A politikusok miért nem tesznek az ellen, hogy egyre kevesebb a magyar gyerek?
Egy gyerek édesanyja vagyok. Egyre ijesztőbb a helyzet, hiszen a játszótéren, bölcsődében, orvosi rendelőben stb. akárhol megfordulunk, a cigány gyerekek vannak többségben.
Félreértés ne essék, de én úgy gondolom, Magyarországon élünk, nem Cigányországban, tehát evidens lenne, hogy magyar gyerekek legyenek többségben.
Hogy juthatott idáig a helyzet?
Ott tartunk, hogy ősszel nem mehet a lányom bölcsibe, mert mi jobb anyagi körülmények között élünk, egy cigány kisfiút fognak a helyére berakni. Ez nem hátrányos megkülönböztetés? Hiába megyek vissza dolgozni, a keresetem nagy része magánbölcsire fog elmenni.
36. válaszoló: szándékosan vagy ennyire értetlen? Miért csavarod ki azt, amit írok? Vissza lehet nézni, nem értem miért hazudsz. Mikor is hoztam össze az 1 éves cigánygyereket a betöréses lopással? Képzeld el, hogy itt nálunk a kerületi óvodában volt rá példa, hogy a kis cigánygyerek gyufával gyújtogatott a sarokban, és rendszeresen fordulnak elő ovin belül lopások is (kabát, cipő, játékok stb.). Abba pedig ne menjünk bele, hogy te mit kapsz az én adóforintjaimból, mert soha nem lenne vége.
maminak meg annyit mondanék, hogy létezik olyan is, hogy életszínvonal. Ha nagyon muszáj lenne, biztos próbálnánk 50 ezer forintból is megélni, de szerencsére nem ez a célunk, ezért tettünk ellene, hogy ne így legyen. A lehetőség adott mindenki számára. Mégis mennyit kap egy gyerek után egy halmozottan hátrányos? Mert abból tisztességes körülmények között legfeljebb a pelenkára futja és egy kis ennivalóra, ha pedig arra sem, mert kell cigarettára vagy italra, játékautomatába a pénz, akkor megy a gyerek intézetbe. Érdemes lenne ellátogatnod egy gyerekotthonba, mert tudod én a nagy rasszista félévente viszek óriási pakkokat ruhával és játékokkal.
Bizonyára nagyon régen jártál már bölcsődében, mert nem rácsos ágyakban fekszenek a gyerekek egész nap, játszanak, mondókákat, verseket tanulnak, rajzolnak, sok foglalkozás van. Ne próbáld megmagyarázni, hogy a bölcsi egy nagyon rossz dolog és ártok vele a gyereknek, inkább kicsit nézz utána a dolgoknak, minthogy 30-40 évvel ezelőtti emlékeidre hagyatkozol. Főként azoknak a gyerekeknek nehéz a beilleszkedés bárhova is, akiket az anyjuk magához láncol. Nem kell szélsőségekben gondolkodni, hogy csak fekete és fehér létezik. Az, hogy a gyerekem reggel 8-tól 4-ig gyerekek között van, egész nap játszik és igen, egymástól ellesik ki hogy eszik, játszik, bukfencezik közben én meg pénzt keresek, hogy jobban éljünk, hidd el, hogy nem fog ártani senkinek.
Én sem értettem ezt a "rácsos ágy okosságot",mert az már ezerkettőszáz éve nem működik.A kommentelő valszeg akkor látott utoljára bölscsit amikor még aktív anyuka volt.
A rasszizmus nem az,hogy a normális embert felháborítja az,hogy a cigánygyerek azt csinál amit csak akar.Most ezt nem kimondottan a bölcsödés korra értem.Vegyük az óvodát,iskolát.Én mindkettőbe járok,mert a fiam másodikos,a lányom nagycsoportos óvodás.Van baj elég mind a kettő intézményben velük nem kevés.Hogy az oviban napi szinten tüntek el a gyerekek "drágább"ruhái,cipői arról ne is beszéljünk,az valószínüleg természetes.lehet rasszista volt az az óvónő,aki elcsípte a tolvajt.Olyan fekete volt,hogy a negró villogott volna a szájában.Bevallom örömmel töltött el,amikor az egyik apuka majdnem falhoz kente,amig a rendőrök nem érkeztek meg.
