Büszke vagy a magyarságodra, szereted az országod?
„evans válasza: a múltunkra büszke vagyok a jelenünkre annál kevésbé!”
Ezzel én is így vagyok. Nagyon békés volt a rendszerváltás, annyit is ér. Ez a fajta hitvány politika az emberek vakítására és megosztására alapoz. Nem egy rendszerként működik az ország, nincs semmiféle értelmes célkitűzés, teljesen kiszámíthatatlan a politika, azt leszámítva hogy hasznos dologra nem igen képes. Csak a nagy pangás van, poshad az egész.
Erre csak annyit tudok mondani, hogy ha édesanyád csúnya lenne letagadnád, vagy nem szeretnéd?
Semmibe sem nézem azokat az embereket, akiknek a saját szülőföldjük semmit sem jelent.
ma 21:25
Én természetesen nem tudnám megtagadni a szülőföldem, és pont emiatt kaptam meg már a magamét. A Muravidéken születtem, Ljubljanában nőttem fel, érzelmeim ez iránt a táj (és maga Szlovénia) iránt sokkal erősebbek, mint Magyarország iránt, ahova már felnőttként költöztem. Ha hazatérek és meglátom a hegyeinket, tavainkat, szép kis városkáinkat, akkor elöntenek az érzelmek, akár magyar, akár szlovén, akár olasz terület. Magyarország iránt nem tudok így érezni. A férjem a Balaton iránt érez így.:-)
De a magyarságomra büszke vagyok, a családomra pláne, amiért idegen környezetben is megőrizték, pedig minket még elnyomni sem akartak.
Nekem nehéz definiálni, melyik a hazám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!