Hol vannak az államcsődös kérdések, és maga az államcsőd?
3 hónapja ettől zengett a GYK, mindenki "tavaszra államcsőd lesz, márciusra fizetésképtelenek leszünk".
Én írtam, hogy semmi értelme ennek a riogatásnak, felesleges, nem fog megtörténni.
Megkaptam, hogy elvakult, ostoba Fidesz fn vagyok, aki nem lát a narancsszínű ködtől.
Kérdem, hol az államcsőd? 3 hónapja mikor ment a vészmadárkodás, kérdeztem a nyivákolókat, hogy vállaljátok-e a hülyeségeteket, ha nem lesz semmi? Azt mondták, erre nem lesz szükség, mert biztos az lesz.
Hát igen, tudtam, hogy az ostoba prolik, akik abba reménykedtek, hogy egy államcsőd esetén majd elégtételt vehetnek a tehetősebbeken (pedig akkor is ők szívtak volna nagyobbat, csak ehhez túl hülyék voltak, hogy megértsék) nem fogják vállalni a hülyeségüket.
Csak megjegyzem: még fennáll a csőd veszélye! És ne prolizz,mert nélkülük te sem lehetnél gazdag!
Nem vagyok proli,de a Fidesz hazugságait sem veszem be.
Még te is ráfázhatsz a fülkeforradalomra.
Elég harmatos volt a rémhírkeltés, ennyitől hálistennek nem indult be az önbeteljesítő jóslat effektus
Bár sajnos a Malévet sikerült végül kinyírni vele.
Magyarország nincs túl jó helyzetben de szerencsére messze vagyunk Görögország állapotától.
Amúgy az államcsőd téma kb úgy működik mint a világvége várás, tetszőlegesen lehet későbbre tenni az időpontot, közbe meg jókat retteg az akinek unalmas az élete és ráér hülyeségeken lovagolni.
Már annyira lerágott csont, hogy nincs rajta már mit rágni! :))
Nyugi, majd az EU ismét elhúzza a nótánkat, és újra kezdődik az egész felháborodás, stb. Csak győzzük olvasni, no meg túlélni.
Első:
"A görög CDSalakulása az elmúlt egy évben (összehasonlításul: a magyar cds 500 pont körül volt kedden)"
Szerintem te más topikokat olvastál és messziről elkerülted a szakmai cikkeket!!
Tavaszra senki nem mondott csődöt aki ért a témához!
A lehetőség van meg őszre mivel akkor jár le több devizahitel amit ugye csak devizával lehet törleszteni. magyarán megfelelő mennyiség kell belőle!
Ez még összeszedhető a piacról csak nagyon drágán! És nem a csúnya spekulánsok miatt hanem mert a görögök most írtak le egy csomó hitelt amit felvettek de nem kell kifizetniük!! Magyarán azt a befektetők bukták! És óvatosan adnak most pénzt hisz lehet hogy nem kapják vissza!!
A piacról 8-10%-os kamattal elég rossz hitelt felvenni(ez mehet föl őszre akár 11-13%-ra) míg az IMF-EU 2-3%-ra adna cserébe pár dolgot kérne amik baromira teljesíthetőek!
Ha akarsz szakmailag beszélni a dologról állok elébe de ha csak a "narancsos köd"(ahogy te fogalmaztad) beszél belőled akkor hagyjuk...
Ezt olvasd el. Nagy a hiány, és már nincs mit ellop.. khm.. megmenteni, mint a manyup-pénzeket, tehát idén már valamit ki kell találnia a Fidesznek, hogy ne szálljon el a hiány. Meg kell egyezni az IMF-fel, ami hatalmas megszorításokat fog jelenteni, de ez vezet majd ahhoz, hogy ne kerüljünk államcsőd közelébe.
A piacról 8-10%-os kamattal elég rossz hitelt felvenni(ez mehet föl őszre akár 11-13%-ra) míg az IMF-EU 2-3%-ra adna cserébe pár dolgot kérne amik baromira teljesíthetőek!
Na igen.. ezt kéne észrevenni a sok itteninek.. Az IMF 2-3%ra ad + néhány gazdasági lépést kér cserébe.. Állampapírok kötvények kincstárjegyek meg 7-8-10%os kamattal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!