Én megértelek, mert hasonló cipőben járok.
Az én gyerekemnek sem lesz bölcsődei férőhelye. Annyi a különbség, hogy itt még a fizetőst is bezárták, mert megvonták az állami támogatást tőle, és havi 80 e Ft-ért meg már nem viszi oda senki a gyereket. Szóval ennyit tesz az állam a gyermekvállalási kedvért. (Nálunk nagyihoz megy szeptemberig, aki 60 km-re lakik innen, 5-kor fogunk kelni. Szeptembertől magánbölcsi 50 e Ft-ért, szintén jó sokat kell majd utána menni, de csak így tudtuk megoldani. Sok nem marad majd az én fizetésemből sem.)
Azt azonban érdemes tudni, hogy a bölcsődei férőhelyért munkáltatói igazolást kell felmutatni. Ha anyuka otthon van segélyen, nem veszik be a gyereket a bölcsibe. Akárhány gyerek van otthon, és akármilyen szegények. Szóval itt tényleg nem érdemes cigányozni.
Roma vagy sem, tény, hogy a bölcsődés korú gyermekek 10 %-ára jut férőhely az országban. És ez ellen nem tesznek semmit, sőt még veszik el a támogatást, mondván, hogy mit akartok, maradt a 3 év GYES! Ugyanakkor a GYES 50 éve ugyanannyi. Akinek jár a szája, hogy örülne, ha otthon maradhatott volna a gyerekével annak idején, meg miért nem marad otthon a gyerekével, mert annak az anyára van szüksége: tudja-e, hogy mennyi most a GYES? 25 e Ft. Mellesleg létezik olyan is, hogy GYES-betegség. Az anya is ember, neki is szüksége van arra, hogy emberek közé járjon, és társadalmilag értékesnek érezze magát. Manapság divat azért rossz anyának beállítani egy nőt, ha vissza akar menni dolgozni.
Mi a jó a gyereknek, ha egész nap vele van egy ideges, frusztrált nő, aki egy csődtömegnek érzi magát, vagy ha fél napot tölt egy kiegyensúlyozott, boldog anyukával, a nap másik részében meg más gyerekekkel játszik?
Szerintem az állam azzal tudna a legtöbbet tenni a népszaporulatért, ha a gyermekellátó intézményeket bővítené, és kiterjesztené a részmunkaidős foglalkoztatottságot a kisgyermekes anyákra. (Külföldön nem nagyon dolgozik 8 órában az a nő, akinek gyereke van.) A segély, családi pótlék, egyéb pénzbeli juttatások valóban csak a "megélhetési gyermekcsinálás"-t segítené elő, amellyel a segélyből élők táborát termelnék újra.
