Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtanulás? Olasz, spanyol...

Nyelvtanulás? Olasz, spanyol vagy francia?

Figyelt kérdés
10. osztályba járok, középszinten beszélem az angolt és a németet, mindkét nyelvet évek óta, iskolán kívül is tanulom úgy, hogy magamat képzem, például könyvekkel, filmekkel, stb. Hamarosan nyelvvizsgázni fogok, de ez még messze van, és nem is olyan lényeges, mert mindkét nyelvet 12. osztály végéig tanulni fogom. De unom a két nyelvet már, és lehetőségem nyílt egy, a családom közeli barátja által egy újabb nyelvet tanulni, és a fent felsorolt három közül kellene választanom. Számomra a francia volt mindig is a legvonzóbb, de azt hallottam, hogy szörnyen nehéz a nyelvértése, a beszéd és hallás utáni értés. A spanyol nyelv soha életemben nem vonzott, számomra nem szimpatikus nyelv. Érdemes lenne most elkezdeni a franciát? Nagyon sok gondom lenne vele? A nyelvérzékem jobb, mint a korombelieknek, ezért merek bevállalni egy harmadik nyelvet, de jól meg kéne gondolnom, melyik legyen. Szerintetek? Belevágjak a franciába?
2012. márc. 2. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
nincs idegen nyelvtanulás gondok és nehézségek nélkül.:) te magad mondtad, hogy szíved szerint a franciát választanád:) minden nyelv tud nehézséget okozni, de ha jó a nyelvérzéked és szorgalmas vagy, nem lesz olyan rossz:) nagyon jó érzés lesz egy harmadik idegen nyelvet is tudni:)de szerintem a francia nehéz, de ezzel nagyon sokan vitatkoznának, tudom jól:) Nekem van egy ismerősöm, aki szintén 10.-es és francia tagozatra jár. Dicséretes lett matekból, de állítólag a francia hármasának jobban örült:DD Én sz olaszt ajánlanám neked, mert szerintem szebb és könnyebb nyelv:) de azt válaszd, amelyiket szeretnéd: mindegyik a hasznodra válik:)
2012. márc. 2. 17:29
 2/6 anonim ***** válasza:

A francia toronymagasan a leghasznosabb a 3-ból. Nem sokkal nehezebb az olasznál vagy spanyolnál. Ez a 3 nyelv nagyon hasonlít egymásra (és az angolra, főleg a francia), nincsenek köztük nagy különbségek.

Az olasz és spanyol kiejtés nem nehéz (bár közel sem annyira egyszerű, mint sokan képzelik). A francia ezeknél egy árnyalattal nehezebb, de mivel az angol kiejtés és beszédértés sokkal bonyolultabb, ezért aki "túlélte" az angol megtanulását, annak nincs oka a franciától tartani.

2012. márc. 2. 20:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Rendben van, nagyon szépen köszönöm :D Akkor már biztos vagyok benne, hogy a franciát fogom választani, ha lehetőség nyílik rá. :) Esetleg valaki? Személyes tapasztalat?
2012. márc. 3. 07:59
 4/6 webnyelv ***** válasza:

Én mindhárom nyelvet tanultam, mindhármat szeretem. A kiejtése tényleg a franciának a legnehezebb, de a nyelvtana, véleményem szerint picivel könnyebb, mint az olaszé vagy a spanyolé. (Mert pl. nincs annyi végződés.) (A spanyol is elég könnyű, csak több pl. az igevégződés.)

Én a helyedben a spanyolt választanám, mert nekem az tetszik a legjobban a három közül, hangzásra is és a nyelvtana is. De ha hozzád a francia áll közel, válaszd azt! Ja, és hasznosság szempontjából valóban a franciát érdemesebb választani.

Úgyis a franciát választod, szóval sok sikert!

2012. márc. 3. 12:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Nos, végül olasz lett, ugyanis a franciára nem volt meg a kellő szintje a tanáromnak, szóval választhattam a maradék három nyelvből, és mivel a németet már tudom, a spanyol pedig nem tetszik, így olaszra esett a választás :D
2012. márc. 13. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Rossz döntés volt, de később könnyen átképezheted magad franciára.
2012. márc. 13. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!