A Jobbik katolikusra vagy reformátusra akarja megtéríteni az országot?
hát nem tudom, a kötelező hittan valahogy nekem nem tetszik, egy olyan országban, ahol elvileg él az a jogom, hogy megválaszthatom, hogy miben hiszek.
ez a programjukban található, nem terjeszti róluk senki. :)
szabad emberek vagyunk, szabad országban élünk, én nem tartozok egyik valláshoz sem, de nem tagadom meg hogy létezik egyfajta teremtő erő. nekem semmi bajom nincs a hívőkkel, nem nézem le őket stb, addig ameddig nem akarnak belekényszeríteni az ő általuk helyesnek, és igaznak tartott vallásba.
nem akarok kötelező hittant az iskolákban, a gyerekem hadd döntse majd el, hogy hová akar tartozni, ha egyáltalán tartozni akar majd valamelyik valláshoz.
a hülye fejünkbe az kell, hogy tilos a maszturbálás, a házasság előtti szex, és mindenfajta élvezet? :D
akkor már legyen kötelező minden lánynak zárdába vonulnia, az embereknek pedig (mivel a globalizáció csúnya, rossz dolog a Jobbik szerint) földet művelni, szekéren iskolába járni stb.
menjünk szépen csak visszafelé az időben, úgyis divat a retro. :DDDDDDDDDD
Látjátok, pont ez a sok szélsőséges vélemény az, amit a Jobbik nem írt le, nem mondott ki, de a média felfújta.
Igenis ráfér a fiatal korosztályra a hittan, az az erkölcs, amit akár az összes hitvilág egyaránt megfelelőnek tart. Ebben az elvadult világban, amikor a gyerek bármit megtehet, tanárt verhet, társait verheti meg úgy, hogy kórházba kerülnek (egy általános iskola alsó tagozatában akár), igenis szükség van egy ilyenre is. Ha a szülők értelmesen nevelnék (bocs, egyáltalán nevelnék) a gyerekeiket, akkor ez nem lenne egy kiemelt probléma, aminek egy ilyen megoldását látja a Jobbik.
Hajrá, szülők, NEVELJÉTEK a gyerekeiteket, ha már vállaltátok, és ne a pedagógust nézzétek egy hülye csicskának, aki próbálja a ti hiányosságaitokat pótolni a gyerek nevelése terén, ha másért nem, legalább azért, hogy órán rend legyen. Neveljetek, és ne hisztizzetek!
szerinted ha lesz kötelező hittan az iskolában, akkor a fiatalok megváltoznak? pontosan az a lényeg, hogy nem az iskolában kéne akarni megváltoztatni őket, egyszerűen nem fogja őket érdekelni, be sem fognak járni ezekre az órákra, vagy ha mégis, megkeserítik a tanár életét.
ez aztán a jó ötlet.
Mikor érti már meg a sok birka ember, h a Jobbik nem akar kötelező hittant az iskolákban???
Kötelező hittanról vagy erkölcstanról van szó!!!
14:07-esnek: látom Te se olvastad a programot, vagy nem tudod értelmezni azt az egyszerű mondatot, hogy:
"Kötelező erkölcs- és hittan bevezetése az általános, és középiskolákban"
forrás: [link] (8. oldal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!