Miért változott az ország hivatalos neve Magyar Köztársaságról Magyarországra?
Értem, hogy a köznyelvben mindig is Magyarországnak hívtuk hazánkat, de miért változtatták az alkotmányos elnevezést Magyar Köztársaságról Magyarországra?
Szerintem ez egy jelentéktelen ügy, amelyik nem hoz szavazókat és ez a kérdés soha nem volt jelen a mainstream politikai diskurzusban a rendszerváltás óta. Ráadásul az ország államformája továbbra is köztársaság. A világ összes köztársaságának benne van a hivatalos nevében, hogy köztársaság. Franciaország is Republique francaise, a köznyelvben mégis kizárólag France-nak (Franciaországnak) hívják.
A Fidesz számára nem fontos a magyar identitásban a köztársaságiság vagy a demokrácia? Szerintem az, ezért nem értem ezt a lépést.
1; Mert ha Orbánt megkoronázzák, már nem kell cserélgetni a táblákat.
2; Valaki ezzel sok pénzt elvett a mi adónkból.
3; Magyar Népköztársaság(diktatúra, szocializmus, arányag jólét) -> Magyar Köztársaság((ál)demokrácia, kapitalizmus, jólétből leépülés) -> Magyarország(diktatúra, orbanizmus, teljes körű válság, államcsőd)
4; Hogy itt a Gyik-en ne mindig azt kérdezzék, hogy ,,Mikor váltják má le Orbánt",meg hasonlók. (magyarul hogy eltereljék a figyelmet a valóságról.
"Na ne mondd, hogy az erőfitogtatás többet jelent mint az, hogy megtömjük a zsebünket."
Úgy gondolod, hogy vannak táblagyárak, amik üresen állnak évekig, majd ha egyszer véletlen átneveznek valamit, akkor beindítják? Ugyan már, pár új felirat legyártása azért nem akkora tétel, a táblákat amúgyis cserélik bizonyos időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!