Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ilyen mélyszegénység tudatában...

Ilyen mélyszegénység tudatában vajon jól alszik-e Orbán Viktor?

Figyelt kérdés
elgondolkodott-e szerintetek arról,hogy mindent jól cselekszik és jó irányba viszi az országot?
2012. ápr. 8. 15:07
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
41%

Én csak azon csodálkozom, hogy a libatolvaj, fletó, hasonlók jól alszanak, akik tönkretették az országunkat!

Az előzőnek meg üzenném, hogy fogja vissza magát.Attól, hogy valamit jobban ismersz, mint a másik, nem te vagy az Isten.

2012. ápr. 10. 00:29
 32/50 anonim ***** válasza:
94%

Szivi nem vagyok Isten,de utálom ha valaki hülyeségeket fröcsög,miközben azt sem tudja miről van szó.

Fletó valószínűleg ugyanolyan jól alszik mint Viktória,aki még félálomban is azon töri az agyát,hogy milyen különböző adókat tudna még zúdítani a lakosságra.

Csókolgasd a képét:))

2012. ápr. 10. 01:26
 33/50 anonim ***** válasza:

Tehet ő arról, hogy nincs más megoldás?

(nézz körül!Mindent privatizáltak.Még a vízműveket is Budapesten.(a vízműveket miért adták el a francoknak?)

Ezek után mit tegyen ő?(az adósságról+válságról ne is beszéljünk)

Az adósságunknak köszönhetjük, hogy a pénzek 70% ma is kivándorol.(kik vették fel a hiteleket?Kik hazudták azt, hogy szükségünk lehet rá?)Nem ez a problémák forrása kedves előző?

2012. ápr. 10. 07:39
 34/50 anonim ***** válasza:
40%

"-Nagyon rosszul vagy informálva,mert ezen felül még számtalan esetben NEM fogadják el.Utána érdeklődtem.Hogy a gyereknek a korrepetálása,mióta számít luxusnak nem tudom,lehet nálatok az.Hogy ha egy gyerek például úszni jár,vagy hetente egyszer focizni, az sem tudom mitől olyan nagy luxus 2012-ben. Tehát ezek a dolgok luxusnak nem nevezhetőek,hanem szükséges kiadásnak."

Egyrészt én felnőttem anélkül, hogy bármikor is fizetnem kellett volna korrepetálásért vagy fociért. Nézz szét az iskolában, azt biztosra veszem, hogy ingyenes focioktatás az van, szakkörök is egészen biztosan vannak, ahol korrepetálhat. Ne legyél ennyire mamlasz ha már szülő vagy.

Másrészt nem az évtől függ, hogy mi a luxus, de értségek már meg, a segély azért van, hogy a létfenntartást biztosítsa. Nem többért, nem ebből kell élni.

"Ennyi erővel lehetne mondani a havonta több százezer forintot felvevő nyugdíjasokra is,hogy az luxus,majd az állam beosztja mire is menjen el a nyugdíj.Nehogy már az unoka vigye el,"iziben" amikor a postás kifizeti."

A nyugdíjért az ember megdolgozott, egész életében fizette a pénzt a nyugdíjához. Ő be is tett a közösbe, nem csak kivett.

"-Úristen,hogy te milyen sötét vagy baz+.Szerinted az emberek örömükben dolgoznak 47.000 Ft-ért?Mi van veled,bevettél valamit? "

Nem, nem hiszem, hogy örömükben. Az a baj, hogy nem fogják fel, hogy ez is 2x annyi mint a munkanélküli segély és itt nyavalyognak. A mi államunk egy liberális gazdaságfelfogású állam, elvileg nem szabad erősen belenyúlnia a gazdaságba. Az más kérdés, hogy nem is tud két oknál fogva: 1. EU, 2. nincs pénz a sok szociális juttatás miatt. Innentől pedig már nem várható el az államtól, hogy munkát teremtsen, ez nem az állam feladata.

