Miért baj hogy csökken a népesség?
Ugyan a globális probléma az hogy a Föld népessége egyre növekszik, de Európa és Magyarország népessége csökken. Ez miért baj? Úgy gondolom hogy a 19.-20. századi demográfiai robbanások által elért szintet elég nehéz fenntartani. Sokan úgy becsülik hogy akár 50-60 millió embert is eltarthatna a Kárpát-medence, de gondolom ez hamar ahhoz vezetne hogy a föld kimerül és komoly környezeti problémákkal kell szembenézni (szemét, energia, stb.). A mai 10-15 milliós szintet is csak úgy érték el hogy a Kárpát-medece szinte összes mocsarát lecsapolták és az erdők hatalmas százalékát kivágták, gyakorlatilag egy mesterséges tájat alakítottak ki élettérként.
Arról nem is beszélve hogy ennyi ember ilyen viszonylag szűk helyen összezsúfolva társadalmi és szociális problémákat is szül. Szokták volt mondani a klasszikus viccet hogy minden nemzet főzőüstjét ördögök őrzik a pokolban, kivéve a magyart, mert a magyarok visszahúzzák egymást. Véleményem szerint ehhez a negatív magyar mentalitáshoz is a népességnövekedés vezetett, ha csak 2-3 millió ember élne itt akkor például nem várná senki hogy helyette műveljék meg a földet, kevesebb lenne az ingyenélő (népesség%-ban) mert az emberek némileg magukrahagyatottak lennének és jobban működhetne az állam, egészségesebbek lennének az emberek és ezáltal a társadalom, felvirágozhatna a kultúra és a művészetek. Én ugyan sokgyerekes családot szeretnék, de nem látom hogy miért is olyan jó a nagy népsűrűség kis hazánkban. Nyílván vannak előnyei is, de nem ez a természetes. Vannak országok (Nyugat-Európa) ahol tudják ezt kezelni, de ha nálunk nem műkdöik akkor miért kell rá ennyire törekedni?
Szóval akkor mostantól ne legyen nyugdíj, és az összes idős ember haljon éhen, vagy fagyjon meg télen? Mert ha fogy a népesség, nem lesz, aki fizesse a nyugdíjukat.
Mindenki az államra vár? Hát, persze, mivel a fizetésem felét elveszik járulékokra és adókra, ezért talán joggal várhatom el, hogy öreg koromra gondoskodjanak rólam. Ha már elvették a magánynyugdíjpénztárba befizetett pénzeket is.
Egyébként szép-szép az öngondoskodás, csak éppen az emberi természet nem ilyen. Mindenki annyiból él, amennyi pénze van. Van aki 60 e Ft-ból, van aki 600 e-ből. Az utóbbi sem sokat tesz félre, elhiheted nekem. A legtöbben nem. (Arról nem beszélve, hogyha félreteszek mondjuk havi 50 e Ft-ot, az szerinted 30 év múlva mennyit fog érni? Annyit egyik bank sem kamatozik, hogy tartsa az értékét, csak arra lehet számítani, hogy majd az akkori fiatalok összedobják a nyugdíjakat.)
Valaki azt is írta fent, hogy nő az átlagéletkor, szabad röhögnöm? Az egészségügyet teljesen szétverik, a magyar ember rabszolgaként dolgozik a munkahelyeken. A gyógyszerek lassan megfizethetetlenek. Az átlagéletkor rohamosan csökken. A legtöbb férfi nem éli meg a 60 évet. Az eü-ből meg szándékosan vonják ki a pénzt. Amit az orvostudomány és a gyógyszeripar művel Magyarországon az szándékos népirtás. Nézz utána Európában itt a legalacsonyabb az átlagéletkor.
"Szóval akkor mostantól ne legyen nyugdíj, és az összes idős ember haljon éhen, vagy fagyjon meg télen?"
