Miért lett ez a mai gyerekekből? Mindegyik olyan, hogy csak a Facebook meg a Twitter az, hogy vallás az már csak egy vicc számukra.
"A vallásról meg annyit , az igaz hívők a diktatúra alatt is jártak templomba , ma meg a magukat liberálisnak nevezők meg sikeresen elérték "ez magánügy " szajkózásával , meg a pedofil papozásával az emberek csak a nagy ünnepeken látogatnak el templomba vagy zsinagógába."
Ehemm, kevered a szezont a mással... mikor tiltották meg a liberálisok, hogy bárki is templomba menjen? Volt egy-két vitatható húzásuk, de ne kenjünk már rájuk mindent. Főleg ne azt, amiről leginkább a hívők és az egyházuk tehet.
"A vallásról meg annyit , az igaz hívők a diktatúra alatt is jártak templomba"
Végre valaki aki az elmúlt kor diktatúráját nevén meri nevezni és nem a kommunizmussal próbálja összefüggésbe hozni.
"Ehemm, kevered a szezont a mással... mikor tiltották meg a liberálisok, hogy bárki is templomba menjen? Volt egy-két vitatható húzásuk, de ne kenjünk már rájuk mindent. Főleg ne azt, amiről leginkább a hívők és az egyházuk tehet."
Nem vagyok oda az MDF-ért ,de még nekik volt egy olyan ötletük ,hogy hittan és etika óra , ami szerintem most azért lenne jó mert az éhbérért robotolo szülőnek nem biztos , hogy tud ilyenre szánni időt . Igen akkor pont az SZDSZ emelte fel ellene a hangját
A vallás topikba kellett volna írnod, ha neked azzal van a bajod.
Egyet értek az előző hozzászólóval, ezek a mai fiatalok mondás mindig is volt, generációk nem értették egymást. Az idősebb generáció folyamatosan meg van róla győződve, hogy a fiatalok rossz irányba száguldanak megállíthatatlanul.
A fiatalok szentül hiszik, hogy az idősek vén begyepesedettek, akik a konzervatív felfogásukkal semerre se mennek, de majd ők megváltják a világot, új stílussal, új lendülettel legyőzik a monotonságot.
Igazat megvallva egyiknek sincs igaza. Trendek jönnek mennek.
Nem csak a fiatalok FB-olnak, a felnőttek is, sőt az idős felnőttek egy része is. A szgép az életünk része, gyors, rendszerezett, könnyű használni, nem értem mit kell ezt szapulni.
Én személy szerint azt szeretem a FBban, hogy ha van egy esemény, pl valaki szülinapi bulit tart valahol, vagy ilyesmi, akkor tudok róla, pontosan látom mikor hol lesz, kik jönnek.
Emberek, ismerősök között ez a korlátlanul gyors kommunikációs forma. Gyorsabb mint a beszéd, gyorsabb mint a telefon. És ez jó.
Nekem senki ne mondja azt, hogy e miatt az emberek a kiber térben élnek. Dehogy. Ez egy remek eszköz, amit használnak. Ennek segítségével sok ismerősömmel tartom a kapcsolatot, nem csak a közeliekkel.
A vallás meg le van maradva, mint többen írták. Nem csak a fiatalok, a felnőttek nagy része se vallásos.
Az én szüleimet mindkettőt megkeresztelték, falun nőttek, de szerintem már évtizezedek óta nem imádkozhattak. Az emberek ilyenek, azt csinálják amit akarnak. Az urbanista trendek pedig a klasszukis szokásokat elsöprik szép lassan.
Mindenkinek a saját dolga, hogy hisz e, vagy sem. Én hiszek, de nem járok templomba. Hiszek magamnak. Én így döntöttem, és ez nekem megfelel.
Mi a te hozzáállásod, kérdező?
" ,hogy hittan és etika óra , ami szerintem most azért lenne jó mert az éhbérért robotolo szülőnek nem biztos , hogy tud ilyenre szánni időt "
Én diákkoromban ateista voltam és nem tudtam volna mit kezdeni a dologgal. Még jó, hogy marxizmus-leninizmust nem akartak oktatni. Kb. azon a szinten van a dolog.
"Nem vagyok oda az MDF-ért ,de még nekik volt egy olyan ötletük ,hogy hittan és etika óra , ami szerintem most azért lenne jó mert az éhbérért robotolo szülőnek nem biztos , hogy tud ilyenre szánni időt . Igen akkor pont az SZDSZ emelte fel ellene a hangját"
Ehemm... hol tiltották meg, hogy az emberek templomba járjanak, és bármilyen hittanórán részt vegyenek? Az másik kérdés, hogy egy szekuláris iskolában nincs helye a vallásnak - de ettől mindenki azt csinál, amit a szabadidejében szeretne.
A buta vagy gonosz ember akkor is buta, gonosz lesz ha vallásos és akkor is ha nem.
A vallás önmagában nem tesz jó emberré!
Lásd, rengeteg vallásos ember tett iszonyatos dolgokat a vallás nevében és rengeteg ateista is volt gonosz!
Míg tudunk rengeteg olyan emberről aki tömegeknek segített és ezt a vallás eszközeivel tette míg sokan ateistaként segítettek másoknak!
A lényeg hogy rendes vagy nem a gyerek és az nem köthető valláshoz. Bár az tény hogy a vallás erőt ad! Akár gonosz, akár a jó célokhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!