Már lassan mi vagyunk a kisebbség. De a szavazóbázisuk az a kisebbség, így nem foglalkoznak velünk. Őnekik meg azért van idejük szaporodni, tisztelet a kivételnek, mert azért akad, mert ők nem dolgoznak, eddig is megkapták a támogatást. Mi meg dolgozunk-robotolunk, hulla fáradtak vagyunk, próbálunk élhető feltételeket teremteni. És úgy vannak vele, hogy hü... Magyar, dolgozz sokat, mert a kisebbséget is neked kell eltartani. Két évvel ezelőtt lehülyéztek a postán miközben a segélyeket várták (elémtolakodtak), hogy hajnal 4-kor indulok, este 8-9-re esek haza a munkából, nem élek, ők meg milyen jól megvannak, ami még hiányzik nekik azt összelo...ják. De előbb-utóbb már nem tudjuk eltartani őket és kénytelenek lesznek elmenni dolgozni. Márcsak azért is, mert a Magyar munkahelyeket teljesen leépítik, csak az a baj, hogy kevesen hajlandóak elmenni dolgozni közülük. Nálunk már csak 1-2 osztály és 3-4 osztály maradt egybevonva, az ovoda? hát igen eléggé barna. Én most várom a babámat, még csak 24 hetesek vagyunk, de falunk elég rossz a helyzet, bölcsiről már nem is álmodunk. Legközelebb 1 órányira van bölcsi Vácon, ahova már előtte 2 évvel be kell jelentkezni. Már ezért se kell aggódni, mert a parlamentben védik az anyukákat (nem érzékeljük), nekem is csak azért van még munkahelyem szülésig, mert a kolegák kikönyörögték nekem, mert veszélyeztetett terhes vagyok és az előző babámat tavaly 22 hetesen vesztettük el, így kiharcolták, hogy legalább addig maradhassak. Sajnos így mást küldtek el helyettem. De szükségem van a pénzre mer párom is munkanélküli lett, és így elég nehéz.
Sajnos mi Magyarok azért válallunk kevesebb gyereket, mert minket nem véd senki mint a kisebbséget, ránk nincsenek tekintettel, csodálkozom, hogy téged még visszavesznek dolgozni (ki tudja meddig), mert akinek gyereke van az hátrányba kerül. Nekik nem gond, mert ők potyogtatnak és kapnak érte pénzt. Ez már nem is Magyarország lassan csak névleg. Elég szörnyű.
Megjegyzem, nyugaton, ahol dől a lé, ott se készül sok gyerek. Ott az emberek el vannak foglalva az önmegvalósítással, karierrel, ilyesmivel. Pedig ott bele férne a büdzsébe bőven, de nem.
A cigányok kénytelenek lesznek elmenni dolgozni? Nincs az az isten. Előbb vágják át minden mozgónak a torkát, mint hogy dolgozzanak. Ez egy szellemileg leépült, agresszív és sunyi nép csoport (tisztelet az 1%nyi kivételnek), akik a jövőben, de már most is komoly fenyegetést jelentenek mindenre.
Olyat is halottam, hogy a kis purdék azzal szórakoztak, hogy felszedték a csatorna fedelet, és kirakták a sínekre. Ha egy olyan vasra rámegy a vonat, kisiklik. (Szerencsére mások összeszedték)Gondolom akkor is csak gyerekcsínyről beszélne a Szellő Pista, nem terror cselekményről.
" Ez egy szellemileg leépült, agresszív és sunyi nép csoport (tisztelet az 1%nyi kivételnek), akik a jövőben, de már most is komoly fenyegetést jelentenek mindenre. "
Ezt mondják ránk is az EU szebb feléből :D.
Elismerem, hogy rengeteg a probléma a romákkal-- de azért nem kell a magyarnak se a szomszédba menni. Nem az emberekre kell ráhúzni a vizes lepedőt, mert ők élik úgy az életüket ahogy tudják amire rákényszerítik őket.
Nem vagyunk egyformák és azért nem, mert ezt tanították, vagy kényszerítették vagy épp kirekesztették magára hagyva az embereket,, és ez határozza meg akár az egyes ember akár egy csoport életvitelét élet mintáját a felnövekvő nemzedékek számára.
elmesélek egy példát saját életemből. A háború után,hús legfeljebb vasárnap volt, gyümölcs csak ritkán, mert részben sok minden odaveszett, részben anyám TBC kapott a pincében, vagy a faluról parasztok által felhozott TBC marha tejétől. Apám áll munkakönyvvel dolgozott (Ludovikás tiszt volt) ne hogy internálják a családot csak az ő keresetéből éltünk.
Olyan szépek voltak az almák a Nagymező utcai zöldségesnél, hogy nem tudtam ellent állni és loptam nekifutásból 2 almát. mivel sikerült igy többször eljátszottam.
