Nyelvtanulás? Olasz, spanyol vagy francia?
A francia toronymagasan a leghasznosabb a 3-ból. Nem sokkal nehezebb az olasznál vagy spanyolnál. Ez a 3 nyelv nagyon hasonlít egymásra (és az angolra, főleg a francia), nincsenek köztük nagy különbségek.
Az olasz és spanyol kiejtés nem nehéz (bár közel sem annyira egyszerű, mint sokan képzelik). A francia ezeknél egy árnyalattal nehezebb, de mivel az angol kiejtés és beszédértés sokkal bonyolultabb, ezért aki "túlélte" az angol megtanulását, annak nincs oka a franciától tartani.
Én mindhárom nyelvet tanultam, mindhármat szeretem. A kiejtése tényleg a franciának a legnehezebb, de a nyelvtana, véleményem szerint picivel könnyebb, mint az olaszé vagy a spanyolé. (Mert pl. nincs annyi végződés.) (A spanyol is elég könnyű, csak több pl. az igevégződés.)
Én a helyedben a spanyolt választanám, mert nekem az tetszik a legjobban a három közül, hangzásra is és a nyelvtana is. De ha hozzád a francia áll közel, válaszd azt! Ja, és hasznosság szempontjából valóban a franciát érdemesebb választani.
Úgyis a franciát választod, szóval sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!