Orbán beszédén mért vannak ennyien?
"Orbán beszédén mért vannak ennyien?"
Mert a valóságban változatlanul népszerű.
A GYK-n persze utálják, de itt 90% orbánfóbiás volt a legutóbbi választás idején is.
akkor kérlek válaszolj. én megértem, hogy az eddigi politikai sémák nem sok jóra vezettek, de mi értelme...
- teljesen maguk ellen beszélni? (hasonlítsd össze a mostani nyilatkozataikat az x évvel ezelőttiekkel)
- lebontani minden demokratikus féket az országban? (alkotmánybíróság, médiahatóság, ügyvédek esküje)
- krónikus átnevezési-itiszben szenvedni? (másra már biztos elég pénz van)
- egyfolytában az Európai Unióról/nak nyilatkozni fensőbbséges, fröcsögő hangnemben? (elvileg önként csatlakoztunk hozzájuk és más ország miniszterelnökét még nem láttam ilyen stílusban beszélni)
- megdönteni a magánnyugdíj-rendszert? (holott előző ciklusuk alatt ők is szorgalmazták a bevezetését... - ja, hogy most hirtelen kell valahonnan egy "kis" pénz?)
- nemzetközi barátság címszó alatt megtévesztett tapsoló integető külföldieket hozni az országba, akiknek ez az ünnep semmit nem jelent?
- volt elküldeni az IMF-et a jófenébe, ha utána visszaszaladunk hozzájuk pénzért kuncsorogni?
- továbbra is lekezelően bánni a rezidensekkel és többszöri kérésre sem teljesíteni amit akarnak - ez egyébként a normális megélhetés, a munka elismerése és a megemelt fizetés, ami így is töredéke a legtöbb európai országban leszámlázottnak. (ha majd elmennek, késő lesz tüzet oltogatni és rájuk mutogatni...)
- röghöz kötni az egyetemistákat (mint párszáz évvel ezelőtt a jobbágyokat), ha nem tudnak nekik élhető körülményt biztosítani?
- azonnali hatállyal változtatni az egyetemi férőhelyeken? (szerinted mit fognak csinálni azok, akik két évig készültek vmelyik szakra és most két hónappal a felvételi előtt kb. bevágták az orruk előtt az egyetem ajtaját?)
- egy olyan irreális adórendszert bevezetni, ami - több törvénnyel egyetemben - a jómódú embereknek kedvez, a szegényeket meg még jobban kifilézi? (aztán majd jön az ígérgetés, hogy kárpótolják őket... MIBŐL?)
tudod, mit ért el Orbán ezalatt az idő alatt, amíg kormányon volt?
- még több pénzt dugott a gazdagok segge alá
- még több pénzt vett el a szegényektől
- nemzetközi színtéren lejáratta és hiteltelenné tette Magyarországot
- még a látszatát is megszüntette, hogy itt valami demokratikus és alkotmányos dolog folyik (ja bocs, az ő alkotmányuk szerint ez teljesen okés...)
ha ezekre válaszolnál, megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!