Miért függetlenítette az MSZP az MNB-t?
Egyszer feltettem ezt a kérdést, és ne m mindenki értette meg, mert rosszul foglmaztam meg.Egy választ kaptam : hogy ez az alapja a forint értékének megörzésének. A monetáris (MNB) és a fiskális (aktuális kormányzat) politikát szét kell választani, hogy ne legyen az, hogy egy kormány felelőtlenül költekezik, emiatt elszálljon az infláció (emlékeznünk kéne arra, hogy ki tartja a hiperinflációs
rekordot a világon). Ezt próbálja biztosítani az EU is, amikor bizonyos szabályokat betartat a tagokkal.
http://www.youtube.com/watch?v=zQDS8lUsXCo&fb_source=message
31:34-től
Biztos, hogy helyes döntés volt?
Mert az MNB nem tartozik sem a kormány, sem a parlament felügyelete alá.2001-ben lemondott felügyeletéről a magyar kormány gyakorlatilag a semmiért.Azóta elkezdett az MNB egy önálló életet élni, és ez az élet nem szolgálja sen a bankot, sem a nemzeti érdekeket.
2001-ben? Akkor miért is az MSZP függetlenítette??????
1998-2002 között (ha jól emlékszem) Nem az MSZP volt kormányon, ugye?
Pedro
(mert MSZP nélkül nem lett volna elegendő szavazatuk)
lehet persze, hogy rosszul tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!