Tényleg keresztény ország lennénk? Te hány százalékra becsülnéd a magyar lakosságon belüli vallásos emberek arányát?
Az én korosztályomból 0, azaz nulla ismerősöm van, aki klasszikusan vallásos és templomba járó.
19/f
dehogy vagyunk kereszteny orszag >D szerintem ateista szkeptikus ezoterikus orszag vagyunk. semmilyen vallas nem szegyen annyira itthon mint a keresztenyseg. ha babonas vagyok az rendben van, ha buddhista, krishnas, horoszkopolvaso, kartyaveto, feng shui koveto, szellemidezo... mind-mind kevesbe ciki mint a keresztenyseg. el lehet donteni hogy ez szegyen vagy nem
szerencsere amerikaban meg nem ilyen durva a helyzet.
Ahogy a többiek is mondták, nem az a keresztény, aki a vallás minden dogmáját betartja, minden vasárnap a templomban ül a misén, stb. (többet nem tudok, mert nem vagyok megkeresztelve, és totálisan pogány vagyok :D), hanem az, aki annak vallja magát.
Jó példa erre a vallásos iskolákból kikerülő diákok. Volt ilyen osztálytársam, ezért tudok sok mindent róluk. Ő elsőáldozott, bérmált, meg van keresztelve. 15 évesen volt az első szexuális élménye, most pedig nem templomba jár hétvégente, hanem Hajógyárira be-extasysva, be-speedezve. Ilyenkor persze vannak neki egyéjszakás kalandjai is. Ettől függetlenül kereszténynek vallja magát, a kereszt ott lóg a nyakában. Szerinte az öltözteti. Ami vicces, mert igaz, ugyanis olyan kevés ruha van rajta, hogy mindene kilátszik :D
Nem a középkorban lett kitalálva, és nem a szegény embereknek. Igazából azzal tudtak híveket toborozni, és az egész világon meghatározó vallás lenni, mert a túlvilági boldogság ígéretét mindenkire kiterjesztették. Tehát nem csak a gazdagok juthatnak a menybe, hanem a szegények is, de azért nem kell ennyire leegyszerűsíteni.
Én még megkeresztelve sem vagyok, ennek ellenére kereszténynek vallom magam. Ugyanis nem tudom elképzelni, hogy a világ csak úgy magától létrejött volna, mindenképpen kellett valami rendezőelv. Az egy más kérdés, hogy most mennyire foglalkozik velünk. Szerintem semennyire, a világ az egyensúlyra törekszik, és nem fontos az egyén sorsa. Ez az én hitem. attól még lehet erkölcsösen élni. Abban hiszek, a lelkiismeretem szavában.
Templomba nem járok, mert az egyház nálam lejáratta magát a történelem során. Van bigott vallásos ismerősöm, a sógornőm, a saját anyját nem volt hajlandó ápolni, amikor az halálos beteg volt. Persze nekem meg folyton károg, hogy bűnben élek, mert a férjemmel nem volt templomi esküvőnk. De az anyját én ápoltam. El lehet akkor dönteni, hogy melyikőnk a nagyobb keresztény.
Pedig ő minden vasárnap ott ül a templomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!