Mit gondoltok arról, hogy lemond Tulassay Tivadar a Semmelweis rektora, aki bejelentette Schmitt doktorijának visszavonását?
Nem maradt következmény nélkül az ügy.
Magyarországon a jó elnyeri méltó bűntetését.
egy Úriember megmutatta, hogy hogyan kell áldozatot hozni,
sajnos a köztársasági elnöki poszt tisztaságáért, tisztességéért nem fáj ennyire az "illetékes" szíve.
Teljesen egyetértek a 19:07-es válaszolóval.
Miután a tisztelt hatóság kifejtette, hogy az Egyetem a hibás, a rektor úr "elvitte a balhét" a hibáért.
De már látható volt előre a hivatalos hozzáállás, hiszen a tisztelt minisztérium már jó előre "helyezkedett":
"Tulassay szerint az egyetemet nagyon magára hagyták a Schmitt-ügyben, ezt érzékelte akkor is, amikor Réthelyi miniszter felbontatlanul visszaküldte a tényfeltáró bizottság jelentését, Hoffmann Rózsa államtitkár pedig eljött ugyan a csütörtöki szenátusi ülésre, de nem várta meg azt a napirendi pontot, amikor Schmitt doktorijáról döntöttek. Másnap viszont érkezett egy telefon a titkárságáról, amiben soron kívül bekérték a szenátusi ülés jegyzőkönyvét."
Ez egyértelműen azt takarja, hogy az egész dologról érdemben "nem akartak tudni" (nehogy felelősséget kelljen vállalni valamiért), de a következményekért mindenképpen az Egyetem lesz a hibás (vigye csak el más a balhét). Ők meg majd mint felügyelő hatóság majd elmarasztalják az Egyetemet azért - mert Schmitt plagizált...
Ezek miatt a következmények miatt mondott le a rektor úr - neki ezek szerint igen fejlett az erkölcsi érzéke, és úgy döntött, hogy a saját tekintélyét csorbítja inkább, hogy az Egyetemét megőrizze.
És ezek miatt a következmények miatt NEM mondott le a köztársasági elnök úr(???) - neki viszont úgy látszik, NINCS erkölcsi érzéke, és a saját tekintélye romjainak megőrzéséért (ami egyszerűen esélytelen) inkább a köztársasági elnöki intézmény tekintélyét rombolja...
Én most odáig jutottam, hogy SEMMILYEN téren nem tudom tisztelni Snitt Pált. Vajon még hány ember becsületét, tekintélyét, státuszát kell feláldozni azért, hogy ez a s.ggfej a helyén maradhasson???
Pedro
Minden tiszteletem az övé!
Az egyetem tisztességét akarta megmenteni a visszavonással de tudta hogy így mennie kell mert különben a fidesz kicsinálja őt és az egyetemet is!
Sajnos mindennek van következménye nálunk! Hogy Orbántól idézzek! Neki mennie kellett ha szembe mer szállni a fidesszel...
Nem mellesleg szerintem kevesen hoztak volna ekkora áldozatot bármiért is nálunk! A politikusok közül pedig senki!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!