Anyám;- Jaj kislányom meg ne lássák mert tolvajnak fognak nevezni! Aztán az akkor párhónapos húgomnak megreszelte és mi boldogan néztük ahogy cuppogott.
A zöldséges viszont megunta és utánam eredt kilesve hol lakom és amikor bezárt feljött hozzánk bepanaszolni.
apám már otthon volt, kifizette a kárt a zöldségesnek, lecsatolta a nadrágszíját és jól elvert, mert már egyszer figyelmeztetett amikor elsős év elején, hazavittem egy idegen ceruzát, hogy nem szabad se hazudni se lopni, legközelebb nagyon meg fog verni érte.
Ha csak az Anyám nevel fel, akkor bizony még jobban megtanultam volna miképp lehet elcsórni bármit. De mivel Apám nevelése is közre játszott, soha nem nyúltam többé a máséhoz. Illetve egyetlen egyszer, amikor kicsi gyerekkel, otthagytam az első férjem és az idegen városban az első hely amit gyermekkel kaptam, albérlet díj majd nem annyi volt mint a fizetésem, illetve még meg se kapott fizetésem -na akkor vettem a maradék pénzemből 1/2 tejet 20 dkg kenyeret és loptam egy májkonzervet, hogy a gyereknek legyen mit adnom estére és reggelire. Azóta is szégyellem soha feledni nem tudtam...
Ha biztosítva van a munkahely mindenkinek és kötelező akkor már, el lehet kezdeni az embereket a helyesre nevelni, ha kell szigorral-- de addig amíg ez nincs biztosítva, a SZÜKSÉG jó anyává válhat; vigyázz kislányom meg ne lássanak...."
Tudjátok soha nem szabad elítélni senkit addig, amíg nem élted az ő életét.
Ha az ember egyszer úgy hozza sors, hogy megtapasztalja mit jelent a nincs, mit jelent a tehetetlenség, akkor jobban megérteni lesz képes másokat még akkor is ha önmag más utat választ a saját sorsa jobbra fordulása érdekében. Mint magam is tettem fiatalként.- hisz a végén intézetben nőttem fel, és onnan az utcára kerültem majd egy állathoz hozzámentem aki még terhesen is bántalmazott.
Viszont eljutottam oda, hogy lázadtam és kiköveteltem a minimumot ami jár az embernek--igaz ami igaz, kétszer lebilincseltek miatta.A politika a vezető hatalom, süket fül és fapofa... ő nem éhezik, ő neki van fedél a feje felett és szép kis biztos jövedelme is. roma pártolás... melós pártolás bármelyik párt funkciótól? csak merő érdekből etetnek a maszlagjaikkal a hatomért.
Kádár idejében is harcolni kellett ha az ember jutni akart egyről a kettőre hisz miből vegyek lakást ha elviszi az albérleti díj a fizetésem? Nem volt olyan hivatal ahová ne írtam volna ahol ne emeltem volna meg az íróasztalokat, ahol ne üvöltöttem volna. Még gyurcsányka apósának is írtam levél fordultával már ott volt a katonai dzsipp...
A végén csak kaptam egy szobakonyha lakást!! amiből már tovább tudtam haladni.
A lényeg hogy nem az a megoldás hogy elvesszük a másik nyomorultét, hanem az hogy követelni kell hogy ott legyen a tudatukban,ne feledjék mi a dolguk, mire kapják a magas jövedelmet.
De nyomorúságra szülni, nem jó a gyereknek... sose feledte a fiam hogy olyan sokat kuporgattam hogy tisztességes otthonunk legyen. Hiába lett saját szobája, amikor elvégezte a felsőbb iskoláit és megkapta az első borítékját...na nem elmegyek,-- mondta.. egy évre rá disszidált.
Vagy ismeritek az agyon kritizált, lenézett, kinézett romák történetét? Aligha mert nem igen tanították az iskolákban.
