Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lett ez a mai gyerekekbő...

Valaki0702 kérdése:

Miért lett ez a mai gyerekekből? Mindegyik olyan, hogy csak a Facebook meg a Twitter az, hogy vallás az már csak egy vicc számukra.

Figyelt kérdés

2012. ápr. 10. 14:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Talán ha jobban belegondolsz ,akkor rájösz hogy ha az internet elött van , akkor van némi alternatívája a lájkolás terén . Magyarországon a 90-es évek elején csak 3 csatorna volt , és lehet a Szomszédok érdektelen bambulásánál még mindig jobb Fluor . A Facebook és a Twitter csak eszköz amit lehet jól és rosszul is használni . Nem a fiatalokat kell okolni azért , mert a szüleik nem adtak jó könyveket a kezükbe . A vallásról meg annyit , az igaz hívők a diktatúra alatt is jártak templomba , ma meg a magukat liberálisnak nevezők meg sikeresen elérték "ez magánügy " szajkózásával , meg a pedofil papozásával az emberek csak a nagy ünnepeken látogatnak el templomba vagy zsinagógába .
2012. ápr. 10. 15:56
 12/26 anonim ***** válasza:
84%

"A vallásról meg annyit , az igaz hívők a diktatúra alatt is jártak templomba , ma meg a magukat liberálisnak nevezők meg sikeresen elérték "ez magánügy " szajkózásával , meg a pedofil papozásával az emberek csak a nagy ünnepeken látogatnak el templomba vagy zsinagógába."

Ehemm, kevered a szezont a mással... mikor tiltották meg a liberálisok, hogy bárki is templomba menjen? Volt egy-két vitatható húzásuk, de ne kenjünk már rájuk mindent. Főleg ne azt, amiről leginkább a hívők és az egyházuk tehet.

2012. ápr. 10. 15:58
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Na én vallásos vagyok, első áldoztam,bérmálkoztam,sőt katolikus középiskolába jártam,templomba én is utáltam járni már nem is járok de attól még hívőnek tartom magam, szerintem ettől még lehetek hívő katolikus.Snoop Dog-ot hallgatok,Facebook-ozok,véres brutális játékokkal játszok,nem élek szűzi életet,rendszeresen alkoholizálok mégis hiszek Istenben, ahogy az osztálytársaim is ilyenek.Persze volt egy-két szentfazék de ők választották, ez az ő döntésük.Volt olyan osztálytársam is aki plázacicából lett igazi vallásos ember és ez teljesen az ő döntése volt.Egy másik osztálytársam meg ateista lett, ahogy felnő az ember eldönti mi jó neki.
2012. ápr. 10. 16:05
 14/26 anonim ***** válasza:
70%

"A vallásról meg annyit , az igaz hívők a diktatúra alatt is jártak templomba"

Végre valaki aki az elmúlt kor diktatúráját nevén meri nevezni és nem a kommunizmussal próbálja összefüggésbe hozni.

2012. ápr. 10. 16:55
 15/26 anonim ***** válasza:

"Ehemm, kevered a szezont a mással... mikor tiltották meg a liberálisok, hogy bárki is templomba menjen? Volt egy-két vitatható húzásuk, de ne kenjünk már rájuk mindent. Főleg ne azt, amiről leginkább a hívők és az egyházuk tehet."

Nem vagyok oda az MDF-ért ,de még nekik volt egy olyan ötletük ,hogy hittan és etika óra , ami szerintem most azért lenne jó mert az éhbérért robotolo szülőnek nem biztos , hogy tud ilyenre szánni időt . Igen akkor pont az SZDSZ emelte fel ellene a hangját

2012. ápr. 10. 17:23
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

A vallás topikba kellett volna írnod, ha neked azzal van a bajod.

Egyet értek az előző hozzászólóval, ezek a mai fiatalok mondás mindig is volt, generációk nem értették egymást. Az idősebb generáció folyamatosan meg van róla győződve, hogy a fiatalok rossz irányba száguldanak megállíthatatlanul.

