Miért nem térünk vissza kommunista rendszerre?
Neeem , az volt a jó.
Éppen azért mert dolgozni kellett!
Most milyen az egész ? Mindenki várja a segélyt és egyből mennek kocsmázni! Nem becsülik meg a pénzt
Úgy kapjon segélyt hogy dolgozzon. Mert csak is de csak is így éri meg a magyar álamnak ez. Szóval dolgozni kellett. Természetesen a komunista rendszeren is volt csiszolni való de ami most van az egyenlő a chaos-sal!!!
Káosz???
Ne vicceljünk már.
És nem látom be, miért jó, ha köteleznek a munkára. Nem látom be, hogy miért jó az a rendszer, ahol elveszik a vagyonomat, amit én vagy a családom megszerzett, amit befektethetnék, amiből vállalkozást/céget alapíthatnék, aminek a profitjából megélhetnék és ehelyett munkára kényszerítenek öreg koromig. Miért is jó ez?
"Mindenki várja a segélyt és egyből mennek kocsmázni!"
Mi van? Én a vállalkozásomba ülök és dolgozok. Attól még nem mindenki megy kocsmába, ha nem terelik be a gyárba.
Javítok. Tisztelet a kivételnek azoknak a kevés embernek. Természetesen aki csak kap pénzt az nem becsüli meg rendesen. Elmondom nektek, egyszer 2 roma ember ment el mellettem. Az egyik sírt a másik pedig ezt mondta:
-Mit sírsz mán! Szüjjél még 3 gyereket abból jól megélsz.
Na most mi ez? Ez nem mehet tovább! De régen nem volt ilyen!
A szocializmus egyik legnagyobb bűne és tévedése az volt, hogy megfosztotta az embereket a vagyonától. A munkás vagy paraszt származású nincstelen tömegek persze örültek, hiszen az ő szemükben erkölcstelen volt minden pénz, ami nem lehetett az övéké. Az ő számukra elképzelhetetlen volt, hogy tanulással, szorgalommal és szerencsével létrehozható sikeres és profitábilis vállalkozás, ami jó annak is, aki alapította és annak is, akinek munkát ad. Mert ők csak azt látták, hogy a gyáros/vállalkozó jobban él, mint ők. Arra nem gondoltak, hogy ha ez a vállalkozó nem céget alapít, hanem másra költi a pénzét, akkor nekik nincs munkahelyük. És arra sem gondoltak, hogy egy vállalkozás üzemeltetése nem ugyanaz, mint az kalapács emelgetése.
Ez a rendszer nem működött és soha nem is fog, mert az alapvető emberi természettel megy szembe.
mindenesetre akárki akármilyen gazdasági, társadalmi zagyvaságokkal jön, A SZOCIALIZMUSBAN JOBB VOLT AZ ÉLET, SOKKAL JOBB VOLT A JÖVŐKÉP!!! Sajnos visszahozni már lehetlen lenne, a zsidók átvették a hatalmat.
Egy új eszme van ami szerintem a leginkább működőképes lenne, logikus filozofiával, a BARTOSIZMUS!
" SZOCIALIZMUSBAN JOBB VOLT AZ ÉLET, SOKKAL JOBB VOLT A JÖVŐKÉP!!!"
Ja, csak egy utópista álomvilág volt amibe milliók pusztultak bele. Biztos az is a magas életszínvonal jelképe volt mikor jött a fekete autó meg a szovjet katonák megerőszakolták az asszonyokat.
Jövőkép címén propaganda, ma a realitást kapod többé-kevésbé és ez nem tetszik az embereknek hogy nincs 5 éves terv aminek a végén mindenkinek jobb lesz. Vagy csak azt mondák hogy jobb lesz.
"Sajnos visszahozni már lehetlen lenne, a zsidók átvették a hatalmat."
mocskoszsidók
"Egy új eszme van ami szerintem a leginkább működőképes lenne, logikus filozofiával, a BARTOSIZMUS!"
Marx meg Lenin is azt mondta hogy szerinte. Aztán szerinte az tényleg úgy volt csak közben nem megvalósítható emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!