Nem lett volna mégis jobb, ha marad a vizitdíj?
"palimadár vagyok válasza:
Az állam adósság fizetésére minden képen maradnia kelet volna.
Én személy szerint vissza vezetném de csak a személyes jövedelem
függvényében,a jobb módosabb emberek hagy fizessenek csak egy bizonyos összeget a kórházi kezelésért."
Kevered a fogalmakat!
A vizitdíj nem a kórházi napidíj volt, ráadásul nem a költségvetésbe ment /elméletileg/, hanem megkapták az orvosok.
" Sz1u válasza:
Néhányszor már leírtam, de megismétlem most is:
Amikor még volt vizidíj a (vérnyomáscsökkentő) gyógyszerem kb. 1000 Ft-ba került havonta.
Most nincs vizitdíj, de 2500 Ft-ot fizetek. Több kérdés? :) :)
(Coverex Forte + Concor Plus - utána lehet nézni)"
Általában egyetértek veled Szlu, de a gyógyszered árainak köze sincs a vizitdíjhoz!
17:49 qkker
"Általában egyetértek veled Szlu, de a gyógyszered árainak köze sincs a vizitdíjhoz!"
Mivel nem a gyógyszer(em) ára nőtt, hanem a TB támogatottsága csökkent, ezért úgy gondolom, hogy van köze hozzá.
Kedves Szlu:
Idézem a kettővel ez előtti írásomat:
"Kevered a fogalmakat!
A vizitdíj nem a kórházi napidíj volt, ráadásul nem a költségvetésbe ment /elméletileg/, hanem megkapták az orvosok."
Tehát a gyógyszerkasszához semmi köze a vizitdíjnak.
Az más kérdés, hogy elég "érdekes" a gyógyszerek árazása.
Párom epilepsziás, 300Ft. dobozdíjat fizet, amit azért vezettek be, hogy ne üzleteljenek a közgyógyosok a gyógyszerekkel. A gond az, hogy ez speciel olyan gyógyszer, ami ha kell, akkor ingyenes felírjál, aki meg nem epilepsziás, annak méreg. ergo nem üzletképes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!