"-Tartósan nem lesz az államnak pénze erre...mire?,hogy ingyen dolgoztatja az embereket?Havi 47.000 Ft-ért kőkemény fizikai munkával?Normális vagy te,mond?Tudod te mi az a közhasznú munka egyáltalán??Nem mi?Elmondjam?Kutyaszar kapargatás az aszfaltról,utca sepregetés,locsolás,virág ültetés,mosogatás intézményekben,lomtalanítás kórházak,iroda épületek, retkes pincéiből,iskola takarítás,és a többi.Mindez 8 órában,47.000 Ft-ért.Erre nem lesz pénze az államnak?Halál jó üzlet nekik,mert ha ezt kikellene rendes tisztességes bérezéssel fizetni,ennek a háromszorosa járna.Érted már?Jóbb lenne ha elöbb tájékozódnál a témában,mint itt hülyeségekkel traktálod a fórumot."

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:S:D:D: Na ezen jót nevettem. Most akkor ingyen dolgoztok, vagy a segély kétszereséért? Na ebbe inkább bele sem kötök. A legviccesebb ez a sző: kemény fizikai munka. Peeeeersze. Igazából a közmunka arra megy ki, hogy úgy tűnjön, hogy legalább valamit csináltok a segélyért. Anyám erdészetnél könyvel, felvázolom, hogy ott mit csinálnak a közmunkások.

Ezt: [link]

Mellesleg még ha rendesen is csinálnák ezeket a munkákat.... szerinted a minimálbérnél egy fillérrel is többet lenne hajlandó bárki fizetni fűnyírásért meg viráglocsolásért? Ne viccelj, egy hétvégén többet dolgozok a kertben mint egy közmunkás egy hét alatt.

2012. ápr. 10. 10:14
 35/50 anonim ***** válasza:
0%
Na most feltenném a marha nagy kérdést: mi a jó fenét kéne még csinálnia az államnak? Mint írtam a keze meg van kötve a gazdaság terén az EU-s előírások miatt, a költségvetés nagy része szociális juttatásokra megy el. Most teremtett munkát százezreknek a közmunkaprogrammal, nyilván nem azzal a céllal, hogy tartósan ebből éljenek. Erre mi megy? Csak a rinya. Keveslitek ezt a pénzt? Hát akkor menjetek el dolgozni. Nincs munka? Erről ki tehet? Egy dolog: a pénzhiány. Miért van pénzhiány? Mert a sz.rt is kiadóztatják a vállalkozókból, hogy az úgy nevezett kisembernek, meg a hátrányos helyzetűnek legyen havi 100 ezre ilyen-olyan juttatásokból. Ja persze.
2012. ápr. 10. 10:18
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

34/35

35/35

Jót nevettem én is a kommenteden,mert ekkora marhaságot rég olvastam ezen a fórumon..

"Egyrészt én felnőttem anélkül,hogy bármikor is fizetnem kellett volna a korrepetálásért, a fociért"

-Feltételezem a gyermekkorod nem a közelmúltban lehetett,és feltételezem gyereked sincs.Ha lenne akkor tudhatnád,hogy semmiféle sport lehetőség nincs ingyen,mindenért havonta kell fizetni egy bizonyos összeget.Általában havi 5-6000 Ft a minimum, ismétlem a mimimum.A korrepetálás úgyszíntén ide tartozik,a nyelvtanárról már nem is beszélek.Ezeket a szakköröket nem az iskolák/óvodák támogatják,hanem a szülők.Hahóóó 2012-öt írunk..

"Most akkor ingyen dolgoztok,vagy a segély kétszereséért"?

-Én speciel nem vagyok közmunkás,csak a környezetemben látom mi folyik a közmunkásokkal.A véleményedből arra következetetek,hogy 47.000 Ft untig elég napi 8 órás munkáért.Nem tudom neked merre felé gőrbűlne el a szád,ha ennyiért kéne egy nyugdíjas otthonban ételt osztani,és mosogatni napi 8 órában,vagy esetleg egy irodaház pincéjéből hetekig lomtalanítani dög nehéz bútorokat.

