Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ilyen mélyszegénység tudatában...

Ilyen mélyszegénység tudatában vajon jól alszik-e Orbán Viktor?

Figyelt kérdés
elgondolkodott-e szerintetek arról,hogy mindent jól cselekszik és jó irányba viszi az országot?
2012. ápr. 8. 15:07
1 2 3 4 5
 11/50 Shai-Hulud ***** válasza:
67%

"A csórókba lehet önteni a pénzt dögivel, de az sosem térül meg."

Hát lehet, hogy ez igaz... De mivel ők sokan vannak (és egyre többen), mindenképpen figyelembe kell venni őket is, és számolni kell velük.

"A politikus meg politikus."

Ez egy nagy igazság. :-D

2012. ápr. 8. 19:25
 12/50 anonim ***** válasza:
58%

anmikor szétlopták az országot, és több milliárdos vagyonokat harácsoltak (lásd 100 leggazdagabb magyar gyurcsány) na, kik? na, kik? a fidesz még nem volt sehol

akkor azokat nem érdekelték a szegény emberek.

azért az már súlyos szegénység, hogy hétfőn várják az ebédet az iskolában, mert péntek óta akkor eszik először a gyerek. És több család van így Magyarországon...

2012. ápr. 8. 19:26
 13/50 Shai-Hulud ***** válasza:
84%

"anmikor szétlopták az országot, és több milliárdos vagyonokat harácsoltak (lásd 100 leggazdagabb magyar gyurcsány) na, kik? na, kik? a fidesz még nem volt sehol "

Dehogynem, ott volt az, Orbánék is akkor szereztek bányákat.... Ők sem Kádártól kapták. Jó időben voltak jó helyen. Csak persze TE is azt látod meg, aki a MÁSIK táborban lop.

A SAJÁT tolvajokat vajon miért nem látja senki???

Pedro

2012. ápr. 8. 19:32
 14/50 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat mindenkinek,hasznosak voltak a hozzászólások,bár én abban nem értek egyet,hogy nálunk nincs mélyszegénység csak afrikában/igen sok helyen megfordultam az országban/mert ahol nem jut a gyerekeknek,/származástól függetlenül/naponta fött étel az szerintem mélyszegénység,föleg európában,Orbán Viktornak meg akár ellenzékben, akár hatalomban volt lehetösége az elmult évtizedekben ezen javitani,de ki tudja miért most ugy néz ki mintha érzéketlen lenne a szociális gondok orvoslásában
2012. ápr. 8. 19:41
 15/50 anonim ***** válasza:
49%
Szociális reformok? Az elmúlt kormányok már majdnem ott tartottak, hogy házat vesznek szociális alapon.... ja hoppá, a fél város szociális lakásokban lakik most is. Na jó, csodálkozunk, hogy bedől az ország? Munkahely teremtés helyett minden tutyimutyi embert kell támogatni, mert büdös a munka, éljen.
2012. ápr. 8. 20:16
 16/50 anonim ***** válasza:
9%

A szegényeket támogassa azzal,hogy betartja,amit ígért,1milla új munkahely.

-1milliónál tartunk,szóval már 2millióval adós.

És pl nem értem,hogy miért vannak felháborodva sokan azon,hogy erzsébet utalványban adnák majd a gyerekek után járó családtámogatási formákat,azért mert azt nem lehet elkocsmázni,és felesleges dolgokra költeni,hanem csak arra,amire elvileg adják.

Igazából tényleg ablakon kidobott pénz,hogy osztja ész nélkül a segélyeket,akik amúgy sem mennek el dolgozni,még ha lehetne rá lehetőségük,mert nem akarnak dolgozni,ha már az önkormányzaton rinyilással is megkapja ugyanazt a pénzt.Túl sok a putyautas a szociálisan támogatottak körében.Nem ez a réteg fogja teremteni az új munkahelyeket,hanem a középosztály és a kőgazdagok,már csak a multikat kellene leszabályozni.

