSZ, MDF
Szóval a Jobbikon állnak majd a törvények, és minden egyéb, hisz kb 30 % 30% százalékon áll a két párt minden támogatót összesítve.
A Jobbik önfejű párt, nem fog egyiknek se behódolni (ahogy az LMP se, akárhogy szeretnék egyesek az összeesküvés-elméleteikkel...).
Én azon vagyok, hogy a mostani EP választásokon is megdőltek a nagy statisztikák, és okozhat még meglepetést a következő évi parlamenti választás is, a statisztikai tervezgetés szép szakma lehet, csak nem mindig ad valós eredményt, és sokszor azok okoznak a legnagyobb meglepetést, akikkel nem számolnak.
Így van, én is Fideszre szavaztam anno, mert azt mondták, ha az ég leszakad, akkor sem lépnek koalícióra Torgyánékkal. Ezzel szemben, este 10-kor már folytak a tárgyalások, a minisztériumok elosztása. Azóta is utálom őket, mint a sz@rt.
A konkrét kérdésre válaszolva: az MSZP kisebbségbe kerülne, nem tudna kormányozni, valószínűleg nem is vállalná. De a köztársasági elnöknek kell eldönteni, melyik pártot kéri fel kormányalakításra (nem feltétlenül az elsőt, csak az a szokás), és ilyen helyzetben valószínűleg a kedvenc Fideszére esne a választása.
A Jobbikkal meg az lesz a valós helyzetben, hogy kb. 10%-kal bejut a parlamentbe, és:
- vagy belép a kormánykoalícióba, hogy pénzhez jusson, (a Fidesz meg beveszi a 2/3 kedvéért), de akkor már nem verheti szét Pestet, és a rajongói lekopnak
- vagy ellenzékben marad, de ha nem szavazza meg a Fidesz javaslatait, akkor gyakorlatilag együttműködik az MSZP-vel, és a rajongói lekopnak.
Úgy járnak, mint a MIÉP, egy választásra szól a mandátumuk.
Előző előtti válaszolónak.
Nem minden Jobbik szavazó veri szét Budapestet! Nem kéne általánosítani, ha már olyan sokat hallani ezt máshol.
Mindennek van rossz oldala..
Hülyeség ez a kérdés.
mszp 45% kizárt..
Ez nagyjából olyan abszurd dolog, mint hogy zöld manók fognak ugrálni a parlamentben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!