Csak történészek írásaiban fellehető és apám mesélte amikor elmondtam milyen megdöbbentőt láttam az utcán, azt mondta jól emlékszem, pedig magyar nemesi származású volt és egyetemi valamint katonai tisztkiképzése is. Soha ne gúnyolj ki senkit Viki, amíg nem ismered az életét, inkább ha betévednek a házunkba és zenélnek, csomagolj pár fillért és dobd le!
-Na persze ha valakit érdekelne a túl harsogott pocskondiázáson kívül?!
Magyarországi cigányság lélekszáma 1850 évekig 1/3 számmal fejezhető ki, aztán 1860 után ez felduzzadt + még 2/3 emberrel. Akik viszont az akkori Romániából menekültek el hozzánk. Igy duzzadt fel a romák száma amely a szaporodással még több lett.
Miért olyanok amilyenek? Azért mert csak SENKIK voltak a többség közönséges rabszolga szószerint!! a XIX szd ban a románoknál. Csak kihasználták és állatként kezelték őket csak annyit tudtak tanulni tanítani a kölykeiknek" is hogy élni kell! Bármi áron! Ez az élet első törvénye amely azon a szinten élni engedi az életet! Ragadozók maradtak mint az állat, egy fejlettebb differenciáltabb aggyal.
Itt befogadták őket-- de mire is? mert a hazai épp "felszabadult jobbágynak" se volt semmije!
A kialakult kapitalizmus pedig, kitermelte az alul fizetett melós réteget-- az akkori túltermelés pedig a csőd állapotot inflációt és igy lett a XX szd elejére ebből a népből már a romákkal együtt 3 millió koldusok országa.
Aztán jött a háború és még azoknak is elúszott mindene akiknek még volt. Majd elöntött a vörös iszap" Törődött bárki is a romákkal? még a magyar néppel se. Pesten éltem és 5 évesen már olvastam, de több embernek kellett felolvasnom ott a pesti bérházban is-- mert írástudatlanok voltak!!!A-féle vidékről felvándorolt melós réteg, akiknek ősei soha nem is tanultak olvasni, alá XX - elték a bér- listát--- akkor ki akarta volna tanítani életre szoktatni a nyomorult vályogvető,, vándormuzsikus, kártyát vető, lábasfoltozó nyomorult romát? Amikor annyira primitívek voltak, hogy a hosszú szoknyás asszony egyszerűen megállt a Lenin krt.-i járda szélén, széttette a lábát és elvégezte állva (!) a dolgát... miközben mellette haladtak mások!
Sokuknak lett házuk kicsi kerttel? A legtöbbje parlag marad, mert egyszerűen ismeretlen számukra, nincs aki megtanítsa őket. A románok bányákba és fakitermelésre hajtották a romákat. Csak azt tanulta meg ami saját létszükségletéhez vagy reményeihez volt szükség.
Ma "intelligencs" réteg jósol kártyából üveggömbből, ma nem köszörültetjük a késeket nem foltoztatunk fazekat, nincs szükség vályogvetőre se házaló muzsikusra, se utcaseprőre, se gyárudvar seprőre. Munkahelyek nincsenek -- tehát marad az élet első törvénye Élni kell, bármi-áron!!
Csak egyet tehetünk reménykedjünk Orbán és Matolcsy ügyeskedésében", mert az ország, valóban a szakadék szélén egyensúlyozik.
Ha Te kérdező úgy érzed hogy sok mindenetek még hiányzik és muszáj dolgoznod, akkor tedd azt. De ha nem égető a szükséged, akkor inkább neveld Te magad. Tévedés azt hinni hogy a foglalkozás a szeretet az elgyengíti a gyermekedet, nem csak jobban fog kötődni hozzád. Csak akkor ártalmas ha rátelepedsz és megfojtod az erőszakos szeretettel és ha mindent te diktálsz vagy teszel helyette.
