Aláírnád-e a készülő új társadalmi szerződést?
Hankiss Elemér mozgalmat indított az ujreformkor.hu oldalon, többek között új társadalmi szerződést sürgetve (skandináv mintára). Vélemények?
Megmondom őszintén, épp csak átfutottam az irományt.
Sok mindenben igaza van, de szerintem Magyarország már annyira polarizálódott, hogy ezeket a szép álmokat nem itt nem lehet megvalósítani. Mért nem jutott ez három évvel előbb az eszébe?
Különben is hol vannak itt független semerre sem húzó szakértők? S még ha lenne is egy maroknyi, azt a nép úgysem fogadja el. És én sem.
Ennek az országnak a népét 20 év alatt teljesen kirabolták. Miénk volt a gyár meg minden. Most van 2 millió adósságom, meg a gyerekemnek is valami keleti vagy nyugati bankár felé. 20 éve nyomorgunk, de ő szerintük túlfogyasztottunk.
No hát én csak azzal fogok kiegyezni akik deklarálják, hogy első dolguk az lesz, hogy ezeket "Ő"-ket eltakarítja a látókörömből. E nélkül itt soha sem lesz kiegyezés és társadalmi béke.
Ha tiszta lesz a terület akkor neki lehet állni építkezni.
Jó gondolatok. DE:
1/ Nem elég konkrétak, ezért nagyon könnyű elkenni őket, visszaélni velük.
2/ Ehhez olyan együttműködés kéne, amire nincs hajlandóság.
3/ A társadalom - a tanulmánnyal összhangban - olyan rossz állapotban van, hogy nem tudna végrehajtani egy ilyen programot, még az is lehet, hogy a mostaninál is rosszabb helyzetet teremtene.
Ezek a pontok nem Hankiss hibái. Ő ezzel a tanulmánnyal minden tőle telhetőt megtesz, a lehető legjobb szándékkal. Sajnos ez a dolog nem csak rajta és a hozzá hasonlókon múlik. Remélem fojtatja, és elér sikereket vele, csak bele ne rokkanjon!
-Ja, a fojtatja csak költői csínytevés.
-Na persze:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!