Hallotta valaha, valaki a KEH honlapján feltüntetett idegen nyelvek bármelyikén - angol, francia, mémet, spanyol, orosz - beszélni Schmitt Pált?
Rokonszenves válasz - Már ami a jellemzését illeti -, de végül nem tudtam meg azt, amire kíváncsi lennék.
Nem lett NOB elnök, kárpótlásul lett magyar Köztársasági Elnök. Mennyivel jobban jártunk volna az előbbivel. Igaz, akkor sem védte volna meg 2004-ben a dopping gyanúba keveredett nehézatlétákat.
A kérdés a mai Obersovszky féle riport után még aktuálisabb lett, amikor a 20 évvel ezelőtt megszerezhető kisdoktori fokozat kritériumait a riporter felsorolta, és a nyelvtudásnál a megdöbbentő "Az Önnek bőven megvan" megjegyzést tette.
Más kategória, de Horn Gyulát legalább hallottam oroszul, angolul, szerbül és bolgárul is beszélni. És ha minden igaz, a rosztovi "Diplomata Képzőben" franciául is tanult, mert abban az időben még az volt a diplomáciai érintkezés első számú nyelve.
2012-04-01 - 13:30- nak:
Természetesen nem anyanyelvi tökéletességet várnánk el Tőle.
Hát franciául, németül, spanyolul hallotta-e valaki beszélni? Azt pedig nem hiszem, hogy a 90-es éveket az orosz nyelv tanulására fordította volna.
2012-04-0 - 14:26-nak:
Bolgárul nem is kellett volna tudnia, mert Nikolai Georgijev - aki francia nyelvű középiskolába járt, majd, amikor J.A. Samaranch meghívta a NOB-ba, dolgozni, és 4 év elteltével útlevelet kapott a bolgár hatóságoktól, a francia ajkú Lausanne-ban telepedett le - franciául írta a dolgozatát. (Érzésem szerint bolgár változat nem is készült.)
A humoros válaszért természetesen járt a jó pont!
Én hallottam angolul egész normálisan beszélni, egyébként beszélni magyarul is tud, csak írni nem.
Számomra egy gentlemanlike, szimpatikus ember volt, amíg nem lett a Fityesz bábja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!