Nálunk miért a kisebbségek jogai a legfontosabbak? A magyarokkal (többséggel) ki törődik?
# 5/7
Na nehogy azt hidd hogy a lengyelekkel van a baj.Velük semmi probléma ahogy a szerbekkel,román,német,stb. kisebbséggel sincs baj.Lehet iskolátok,óvodátok amit akartok felőlem ha sokan vannak még anyanyelvi táblák is lehetnek.
Egyedül a cigányok nem képesek beilleszkedni 400 éve, és igaza van a kérdezőnek.Életemben egyszer szorultam volna segélyre azt se kaptam meg miközben látom hogy a cigányok egy része mercivel jár érte, a szomszéd utcában önkormányzati lakásban élnek de azért audi megvan a kertben, vérlázító.A zsidókat is nyalják pedig ők be tudtak illeszkedni, egy nap alatt eljárást indít a z ügyészség a rabbi feljelentésére miközben Biszku aki 6000 kivégzési parancsot írt alá 2 éve nem bírnak elindítani egy nyomózást.A homokosok is fontosak az összes jogvédő azonnal rinyál ha baj éri őket persze ha átlag magyar szenved el sérelmet kussolnak mind.
"Lengyel kisebbségi magyar állampolgár vagyok. Tanultam, dolgozom, adót fizetek, ugyanúgy, ahogy egy magyar. Miért is probléma az, ha gyakorolhatjuk a vallásunkat, lehet nemzetiségi óvodánk-iskolánk, anyanyelvi oktatásunk? Konkrétan mi zavar ebből egy magyart? A családom több száz éve Magyarország lakója. Nem ártottunk sem a jelenlétünkkel, sem a tevékenységünkkel senkinek.
Ezen kívül nem hinném, hogy a mi jogaink lennének ebben az országban a legfontosabbak."
Félreértetted a kérdést. A lengyelekkel sosem volt problémája senkinek. :)
Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki / Oba zuchy, oba żwawi / Niech im Pan Bóg błogosławi." ("Lengyel-magyar két jó barát / Együtt harcol s issza borát / Vitéz s bátor mindkettője / Áldás szálljon mindkettőre.")
Bocs, én külföldröl írok, pontosabban svédországyokból, nem vagyok teljesen tísztában hogy milyen nagyságú ez probléma magyarországon. De abban ellég bisztos vagyok, hogy jobb ez nálatok mint itt nálam.
Svédországban csodálkoztak, több cikket is írtak róla, mikor tavaly, Magyarországon, 7 cigányt börtönre itélték, mivel magyart vertek. Küldeném a cikket, de nem a saját gépemröl írok, szóval nincs meg itt a könyvjelzö.
A lényeg, hogy ott a baloldal úgy gondolta hogy szörnyü hogy magyarországon ilyen törvények vannak.
Míg persze internet oldalakon, többen úgy gondolták hogy magyarország egy nagyon jó ország, hogy a kisebbségekre is ugyan azok a szabályok érvényesek.
És mérgelödtek hogy svédországban nincs ilyen törvény hozás.
Megint, hangsúlyozom, a svéd média azon "háborodott" fel, hogy magyarországon 7 cigányt börtönre itéltek, mert egy magyar fiatal embert megtámadták, és hülye magyarnak hívták miközben verték. Szerintük, ez az egyik jel hogy magyarország "radikális"..
Mivel svédországban az törvény sértés, ha valakit hülye bevándorlónak hívnak. (kissebség gyülülettnek számít)
De ha én mint bevándorló azt mondom hogy hülye svéd, az nem baj.
Ha egy svéd azt mondja nekem hogy hülye bevándorló, és én erre adok neki egy jó nagy magyar pofont, akkor jogos, (persze kapnék büntetést), de a svéd is kapna büntetést mivel megsértett engem. Fordítva nem lenne, akkor csak ö kapna mert probált egy magyar pofont adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!