2012. ápr. 8. 20:37
 17/50 anonim ***** válasza:
96%

Utolsónak. Két gyerekem van, és nem iszom, sem én sem a férjem, és a gyerekek születése elött sem voltunk sem drogosok, sem alkoholisták, sem játékfüggők. Normális emberek vagyunk, átlagos kétgyerekes magyar család a minénk. És rinyálok a csp bözsében fizetése miatt, mert ha hiszed ha nem, nem kocsmáztam el eddig sem a csp-t, hanem eddig is azt vettem belőle ami éppen kellett. De most ezzel az jön, hogy menjek drágább boltba, és nem is vehetek meg mindent. Ez, meg hogy a csp-t azért kell bözsében adni, mert minden gyerekes szülő alkoholista narkós, utolsó gazember, ezt meg csak az ilyen agymosott, és szellemileg korlátolt emberek veszik be csont nélkül, amilyen te is vagy. Elmondanám neked, hogy ennek semmi köze sincsen sem a valósághoz, sem ahhoz, hogy az Orbán kormány bármit is meg akarna oldani. Egyedül arról van szó, hogy ez egy jó üzlet a kormánynak, majd lesznek cégek, akik lebonyolítják az utalványok kiutalásához szükséges teendőket ( állami pénzből), gyártanak egy csomó utalványt ( állami pénzből), és az elfogadóhelyeként funkcionáló üzletláncok is extra bevételhez jutnak...gondolom ez sem véletlenül történik.

Amúgy meg ha engem itt ebben az országban ahol születtem, és ahová szültem két gyönyörű gyermeket fogyó népességhiszti mellett úgy, hogy közben a kormány mindent megtesz azért hogy minél nehezebben boldoguljak, és megaláznak, elmondanak minden alkesz nyomoréknak, és megmondják hogy hol és mit vásárolhatok, akkor én a két szép gyerekemet arra fogom nevelni, hogy tűnjön el ebből az országból, és igenis vigye magával az itt megszerzett tudását, és más ország profitáljon belőle.

2012. ápr. 8. 21:16
 18/50 anonim ***** válasza:

17-es!Akinek nem inge ne vegye magára!Sajnos kevesen vannak,akik arra költik el,amire kell,mint te is.Én itt a környezetembe ezt látom,bár igaz,elég rossz környéken lakom,mert mire beérne a borsó a kertben azt is kilopják.

És képzeld én is 2 gyereket nevelek,bérlakásban.Mégis amondó vagyok,hogy ki kell szűrni a potyásokat,és a 3-4 gyerek szüléséből élő családosokat,akik aztán életük végéig max csak közmunkában dolgoznak,mert nem ők fogják megerősíteni a gazdaságot.

És elnézésedet kérem,ha megbántottalak,nem általánosítani akartam,csak azt próbáltam meg körülírni,hogy sok gyereknek bizony megváltás lenne a bözse csp,mert akkor lenne mit ennie péntektől hétfőig otthon,és nem azt látná,hogy anyja/apja tajjrészegen esne haza éjjelente.

2012. ápr. 8. 21:47
 19/50 anonim ***** válasza:
70%

18-as

Nem te bántottál meg, hanem az háborít fel ebben, hogy ezt így tálalják, és amióta szóba került a csp utalványban fizetése ezzel az indokkal, folyamatosan azt hallom, hogy most legalább nem fogják tudni elinni a csp-t a kis mocskok,. A kormány kommunikál rosszul, már nem először.

Az olyan szülőt aki ezt teszi, én is elítélem, nem is kicsit, de nem fog ezzel sem megoldódni semmi, mert eladja az utalványt, és folytatja a szokását.

2012. ápr. 8. 22:10
 20/50 anonim ***** válasza:
100%

"A csórókba lehet önteni a pénzt dögivel, de az sosem térül meg."

Ha segély formájában öntik, akkor tényleg nem, de ha mondjuk a magas keresetűeknek adott adókedvezmény helyett esetleg állami vállalatokat hoztak volna létre pl. Borsodban, az megtérülne. Mert nem igaz, hogy az emberek nem akarnak dolgozni. Dolgozott itt mindenki a rendszerváltás előtt, még a cigányok is.

2012. ápr. 8. 23:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!