A fiatalok szentül hiszik, hogy az idősek vén begyepesedettek, akik a konzervatív felfogásukkal semerre se mennek, de majd ők megváltják a világot, új stílussal, új lendülettel legyőzik a monotonságot.

Igazat megvallva egyiknek sincs igaza. Trendek jönnek mennek.

Nem csak a fiatalok FB-olnak, a felnőttek is, sőt az idős felnőttek egy része is. A szgép az életünk része, gyors, rendszerezett, könnyű használni, nem értem mit kell ezt szapulni.

Én személy szerint azt szeretem a FBban, hogy ha van egy esemény, pl valaki szülinapi bulit tart valahol, vagy ilyesmi, akkor tudok róla, pontosan látom mikor hol lesz, kik jönnek.

Emberek, ismerősök között ez a korlátlanul gyors kommunikációs forma. Gyorsabb mint a beszéd, gyorsabb mint a telefon. És ez jó.

Nekem senki ne mondja azt, hogy e miatt az emberek a kiber térben élnek. Dehogy. Ez egy remek eszköz, amit használnak. Ennek segítségével sok ismerősömmel tartom a kapcsolatot, nem csak a közeliekkel.

A vallás meg le van maradva, mint többen írták. Nem csak a fiatalok, a felnőttek nagy része se vallásos.

Az én szüleimet mindkettőt megkeresztelték, falun nőttek, de szerintem már évtizezedek óta nem imádkozhattak. Az emberek ilyenek, azt csinálják amit akarnak. Az urbanista trendek pedig a klasszukis szokásokat elsöprik szép lassan.

Mindenkinek a saját dolga, hogy hisz e, vagy sem. Én hiszek, de nem járok templomba. Hiszek magamnak. Én így döntöttem, és ez nekem megfelel.

Mi a te hozzáállásod, kérdező?

2012. ápr. 10. 17:29
 17/26 Andizsuzsi ***** válasza:
83%
Az én 92 éves nagyanyám, amikor nemrég a már huszonéves dédunokáiról beszélgettünk, ezt mondta: olyanok, mint te voltál, meg amilyen anyád volt... A világ változik, a fiatalok mindig lázadnak, mást akarnak, mint mint a szüleik. Ez viszi előre a világot.
2012. ápr. 10. 17:32
 18/26 anonim ***** válasza:
9%

" ,hogy hittan és etika óra , ami szerintem most azért lenne jó mert az éhbérért robotolo szülőnek nem biztos , hogy tud ilyenre szánni időt "

Én diákkoromban ateista voltam és nem tudtam volna mit kezdeni a dologgal. Még jó, hogy marxizmus-leninizmust nem akartak oktatni. Kb. azon a szinten van a dolog.

2012. ápr. 10. 17:47
 19/26 anonim ***** válasza:
72%

"Nem vagyok oda az MDF-ért ,de még nekik volt egy olyan ötletük ,hogy hittan és etika óra , ami szerintem most azért lenne jó mert az éhbérért robotolo szülőnek nem biztos , hogy tud ilyenre szánni időt . Igen akkor pont az SZDSZ emelte fel ellene a hangját"

Ehemm... hol tiltották meg, hogy az emberek templomba járjanak, és bármilyen hittanórán részt vegyenek? Az másik kérdés, hogy egy szekuláris iskolában nincs helye a vallásnak - de ettől mindenki azt csinál, amit a szabadidejében szeretne.

2012. ápr. 10. 18:32
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

A buta vagy gonosz ember akkor is buta, gonosz lesz ha vallásos és akkor is ha nem.

A vallás önmagában nem tesz jó emberré!

Lásd, rengeteg vallásos ember tett iszonyatos dolgokat a vallás nevében és rengeteg ateista is volt gonosz!

Míg tudunk rengeteg olyan emberről aki tömegeknek segített és ezt a vallás eszközeivel tette míg sokan ateistaként segítettek másoknak!

A lényeg hogy rendes vagy nem a gyerek és az nem köthető valláshoz. Bár az tény hogy a vallás erőt ad! Akár gonosz, akár a jó célokhoz...

2012. ápr. 10. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!