Tényleg az SZDSZ politikusok menekülnek a süllyedő hajóból? Át a mentőcsónak az LMP-be?
Azt olvastam a neten, hogy jó néhány SZDSZ-es politikus, hogy mentse a menthetőt, átállt LMP-snek. S folytatni akarja azt a további ámokfutást, amit az SZDSZ-ben elkezdett..
Sajnos eltudom képzelni, hogy ez a hír igaz, mert hát szimpatizánsokat szerzett az LMP az SZDSZ-től, de valószinűleg politikusokat is, hiába mondja, hogy az SZDSZ-szel semmi kapcsolatuk nincs.
Az LMP nem ad teret semmilyen más pártban leszerepelt politikusnak mentőcsónakként. Írtak is erről egy jó blog bejegyzést, olvasd el, szerintem egyértelmű lesz, hogy nem kérnek a volt SZDSZ-es arcokból: [link]
A lényeg: "Azért írok, hogy ne gyertek ide. Ne fogalmazzatok levelet arról, hogy ti is szeretitek a természetet, hogy mindig is rokonszenvesek voltunk a számotokra, hogy ti hiába próbáltátok belülről megreformálni az SZDSZ-t / MSZP-t, ne retusáljátok át az életrajzotokat, ne fedezzétek fel magatokban az ökopolitikai gyökereket, ne lássatok bennünk semmilyen lehetőséget, ne akarjatok „szakértelmetekkel” segíteni, egyáltalán, ne szeressetek minket! Ne gondoljátok, hogy itt majd újraélhetitek fiatal, idealista hónapjaitokat!
Egy dicsérő szóra sem tartunk igényt tőletek.
Ez nem a ti helyetek, nem a ti közegetek, nem is értenétek, ami itt folyik.
Az LMP nem volt, és nem is lesz befogadója az ancien regime hajótöröttjeinek. Ússzatok ki a partra, ácsoljatok kunyhót, és műveljétek meg a földeket."
A fentiek ellenére én is úgy gondolom, hogy sok SZDSZ-es igazolhat át, mert a saját eredeti értékeire ismer az LMP-nél.
Ez nem gond, ha ők valóban tartják magukat ezekhez az értékekhez. Szükség van liberális pártra, előbb-utóbb lesz, ha nem az LMP, akkor más néven.
Muszáj mindig összeesküvés-elméleteket gyártani, ha megjelenik egy új szín a politikai életben, ami talán nem olyan, mint az eddigi mocskok? Ja, igen, muszáj, mert ez Magyarország, és nem egy civilizált kulturált társadalom...
Szégyen...
Előző hozzászóló! Megértem a magyaros gondolkodással szembeni kritikád, de mi magyarok sajnos láttunk már egy Centrum pártot 2002-ben, ami a második fordulóban a választáson mindenütt visszalépett az MSZP javára!
Milyen ország az, ahol a centrum is bal oldalon van? Vagy esetleg ott is arról volt szó, hogy vigyünk el pár százalékot a bizonytalan szavazóbázisból, így azok már nem szavaznak a jobb oldalra és még az is jó, ha végül azok a szavazatok a semmibe kerülnek? Hiszen akkor az első fordulóban a Centrum 3,90%-ot kapott. Ha csak megfelezzük, akkor az a 2% vagy ahhoz lett volna elég, hogy a FIDESZ jobban nyerjen, vagy ahhoz, hogy 4,37% helyett 5% fölött teljesítsen a MIÉP és akkor nem bal, hanem jobb oldali kormány alakult volna...
Ezért nem hiszek én se az LMP véletlenszerű felbukkanásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!