"Felvázolom,hogy ott mit csinálnak a közmunkások"

-Te a környezetedben lévő közmunkásokat lesed,hogy dolgoznak-e becsületesen,vagy lazsálnak?Jó kis szórakozás..

"A költségvetés nagy része szociális juttatásokra megy"

-Ezt a marhaságot meg honnan vetted?Vagy magadtól találod ki?Linkelj már be valamit erről,hogy az állam kasszába befolyó pénz (milliárdok havi szinten)vissza folyik a segélyezetteknek.

"Nincs munka?Erről ki tehet"?

-Ki tehet?A kormány kedvesem,a kormány.Talán a lakosság tehet arról,hogy százezrek kerültek az utcára fél év alatt?Hol az egymillió munkahely amit Viktória igért??

"Mert a szart is kiadóztatják a vállalkozókból,hogy az úgynevezett kisembereknek,meg a hátrányos helyzetűeknek legyen 100 ezre ilyen olyan juttatásokból"

Rosszul fogalmaztál:

A szart is kiadóztatják az EMBEREKBŐL,hogy a kormányod ingyenélőinek ilyen olyan juttatásokból meglegyen a havi több millió forintos fizetése/juttatásai.És a szart is kiadóztatják mindenkiből,hogy elherdálják a milliárdokat mindenféle felesleges beruházásokra,és eredménytelen dolgokra.

2012. ápr. 10. 12:20
 37/50 anonim ***** válasza:

63%-os

Te valóban hülyeségeket írsz,és nem igazán vagy képben a valós helyzetről.Ma ebben az országban semmi nincs ingyen,még talán a levegő sem.

Szeretném tőled megkérdezni,hogy te 47.000 Ft-ból,illetve 22.800 Ft-ból megtudnál élni egy hónapban?Tételezzük fel,hogy egyik napról a másikra megszűnne a munkahelyed és kénytelen lennél te is szociális alapon igénybe venni ezeket a juttatásokat.Tudnád fizetni a kötelező fizetni valóidat??Ugye,hogy nem?

A szociális juttatásokon tengődőek java része azért pakolt le ennek az államnak pénzt, adó és járulékok formájában,hiszen nem mindenki volt állandóan munkanélküli ugyebár.Az államnak nem csak jogai vannak,hanem kötelességei is a lakosság felé tehát azt ne vegyük kegynek,hogy havi 22.800 Ft-ot ad egy állástalan embernek aki valószínüleg nem a saját hibája miatt került az utcára.Talán gondoskodni kéne megfelelő mennyiségű munkahelyekről,és nem stadionokat rendbe hozatni tíz milliárdokért,és még sorolhatnám amire pazarolja az emberek pénzét ez a kormány.

2012. ápr. 10. 12:46
 38/50 anonim ***** válasza:
Jó tisztázzunk valamit! Huszadszor elmondom, nem munkanélküliből és közmunkából kell írni! Ez azért van, hogy átmenetileg kihúzd vele! Még nyugaton sem lehet megélni a munkanélküliből rendesen, ráadásul a legtöbb helyen csak pár hónapig folyósítják, nem évekig.
2012. ápr. 10. 13:43
 39/50 A kérdező kommentje:
34-nek.akkor te igen keveset dolgozhatsz a kertben vagy csak napozol,ajánlom figyelmedbe a vizügy tokaji szakaszát,mennyi métert kell megcsinálniuk kb 50-60 fok meredek partoldalon 8 órában,és mégis ragaszkodnak a munkához azért a 47-ért is,szerintem 3 napot végig dolgoznál azt mondanád hosszu távon 120-ért sem vállalnád a munkát ilyen körülmények között,arról nem beszélve,hogy nincs normális átutalás,van hogy hetekig nem kapnak egy fillért sem hiába ugy nevezik heti fizetés.tájékozódni kell, nem általánositani
2012. ápr. 10. 16:15
 40/50 anonim ***** válasza:
Tájékozódtam. Lóf.szt sem csinálnak. Tipikus olyan kamu munka mint a szoci rendszerben az, hogy egy 30 főt foglalkoztató kisüzemnek 10 karbantartója volt.
2012. ápr. 10. 16:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!