Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lesz a Nemzeti Dal...

Miért nem lesz a Nemzeti Dal / Fonográf a magyar Himnusz?

Figyelt kérdés
Vagy bármi más. A jelenlegi azért nem a legjobb. Énekelni sem lehet meg nem is lelkesítő.

2012. márc. 7. 19:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Hoppá, kettőt találtam, a brit és a spanyol.
2012. márc. 7. 21:35
 22/30 anonim ***** válasza:
27%
Megnéztem a lengyel himnusz szövegét, semmi fohászkodás nincs benne, és egy szó sincs benne istenről. Na meg a lengyeleket párszor kitörölték a térképről a történelem során, mégsem emós a himnuszuk. A magyar népnek emós himnusz kell, mert csak őket érte balsors az évszázadok során, senki mást, az alkotmányba, illetve alaptörvénybe meg isten kell. Sötét középkor lesz itt.
2012. márc. 7. 21:42
 23/30 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy attól lesz valaki hazafi, hogy tetszik-e neki a Himnusz. Azoknak a nemzeti érzéseit kell kifejeznie akik ma ebben az országban élnek.
2012. márc. 7. 21:54
 24/30 anonim ***** válasza:
85%

"Helyesíráslap kilőve, most húzd elő a náci lapot, és kezdj el személyeskedni..."

Eszem ágában sincs nácizni, sosem szoktam.

Viszont az a "hadják" meg hasonlók fájt, különösen miközben épp azzal oltogatsz minket, hogy nem vagyunk eléggé "magyarok"... Nálam a helyesírás és helyes beszéd inkább része a magyarságnak, mint a szájhősködés.

2012. márc. 7. 21:55
 25/30 anonim ***** válasza:
A Nemzeti dal kicsit túl forradalmi szövegű, a ló túlsó oldala. Lehet oltani, de nem szeretem a Himnuszunk (ebben a formában, a régi zenésítését még nem hallottam), sosem szerettem; a Szózatot viszont annál jobban, és örülök, h mindig ott van a búvalbaszott Himnusz mellet :)
2012. márc. 8. 00:34
 26/30 Andizsuzsi ***** válasza:
Azért, ha jól emlékszem, a Nemzeti dalban ugyanúgy ott van Isten. És nem gondolom, hogy oly' könnyű lenne énekelni. Amúgy annál aktuálisabb fohász, hogy "Isten áldd meg a magyart, jó kedvvel, bőséggel" nem nagyon van. Mindkettőre nagyon nagy szükségünk lenne.
2012. márc. 8. 08:43
 27/30 anonim ***** válasza:
26-os! A Szózatot én is jobban szeretem! :)
2012. márc. 8. 08:47
 28/30 anonim ***** válasza:

Most tisztára úgy csináltok, mintha a Szózat nem lenne -a ti szóhasználatotok szerint- ugyan olyan "búval b.szott".

Szép ez a himnusz, úgysem lesz megváltoztatva, szóval ez csak felesleges nyavalygás amit csináltok.

2012. márc. 8. 15:53
 29/30 Pro Patria ***** válasza:
30%

Látom, azóta sem sikerült sokaknak meghallgatni gyorsabb sebességgel a Himnuszt.

Ha így meghallgatnátok, feltűnne, hogy ez nem siránkozás, hanem Isten áldásának kérése a magyarságra:

"Isten, áldd meg a magyart, jó kedvvel, bőséggel"

Illetve védelem, isteni oltalom kérése a nemzetre:

"Nyújts feléje védő kart, ha küzd ellenséggel"

A következő részlet pedig az indoklás:

"Balsors akit régen tép" -> Évszázadok óta civakodunk a tatárral, Habsburggal, törökkel, (újabban némettel, orosszal)

"Hozz rá víg esztendőt" -> Legyen végre békesség

"Megbűnhődte már e nép

A múltat s jövendőt!" -> Hiszen minden eddigi, és ezutáni bűnünkért megszenvedtünk már.

Mindez pergősen, határozottan, pattogósan énekelve - azaz eredeti dallamában - egyáltalán nem rossz. És ma is időtálló.

2012. márc. 8. 20:12
 30/30 Pro Patria ***** válasza:
Csak tudnám, miért lettem lenullázva emiatt...
2012. márc. 9. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!