Hogyan lesz valakiből egy hatalmas cégbirodalom vezére, ha nem született (ipar) mágnás családba és privatizálni sem tudott?
Rengeteg!!
Pl.:
- Andrew Carnegie aki egy rongyos senki volt és Rockefeller mellett az egyik leghatalmasabb emberré közdőtte föl magát
Thomas J. Watson aki szintén teljesen alulrol küzdőtte föl magát az IBM-el!
- Benjamin Franklin aki tanulatlan vidáki "vándorlegény"-nek indult és hát tudjuk hova jutott.
- Sam Walton aki a WalMart-ot gigavállalattá tette egy kis farmról indult úgy hogy árva volt...
Ha gondolod még tucatjával tudok
Nem is említve a Fuggereket akik közül Jakob Fugger sok száz éve egy német nyomornegyedből indult és végül egész europa leghatalmasabb bankára lett.
ha keményen dolgozol az persze még kevés de ha van célod és tudsz élni a ritka lehetőségekkel...
Amit kolopele írt, az teljesen igaz, de ettől még földönfutóként is kijöhetsz a buliból. Ezért írtam a tanulást és a kitartást, hogy ne tudjanak átverni. (Ez sajnos mindennapos próbálkozás azon a szinten, amit a kérdező említ.)
De amúgy egyetértek, valóban az is kell, amit írtál.
(Első voltam.)
Még annyit hogy a gazdag apuci inkább hátrány mint előny!
Ha nem ért a pénze kezeléséhez akkor az szépen el fog fogyni és kiforgatják az ügyeskedők a vagyonából!
Legjobb példa erre a volt barátnőm ismerőse akik a semmiből küzdötték föl magukat nagyon gazdaggá most a privatizációk alatt. Az apuka küzdött míg a gyerek utazgatott.
Apuka meghalt és megindult a kiforgatásuk a vagyonból mert a gyerek(már 25-30 volt) addig semmi értelmeset nem csinált...
Még van pénzük bőven de gyorsan fogy a pénz...
Teljesen megy emberséggel is!
Szerintem ne keverjük össze a privatizációs ügyeskedőket, mint a felsorolt oroszokat, akik maffia módszerekkel irtották egymást is azokkal az üzletemberekkel akik maguktól lettek nagyok.
Az oroszoknál azok lettek gazdagok akik az olajat megszerezték!
De a privatizációt és hasonlót kizártuk úgyhogy az összes orosz és ukrán gazdag ki is esett!
Sőt!
A keleti blokk nagy része is hisz alig 20 éve még magántulajdon sem volt!
Szóval kelet-europában még csak most indulnak ilyen történetek!
Amiket a kérdező keres azok inkább nyugat-europában és amerikában vannak.
Párat írtam is ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!