Sokan miért szégyenlik, vagy abszolút nem is érdekli őket a Március 15-i ünnep?
Azt vettem észre, hogy sokan szégyenként élik meg ezt a napot, és rá se hederítenek, hogy akkor mi történt!
Miért szégyenlik a magyar nemzeti ünnepet, és a magyar zászlót?
Szégyellik...
Szerintem azért, mert nem tud megújulni az ünnep, minden évben ugyanaz a monoton történés, zászlófelvonás, a múzeumnál valaki eröltetett régies kiejtéssel szaval, pártgyűlések, politika. Egy gyereknek még érdekesek lehetnek a vásárok, bemutatók, az időseket pedig lázba hozhatja egy szép szavalás, de az emberek többsége ezt unja.
Én személy szerint március 15-ét nem tartom olyan nagy dolognak, a forradalom és a szabadságharc célkitűzéseinek egy jó részével nem is értek egyet, egyedül a szabadságharcban megnyilvánuló magyar vitézség és zsenialitás az amit igazán elismerek.
De van ennél egy jóval fontosabb ok, ami miatt egyre jobban elfordulok és az emberek elfordulnak ezektől az ünnepektől. Hogy ezek már nem az emberek ünnepe, hanem a pártoké. Állami ünnepség nem létezik, csak kormányzó párt ünnepsége és ellenzéki pártok ünnepsége. Ez így volt 2 éve is, így volt 10 éve is. Talán még augusztus 20-a -amely a legnagyobb ünnepünk kéne, hogy legyen - még tartja magát, de ez a régi-új populista, demagóg vezetés már ezt is kisajátítja. Az ellenzékről meg jobb nem is beszélni.
Nem is a pártokat kell ünnepelni, köze nincs hozzá.
Itt arról van szó, hogy voltak hazafias emberek, akik képesek voltak felemelni a szavukat, és tenni a hazáért.
Erre kellene büszkék lenni a mai napon, nem a tönkretett országra. Azokra, akik próbáltak valami jót tenni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!