Így utólag sokat gondolkodtam ezen hol szúrtam el-- soha nem politizáltam de otthon semmiképp. S azt hittem belepusztulok amikor elém ült a fiam és azt mondta holnap reggel disszidálok.. sokáig nem fogsz hallani rólam. Ne haragudj anyám. Nem szóltam, mert nem tudtam szólni.
Hol rontottam el?
Hát igen heti egyszer voltam szülő igazán. Dolgoztam könyvelőként, klinikán, de mellette lépcsőházat mostam, takarítottam, beteget mosdattam otthonában, hogy megépíthessem álmaim otthonát egy szép több szobás házat, nappalival, igazi hatalmas kandallóval amilyen az őseimnek volt... ebédlővel, garázzsal és kazánházzal nyári konyhával és alatta pincével de legyen ismét zongora, amit eladtak a szüleim és én nem tanulhattam
többet rajta és majd az én gyerekeim majd játszhatnak rajta és egyetemre mehetnek mert nekem nem lehetett..
S mind ezt megvalósítottam amikorra fiam még csak érettségizett egy fillér banki tartozás nélkül!
Mi nem voltam soha? Édesanya. Csak egy esti és hétvégi szülő.
kedves mami, mind szép és jó, amit leírtál, mégsem tudok nagyon sok mindenben egyetérteni veled. Tudod mindenkinek a saját maga problémája a legfontosabb, ami teljesen normális. Nem vehetjük mindenki sorsát a nyakunkba, mert az lehetetlen és csak rámegy az életünk. Elhiszem, hogy nehéz életed volt, talán párhuzamot is vonsz a szegény sorsú cigányokkal és mentegeted a lopás vádja alól. Itt csak egy dolog van, ami nagyon szúrja mindenki szemét, mégpedig az, hogy hogy a fenébe lehet az, hogy a legtöbbje nem tud beilleszkedni, de nem csak Magyarországon, hanem sehol a világon. Nézd, nálunk is számtalan más kisebbség él, mégsincs velük probléma, nem gyilkolásznak fillérekért és kegyetlenül itt sem kínai állampolgárok, sem afrikaiak olyan kiemelkedően és minden naposan, mint ők. Aki pedig kitalálta a megélhetési bűnözés fogalmát és mentegeti az irhájukat, annak még biztos, hogy a 80 éves édesanyját nem erőszakolták meg 18 éves cigánygyerekek és nem verték utána halálra. Ezek szerint fogalmad sincs, hogy vidéken milyen terrorban élnek az idős emberek, nem mernek templomba sem elmenni vasárnap, sem 1-2 napra esetleg elutazni az unokákhoz, mert akkor biztos, hogy kirabolják őket. Akik minden nap félelemben élnek, féltik a gyerekeiket, idős szüleiket, azokat ki védi meg? Ma ott tartunk, hogy nincs ember, aki ne félne, ha este megy haza a munkából és szembe jön vele 2-3 cigány, de ha magyar, kínai, arab, néger jön vele szembe, eszébe nem jut, hogy leszúrhatnak, kirabolhatnak.
Az igazságos elosztásra pedig visszatérve szerinted egy átlag magyar család mikor fog az államtól új lakást, házat kapni, ingyen tankönyvet, étkezést, a tb-t is az állam fizeti, fát fűteni és hasonlókat? Nem jogos a felháborodás szerinted? Nincs olyan épeszű ember, akinek az igazságérzetét ez ne bántaná. És ha nekem a családomtól azért kell majd 60 ezer forintokat elvennem, mert minket kiszorítanak a bölcsiből, akkor had legyek már kissé mérges. Nem gondolom, hogy magyarázkodnom kéne, de azért azt még elmondom, hogy rengeteget foglalkozunk így is a gyerekkel a férjemmel felváltva és már most azt látom rajta, ha elviszem egy-egy foglalkozásra, játszóházba, bárhova, ahol gyerekek van, boldogan elvan órákon át és önfeledten játszik a kortársaival. Biztos vagyok benne, hogy a bölcsiben arra a 7-8 órára jó helye lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!