Mi értelme van a közmunkának? Csak nálunk ilyen a helyzet, hogy egész nap nem csinálnak semmit?
17:41
Nyilván ha tudnám mit kellene csinálni, és lenne programom, akkor indulnék a polgármester választáson. Bevallom nem tudom, és nincs. Ettől még lehet véleményem arról, amit tapasztalok. Szimplán csak érdekelt, hogy máshol is így van-e, mint itt, nem pedig javaslatokra vártam tőled, de ha már így alakult, akkor adok én is egy tanácsot neked: legközelebb a kérdésre válaszolj!
Régen a segély mellett, eljártam tanfolyamokra, kitanultam 2szakmát, most már 4 is van, de mégsem lettem előrébb, munkahely ugyanúgy nincs.
Van viszont közmunka,3-4hónapra, és +dolgozni is kell a 47ezerért, mert kiadnak egy területet,azt rende kell tenni, 1-2hét alatt.
Legyen az 4m.hosszú nád, vagy temetőcserjézés, fűkaszálás, meg csináljuk.
Nem tudom miért tekintik sokan bünbaknak a közmunkásokat, mi az hogy csak ott állnak beszélgetnek, ezt csak 1-2 a hivatalba betelefonálgató, idióta unatkozó arra járó nyugdijjas mondja, meg némelyik beképzelt majom vállalkozó, aki egész nap a pénzét hajkurássza, életében nem dolgozott odakint a -15fokban, vagy a nyári 38fok melegben.
Igenis van értelme a közmunkának, mert az ott dolgozó szegény embereket összetartja, közösségre neveli, nem engedi le züllenni, széthullani.
Igaz ennek ára van, 132mlrd.ot költ a kormány idén, mintegy 206ezer ember foglalkoztatására.
Ez elsőnek soknak tünik, ám ha +nézzük honvédelemre évi 280-300mlrd,jut akkor ez mégis fontossabb, ne haljanak már éhen a 22ezer ft.os fht,támogatásból, odahaza, munkanélküli családok.
Ebből az összegből tényleg azoknak kellene +élnie, aki azt megszavazták a parlamentben, tavaly Augusztusban,
No meg akil ki dolgozták a nefmi-ben.
Az azért mégis furcsa, hogy a szociális konzultációban, a válaszadok 90%a azt ixelte be, hogy inkább munkát kéne adni a munkanélküli, eddig segélyből élő rétegeknek, most meg mindenki háborog, minek ennyi közhasznú munkás, fel annyi is elég volna, nem csinálnak semmit stb.
László2343, nem akarlak minősíteni, de nyugodtan el lehet innen takarodni.
Aki eddig megélt a munkanélküli segélyből (20-on valahány ezer forint) az pedig ragyogóan meg tud élni 47 ezerből. Úgy imádom ahogy ezt a nyilatkozatot kiforgatták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!