Nem kell demagogizálni, nem írta senki hogy ne legyenek alapvető szociális juttatások, csupán az emberek megtanulhatnák beosztani a jövedelmüket és félretenni későbbre. Az nem megy hogy mindenki "Carpe diem" él és nem hagy semmit öreg korára, majd elvárja hogy gondoskodjanak róla. Az egészségügyet meg mint írtam nem kéne leépíteni ahogy az jelenleg zajlik.
"Hát, persze, mivel a fizetésem felét elveszik járulékokra és adókra, ezért talán joggal várhatom el, hogy öreg koromra gondoskodjanak rólam."
Talán ha kevesebbet költene az állambácsi ilyesmikre, akkor hamarabb tudná törleszteni az adósságát és egy idő után a lakosságot súlytó terhek is mérséklődnének, ergo még többet tudnának félretenni az emberek, gazdasági növekedés megindulna.
"Mindenki annyiból él, amennyi pénze van."
Pontosan. Mindenki annyiból él amennyire viszi. Aki elhülyéskedi az életét és nem lesz belőle csak gyári munkás, konzervdoboz-csomagoló az annyit, aki meg elvégzi az orvosi egyetemet és felcsap plaszikai sebésznek az meg annyit. Hol ezzel a baj? A rendszer nem tökéletes, de mint már írtam: meg kell tanulni érdemben reagálni a munkaerőpiaci változásokra.
"...a magyar ember rabszolgaként dolgozik a munkahelyeken."
Ejj, milyen érdekes hogy ez a magyar ember, ha munkáról van szó, akkor mindig rabszolga. Erre csak annyit tudok mondani: no pain, no gain, a kemény munkának mindig megvan a gyümölcse. Legalábbis egy tisztességes társadalomban ahol nem egymást ölik az emberek a pénzért, mert Magyarországon ez megy a legtöbb munkahelyen: besúgás, nyalás, pletyka. Érdekes módon a Nyugati-mintában ez nincs jelen, vagy nem ennyire élesen. Ezen is segítene ha kevesebb ember élne az országban és nem lennének ekkora feszültségek, többen aktivizálnák magukat és érdemi munka is folyhatna.
13/13
Jó ember miből spóroljanak az emberek ma?Miből?Négy millió ember él a létminimum alatt,ami regisztrálva van,és akkor még a többi..Aztán van aki pont annyit keres hogy elsejétől elsejéig éppen nem halnak éhen.
"Jó ember miből spóroljanak az emberek ma?Miből?"
Nem a magyar példából kell feltétlen kiindulni, a Nyugati-országokban már működne ez a modell, Mo.-n még nincs ott az átlag- és minimumbér hogy erről lehessen beszélni, majd 10-15 év múlva.
"Négy millió ember él a létminimum alatt"
S ez a 4 millió mindent megtett hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe, teljes erőbedobásból dolgozott a napi betevőőért, sokat tanult, de mégis ide jutott. Igaz?
Nem tudom ki mit tett meg, én konkrétan mindent megtettem.
Diplomám van, tanárként dolgoztam, (90 e Ft-ért), most GYED-en vagyok. A férjem is dolgozik. Jó, nem plasztikai sebész, hanem bolti eladó, de ugye tudod, hogy az ilyen munkákat is el kell végezni? 2 gyerek van, az együttes jövedelmünk jelenleg 186 e Ft, ha elosztod 4-gyel, akkor a létminimum alatt élünk. És mind a kettőnknek van jövedelme. Sokaknak még ennyi sem jut. És ebből hogyan tegyek félre? Talán, ha nem lopták volna el a magánnyugdíjpénzeket.
Az nem baj csak az összetétele baj..
Európába azért baj elsősorba mert így kihalunk.
Ha pl a 3.világba csökkenne az kifejezetten arányos lenne, de h pl európába az európai emberek csökennek az már igen.
Az, hogy ilyen elfajult helyzet legyen ami még ennél is elfajultabb bevándorló ügyileg azt meg egy normális nemzet érzetű ember sem akarhatja.
Legalábbsi aki érez még bármit is a hazája iránt!
Amúgy pedig már mind1, hogy mennyien élünk a kapitalizmus egy önpusztító folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!