Mit szólnátok egy pontrendszer szerű választási rendszerhez? Ahol a szavazók műveltsége latba vetne?
Mert lássuk be egy sok diplomás orvos, egy művelt színész többet ért meg az aktuál politikából, mint egy 8 általánossal is alig rendelkező alkesz, akit egy forró gulyással le lehet kenyerezni.
Valami ilyesmit képzelek el:
-érettségi nélküli: 1 pont
-érettségizett: 2 pont
-szakvégzett: 4 pont
-diplomás: 6 pont
További diplomák, nyelvvizsgák újabb pluszpontokat jelentenének, de most nem írom végig, ez csak egy alapkoncepció. De a gondolat jól látszik, a pozitív megkülönböztetés a lényeg. Persze minden embert megillet a választás joga ettől még.
Véleményetek?
Ebből már volt pár nagy vita itt a GYK-n. Én személy szerint támogatnám.
Értelemszerűen azok nem támogatják, akik az elképzeléseid szerint kisebb értékű szavazattal rendelkeznek.
"Me' há' mink is úgyanójan embörök vagyúnk ám, ejj!!!"
Az iskolai végzettség még nem jelenti azt,hogy tud reálisan,józanul gondolkodni valaki.
Sokszor egy iskolázatlan parasztbácsinak több józan ese van,mint egy színésznek,vagy orvosnak. Legalábbis,ami a normális életet illeti. Láttam én már a TV-ben olyan híres színészt,aki magából kikelve kampányolt a vezére mellett.
Nem az iskolai végzettségtől függ,hogy egy ember bedől-e a kampányszövegeknek.
Miért akarná bárki is azzal rekeszteni ki a Jobbikot,Vagy miért lenne magyarellenes,aki ezt az ötletet nem támogatja?
Éppen ti vagytok szemellenzősek,mert csak a saját pártotoknak hisztek.
3-as, ez tény. De nagy átlagról beszélünk. És a nagy átlagban a kevésbé iskolázott emberek könnyebben beetethetőek, mint az iskolázottak.
De tény, hogy vannak kivételek.
Majd kicsit máshogy kell osztani a pénzt, meg a pozíciót...
Ugyan úgy érdekcsoportok ütköznek, legfeljebb egyiknek éppen jobb lenne ez a rendszer.
"Éppen ti vagytok szemellenzősek,mert csak a saját pártotoknak hisztek.
"
Irónia volt.
A Parlamentben most is túlnyomórészt diplomás nyelveket beszélő emberek ülnek.
Látjuk mennyire tudják eldönteni mi a helyes irány.
Meg ugye hogy vezeted be népszavazást irsz ki és a többség majd lemond a szavazati súlyáról?szóval utópia
Szerintem jó ötlet! Egy kulturált, tanult ember szélesebb látókörrel rendelkezik a világ dolgairól, viszonyairól, mint az, akinek csak a sarki kocsmáig terjed a világa.
Mondom ezt úgy, hogy matekból alig tudtam nagy keservesen összekaparni a 19 pontot. (18-ig volt egyes) Szégyellem is magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!